返回列表 回覆 發帖

[轉載] 話在肉身顯現(合輯)

我又夠明知超过4:00am返屋企會畀老婆鬧,都一樣返去啦。您都要話我叻啦卦?
沙文 發表於 2017/10/26 04:10

如我四點都未返, 
我老婆就會好卦住我, 怕我出事,
希望我快 d 返黎,
一入屋見我無事就飛黎攬實我架勒
唔會鬧既

我比你有福

你老婆咁不解人意, 休咗佢, 娶過個好過
Don't know where God is but the Devil is in the details
我都想,衰在

首先必須要明確的是,未婚的基督徒必須要和主內的弟兄或姊妹結婚,結了婚就不能隨便離婚(其中一方犯奸淫除外)
沙文 發表於 2017/10/26 05:17

你話俾老婆知你犯咗姦淫好耐哩。。。
可以離婚架哩
試過啦。但係佢赦免咗我。
佢話除非我褻瀆聖靈, 否則乜卵嘢罪都可以赦免。
Matt 12:31
所以我告訴你們、人一切的罪、和褻瀆的話、都可得赦免.惟獨褻瀆聖靈、總不得赦免。

我又唔知講咩先算係褻瀆聖靈, 不如您話我听?
Don't know where God is but the Devil is in the details
沙文 發表於 2017/10/26 17:42

你只要天天在家里看《达芬奇密码》,就完全ok了。基督徒一直都认为这部电影亵渎了圣灵.

《達芬奇密碼》電影開拍 信徒徹夜禱告表抗議
http://www.gospelherald.com.hk/news/cul_394.htm
但係好似未听過有女人因為老公睇blue ray鬧離婚?
試過啦。但係佢赦免咗我。
佢話除非我褻瀆聖靈, 否則乜卵嘢罪都可以赦免。
Matt 12:31
所以我告訴你們、人一切的罪、和褻瀆的話、都可得赦免.惟獨褻瀆聖靈、總不得赦免。

沙文 發表於 2017/10/26 17:42

你只係講褻瀆的話, 所以都可得赦免 (當你係條細路唔能識野)
你裡面都無聖靈, 所以你唔會褻瀆聖靈既。
即係你間屋都未有住客, 你追乜野租唶。
錯…  您对聖靈的理解完全錯晒
聖靈係全能嘅, 所以裡面無都一樣能被褻瀆
即係,個住客係全能嘅,所以未入住都能被追租
高級模式 | 發新話題
換一個