返回列表 回覆 發帖

沉默耶穌會

Don't know where God is but the Devil is in the details
醋就已經延年益壽, 再加埋牛膝草:
19:29  有一個器皿盛滿了醋、放在那裡.他們就拿海絨蘸滿了醋、綁在牛膝草上、送到他口。

連月經失調都醫番好:

牛膝草精油是從牛膝草植物(Hyssopus officinalis)中提取的,屬於莧科,又稱為海索草。這種相當昂貴的精油可以有效地輔助治療女性失調症和月周期性水腫。在幫助治療呼吸系統方面,能夠有效地清除粘液,緩解支氣管痙攣。它還可以被用來治療支氣管炎、哮喘、流感和感冒,也有助於傷口癒合和消散皮膚上的瘀傷。
Don't know where God is but the Devil is in the details
您本經譯得渣, dump撚咗佢啦!
[kjv]  Then these men were bound in their coats, their hosen, and their ...
沙文 發表於 2017/3/31 06:32

亂倫咁dump野
顧住dump左d筍野, 留住d原來係流野
顛鼠教 Knox bible
So they were bound just as they were, in breeches and turban, shoes and coat, and thrown into the heart of the raging furnace;
好多款, 不過唔知有冇您嘅碼
顛鼠教 Knox bible
So they were bound just as they were, in breeches and turban, shoes and coat, and  ...
沙文 發表於 2017/3/31 09:20

經文所講的三個少年, 當時正在巴比倫充軍時期, 
三人更在巴比倫王宮當僕人,
不是在猶大地區,
服式上要跟巴比倫人

都要著下褲。

這已經不是傳統猶太古鄉時的服式。

當是你盲中中, 唔曉想通
古鄉時猶太人不是在猶大地區做工人, 仍然係古鄉時猶太人。
古鄉時猶太人著褲返工, 就唔係「古時猶太人唔著褲」
當是你盲中中, 唔曉想通
您嘅謬誤, 同「清朝支那人唔打呔」類同

支那皇帝雍正爺都著西裝返工

furthermore, 古鄉時猶太人喺猶太本土返工, 都一樣著褲
冇拉鍊唔知點痾尿?
唔知呢本專書有冇教?
古鄉時猶太人不是在猶大地區做工人, 仍然係古鄉時猶太人。
古鄉時猶太人著褲返工, 就唔係「古時猶太人唔著 ...
沙文 發表於 2017/3/31 19:06

你見到猶太麻甩佬著底褲就興奮起來

人地幅相個梯圖寫明係 high priest breeches
https://1.bp.blogspot.com/-vPfGA7fBkSk/UxDVW_MIXpI/AAAAAAAABlo/O_c0RnBvK9Q/s1600/High_Priest_Breeches.jpg
唔係一般人都係咁著既
冇拉鍊唔知點痾尿?
唔知呢本專書有冇教?
沙文 發表於 2017/3/31 21:02

你睇完同大家匯報一下
回覆 109# beebeechan

大祭司就係著褲嘅古時猶太佬啦,您唔係話 "古時一般猶太人唔著褲架"喎, 傻豬

後來, 逢親信耶稣嘅一般猶太佬都自封大祭司,  著番條褲
2:5        你們來到主面前、也就像活石、被建造成為靈宮、作聖潔的祭司、藉著耶穌基督奉獻 神所悅納的靈祭。
回覆  beebeechan

大祭司就係著褲嘅古時猶太佬啦,您唔係話 "古時一般猶太人唔著褲架"喎, 傻豬

後來, 逢 ...
沙文 發表於 2017/3/31 21:39

傾斜!

古時只有皇室族才穿紫紅袍哩
唔通你又話古時猶太佬都著紫紅袍架咩。。。。。
冇拉鍊唔知點痾尿?
唔知呢本專書有冇教?
沙文 發表於 2017/3/31 21:02

呢條奀d都無開口添哩
係咪麻甩佬就唔曉屙尿?
賴囉!
出 28:42        要 給 他 們 作 細 麻 布 褲 子 、 遮 掩 下 體 . 褲 子 當 從 腰 達 到 大 腿

經上特別吩咐司祭值勤時要穿褲, 遮掩細佬才可上祭壇。
即是意味著平時的人都是不穿褲, 
若然人人都著了褲, 又何需要叮囑?

你會唔會吩咐你老婆出街時記得著底褲, 笈番個巴?
回覆 114# beebeechan
一般古時猶太佬唔著褲, 都係有古時猶太佬著褲

唔係"古時猶太人唔著褲架", 傻豬
一般古時猶太佬唔著褲, 都係有古時猶太佬著褲

唔係"古時猶太人唔著褲架", 傻豬 ...
沙文 發表於 2017/4/1 00:09

有男人同老婆插菊花, 唔等如一般男人都同老婆插菊花
係呀。 若然您話"古時一般猶太男人唔同老婆插菊花架", 我就未必吹得您脹
您就係衰在懶, 打少“一般” 兩個字
一般猶太佬祭司著褲
一般猶太佬外勞又著褲一般猶太佬一信耶稣就水鬼升城隍,變咗一般祭司, 又著褲

咁點會係一般猶太佬唔著褲呢?
回覆 114# beebeechan
我唔會啫, 天主會。
天主係咁多膠魚。 又夠冇人會屣氣鬧聾耳陳, 佢都要吩咐
19:14不可咒罵聾子
隔夜再隔夜, 您食埋佢啦。 天主又係咁噚氣:
7:16 若所獻的、是為還願、或是甘心獻的、必在獻祭的日子喫、所剩下的第二天也可以喫。
7:17 但所剩下的祭肉、到第三天要用火焚燒.

仲噚過我阿媽。 所以佢個仔都怕撚咗佢, 寧願下凡受死
祂在十字架上实在为我们尝了死味,尝了渴的味道。祂为我们成全了救恩,使我们因祂得赎,得蒙拯救,我该如何来感谢与敬拜祂?
Guest from 139.162.81.x 發表於 2017/3/31 06:41

移鼠:「我就是生命的糧,到我這裏來的,必定不餓;信我的,永遠不渴。」《約翰》6:35
    信眾都可以不用吃喝,教主卻那麼膿包會口渴?
    移鼠毫不諱言自己要做黑社會分子:「我告訴你們,經上寫著說:他被列在罪犯之中。這話必要應驗在我身上,因為那關係我的事,必然成就。」《路加》22:35
        一個黑社會大佬要造反被處死,連自己都顧不了,居然會「拯救世人」?醒醒吧!莫作夢了。

隔夜再隔夜, 您食埋佢啦。 天主又係咁噚氣:
7:16 若所獻的、是為還願、或是甘心獻的、必在獻祭的日子喫、所剩下的第二天也可以喫。
7:17 但所剩下的祭肉、到第三天要用火焚燒.

沙文 發表於 2017/4/1 00:32

你真唔識食囉
上等靚牛扒, 要吊起風乾15-28日先至正, 好味。

高級模式 | 發新話題
換一個