返回列表 回覆 發帖

沉默耶穌會

睇下教會學校有幾多優點:
旁觀者 發表於 2017/3/28 01:33

我發覺你可能是19 世紀的人, 錯誤掉進了我們的21世紀。
時常見你拿著 19世紀的事物來講。義和團, 辟邪紀實呀之類。

你可能平時都是是著長衫, 紮辮的。
〖表裡不一〗形容基督徒最是貼切!都是披了羊皮的狼!
leefeng 發表於 2017/3/28 03:13

咁都要d羊夠蠢, 以為披了羊皮的就是自己友。

真係有d人以為講耶穌既就係耶穌的教會囉。

蠢,,,,係好難醫架。
教會學校有好多優點?真的嗎?像以下这些?全部都是教会学校呢:

教 會 學 校 再 爆 狎 童 醜 聞
http://ny.singtao.com/archive/fullstory.asp?andor=or&year1=2002&month1=5&day1=5&year2=2002&month2=5&day2=5&category=all&id=20020505a01&keyword1=&keyword2=

修女强暴殴打聋哑学生
leefeng 發表於 2017/3/28 03:56

你呢種所為
十足十娛樂小報的記者,
專吼明星幾時會走光,
偷拍到了便很有滿足感似的。
就係因為我細個讀死人教會學校學壞咗咯。我鄭重呼籲家長唔想令郎好似我咁淫就唔好畀佢讀教會學校 ...
沙文 發表於 2017/3/28 03:24

咁你依家實在是『學壞咗』丫,
定係『一表淫才』呢?

一樣啫, 我一表人材吖嘛
沙文 發表於 2017/3/27 23:32
幾百上千上萬單的教會學校冇道德冇人道,大家点睇呢?
leefeng 發表於 2017/3/28 07:46

買股票有咁既回報就好勒
明明係得幾百, 渣渣聲就變左上千, 上萬。。。
發夢哩你!

你既腦x光片岩岩出左黎
大家点睇呢?

leefeng 發表於 2017/3/28 11:53

典型的乞求認同,
對自己的話無信心
(全含天主教)

leefeng 發表於 2017/3/28 11:53

甚麼是(全含天主教)呢?
全唅。。。。。我就知指乜
基督教其实是包括天主教既,但又怕信咗教果啲唔多明,以为只是基督教同天主教冇乜関係!
因为会信基 ...
leefeng 發表於 2017/3/29 00:40

咁包唔包東方禮儀教會呢?
「美國媒體抖出猛料:一項塵封六年的調查結果顯示
旁觀者 發表於 2017/3/29 06:23

人到白痴無藥醫

「美國媒體抖出猛料:一項塵封六年的調查結果顯示』。。。
就是說不出是那機構,那人作的調查。。。。。
因為「報告没有公開」, (但筆者又知道很詳細的內容。。), 於是就亂膠翕都無人知真偽?

人上網是可以吸收知識
你上網是吸毒
好多人都知啦
40% of Catholic Nuns Have Been Sexually Abused 係基本常識黎
沙文 發表於 2017/3/29 06:51

“According to the 1996 survey of nuns in the United States (which was intentionally never published by the [Ed.: Roman Catholic] Church but was leaked by some Vatican insider), it is reported that a minimum of 34,000 Catholic nuns (about 40% of all American nuns) claim to have been sexually abused.

根據一份從未公開過的驗身報告, 不過由接近沙文人仕透露,
沙文原來是有兩個屎忽窿, 一個屙爛屎, 一個屙硬屎。

呢d就係你既常識。
leaked by some Vatican insider 好多常識都係漏出黎, 唔同貴教嘅常識係作出黎。  

...
沙文 發表於 2017/3/29 07:58

oops....
你個仔終於都搵到佢親生老荳呀?
Who knows....
基督教医院成日擺烏龍, 成者我個仔畀佢調咗去第個 family 都唔定。

...
沙文 發表於 2017/3/29 08:21

你個仔係學校成日俾人調架哩。。。。
例如調班, 調位, 調堂, 調課室...........
移鼠要造反稱王,被當權者誅戮,「拯救世人」均為一派胡言。
旁觀者 發表於 2017/3/30 01:11

要造反, 為何招攬那些盲的, 聾的, 跛的, 瘸子, 麻瘋友?
莫非他們都是身懷絕技的盲俠座頭市, 獨臂刀王, 鐵拐李, 丐幫高手?
把口話愛,另一邊則要班靚唔著褲都先買把刀,移鼠班黑社會幾十人要刀來幹嗎? ...
旁觀者 2017/3/31 01:47 提交

好似係賣褸。
唔係賣褲。
古時猶太人唔著褲架,傻豬
所以話您地尐教徒傻豬成日爭住扮猶太專家
出 28:42        要 給 他 們 作 細 麻 布 褲 子 、 遮 掩 下 體  ...
沙文 2017/3/31 02:36 提交

所以話你睇 d 唔曉 e
呢 d 話係對司祭當值時的衣著要求,
不是指普通百姓,
當值司祭唔係古時猶太人?只係當值時猶太人?
定古時當值猶太人?
沙文 2017/3/31 02:52 提交

咁古時猶太人係咪著盔甲既呢
點止盔甲, 底褲都有

這 三 人 穿 著 褲 子 、 內 袍 、 外 衣 、 和 別 的 衣 服 、 被 捆 起 來 扔 在 烈 火 的 兠 中
沙文 發表於 2017/3/31 02:57

你不如講埋著成人尿片丫!

我本經就是這樣寫的:
這三個人穿著外氅、長袍、頭巾和其他的衣服,被捆起來,投入烈火窯中。
您本經譯得渣, dump撚咗佢啦!
[kjv]  Then these men were bound in their coats, their hosen, and their ...
沙文 發表於 2017/3/31 06:32

亂倫咁dump野
顧住dump左d筍野, 留住d原來係流野
顛鼠教 Knox bible
So they were bound just as they were, in breeches and turban, shoes and coat, and  ...
沙文 發表於 2017/3/31 09:20

經文所講的三個少年, 當時正在巴比倫充軍時期, 
三人更在巴比倫王宮當僕人,
不是在猶大地區,
服式上要跟巴比倫人

都要著下褲。

這已經不是傳統猶太古鄉時的服式。

當是你盲中中, 唔曉想通
古鄉時猶太人不是在猶大地區做工人, 仍然係古鄉時猶太人。
古鄉時猶太人著褲返工, 就唔係「古時猶太人唔著 ...
沙文 發表於 2017/3/31 19:06

你見到猶太麻甩佬著底褲就興奮起來

人地幅相個梯圖寫明係 high priest breeches
https://1.bp.blogspot.com/-vPfGA7fBkSk/UxDVW_MIXpI/AAAAAAAABlo/O_c0RnBvK9Q/s1600/High_Priest_Breeches.jpg
唔係一般人都係咁著既
高級模式 | 發新話題
換一個