返回列表 回覆 發帖

基督化中國教會能吃多大一塊肉?

係喎, 老師正確到痛苦羞愧
沙文 發表於 2018/1/18 22:24

其實教宗何不效法耶穌被釘十字架為世人贖罪,為性侵者贖罪,自己開後門被拮,每揭發一單性侵就被拮一鑊,在網上直播以示真實,咁我地就唔會再多說話嘞。
您負責嚉佢呀?
Don't know where God is but the Devil is in the details
您就重視我。
等我一向以為您而得我快d死....原來您咁關心我
沙文 發表於 2018/1/18 22:58

人若時辰到, 
死起上黎真係好鬼易

要聞| 星島日報
要聞

幾滴滾油濺傷竟奪命25歲華裔媽遺3幼兒. 本報記者一名年僅25歲育有3個孩子的華人媽媽,本月4日做飯時不慎被幾滴滾油燙傷,曾自行購買藥膏塗在患處及往士嘉堡醫院慈恩分院(貝治芒院址)求醫,後因病情轉壞再到慈恩分院求醫,上周二不幸去世,
其實教宗何不效法耶穌被釘十字架為世人贖罪,為性侵者贖罪,自己開後門被拮,每揭發一單性侵就被拮 ...
抽刀斷水 發表於 2018/1/18 23:01

哇。。。第日抽水仔返學,
犯咗規, 你咪要有心理準備俾人咭囉?
人若時辰到, 
死起上黎真係好鬼易
beebeechan 發表於 2018/1/18 07:26

告解起上黎被神父姦殺都好鬼易
http://news.ltn.com.tw/news/world/breakingnews/2278660
回覆 44# beebeechan

您唔識common law就去問駱大狀
https://www.lawyers.com/legal-in ... childs-actions.html
http://family.findlaw.com/parental-rights-and-liability/parental-liability-basics.html
回覆  beebeechan

您唔識common law就去問駱大狀

http://family.findlaw.com/parental-rights-and-liabi ...
沙文 發表於 2018/1/19 00:10

你個仔一定好鬼曳,
所以你個頭像都係屁股常蹺, 依 common law , 除時受懟贖罪
冇神父咁鬼曳就得啦
Don't know where God is but the Devil is in the details
您負責嚉佢呀?
沙文 發表於 2018/1/18 23:23

可以係受害者,咁就咩氣都消哂。如果佢地唔鍾意拎自己既出黎,可以用dildo。

首要都係教宗肯落疊。

如果佢答應呢個贖罪方法,我執咗離教者之家當慶祝都得呀。
我執咗離教者之家當慶祝都得呀
..
抽刀斷水 發表於 2018/1/19 00:43

你既犧牲, 真係唔大喎。
(每月過一百萬訪客既日子不再矣, 家下有50萬都可以開香檳)
人出間廠, 你出粒糖,
唔係對等既野
回覆 50# beebeechan

大過您對聖教會嘅tithe就得啦
(1) 只有肋未人才可以有資格收十一,
beebeechan 發表於 2018/1/18 08:07

妖書裏,耶和華搞錢搞物有四款花臣:
1. 十分一
    「地上所有的,無論是地上的種子、是地上的果子,十分之一是耶和華的。」《利未記》27:30 (那就不只是錢,也包括田地、房產等等。收數對象,利未人只屬其中之一)
2. 納命錢
  「耶和華曉諭摩西說:『你要按以色列人被數的,計算總數。你數的時候,他們各人要為自己的生命,把贖價奉給耶和華,免得數的時候,在他們中間有災殃。凡過去歸那些被數之人的,每人要按聖所的平拿銀子半舍客勒,這半舍客勒是奉給耶和華的禮物,一舍客勒是二十季拉。」《出埃及記》30:11
3. 「有知慧的」可自願奉獻
   「金、銀、銅;藍色、紫色、朱紅色線;細麻;山羊毛;染紅的公羊皮;海狗皮;皂莢木;點燈的油,並作膏油,和香的香料。紅瑪瑙與別樣的寶石,可以鑲嵌在以弗得和胸牌上。」《出埃及記》35:4
4. 搶掠得來的贜物
    「把所擄來的,分作兩半,一半歸與出去打仗的士兵,一半歸與全會眾。又要從出去打仗的人口(必須要處女,其他男子、婦女都要通通殺死)、牛、驢、羊群中,每五百取一,作為貢物奉給『耶和華』。從他們一半之中,要取出來交給祭司以利亞撒,作為『耶和華』的擧祭。」《民數記》31:25
大概是四分一多一點。
梵蒂岡聲稱誆到十億福頭,若按中國大陸薪酬算是每人二千四百元(高收入的國家地區便不只此數),妖酋每年便可倒騰到二萬四千億元
    梵蒂岡是世界上最大的傳銷窩點
信耶穌啦!信耶穌啦!唔搞窮你就有鬼!
好似話大陸有3自教會, 點解銀兩會流去煩帝肛?
你既犧牲, 真係唔大喎。
beebeechan 發表於 2018/1/19 00:56

我又無感到羞愧,又唔係要幫人贖罪,談不上犧牲,只係助下慶啫。
我又無感到羞愧,又唔係要幫人贖罪,談不上犧牲,只係助下慶啫。
抽刀斷水 發表於 2018/1/19 20:33

那為甚麼要教宗替人贖罪?
犯事者自己去受應得懲治便是
佢監管不力,自己都覺得內疚嘛咁樣做,係帮佢舒缓內心痛苦
那為甚麼要教宗替人贖罪?
犯事者自己去受應得懲治便是
beebeechan 發表於 2018/1/19 23:40

Bingo! 世人犯罪,又關耶穌X事呀。
又唔係咁講,譬如,您speeding,,佢帮您畀銭,咁都有您著數
高級模式 | 發新話題
換一個