返回列表 回覆 發帖

耶穌原形抄襲荷馬史詩

回覆  beebeechan
i am always open to new opportunities
沙文 發表於 2019/1/17 02:43

咁德國豬流感, 預埋你一份
回覆 200# beebeechan

各施各法,各廟各菩薩啫
您地耍遮醜就話未夠鐘冇得講
"時候未到,什麼都不要論斷,只等主來"
回覆 201# beebeechan

有通報機制就無需過份擔憂。好似天使咁净係報畀holy family听就自私啫, WHO唔會咁衰格咖嘛

各施各法,各廟各菩薩啫
您地就話未夠鐘冇得講
"時候未到,什麼都不要論斷,只等主來" ...
沙文 發表於 2019/1/17 04:44

人人都有佢地既『時候』, 
那『時候』又一定會到㗎啵

你做份定期,都要到期日先有息俾你嘛。
未到期, 你去銀行話唔該俾息我先。。。睇吓睬唔睬你。

有通報機制就無需過份擔憂。好似天使咁净係報畀holy family听就自私啫, WHO唔會咁衰格 ...
沙文 發表於 2019/1/17 04:52

咁要尺尺啲人有無調校咗去『嘟咯序時刴』模式囉。

可能仲俾人『卜咯』咗

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?新建帳戶
咁每個國家都有機密。道長唔話得晒過您聽又夠唔出奇。更何况您冇畀錢。相金先惠,格外留神,係呢行専業操守。畀咗钱先,就會指點您趨吉避凶,唔會好似天使咁粒聲唔出咁衰格
Don't know where God is but the Devil is in the details
咁每個國家都有機密。道長唔話得晒過您聽又夠唔出奇。更何况您冇畀錢。相金先惠,格外留神,係呢行専業操守。 ...
沙文 發表於 2019/1/17 08:04

不見得天國有甚麼不可告人的機密
相金先惠,格外留神,係呢行専業操守。 ...
沙文 發表於 2019/1/17 08:04

唔一定, 
保險經紀 (尤其係汽車保險) 俾咗錢就無咁留神,
打電話問野, 十問九唔覆。
人子幾時返黎就係classified. 唔通您知?
Don't know where God is but the Devil is in the details
回覆 209# beebeechan

保險佬服務都好過天使,净係service一個B,其他B就您死您賤。
人子幾時返黎就係classified. 唔通您知?
沙文 發表於 2019/1/17 12:19

一啲都唔係 classified, 寫低咗

透明度頗高添

幾時回來:在你料不到的時辰

那時,人們吃喝婚嫁,直到諾厄進入方舟的那天,洪水來了,消滅了所有的人。
28又如在羅特的日子裡,人們吃喝買賣,種植建造,
29但在羅特從索多瑪出來的那天,火及硫磺自天降下,消滅了所有的人:
30在人子顯現的日子裡,也要這樣。
(Luke 17:28-30)

你們也應當準備,因為在你們不料想的時辰,人子就來了。」
(Luke 12:40)

如何回來

Acts 1:11
Matthew 24:4-5; 11; 23-27

保險佬服務都好過天使,净係service一個B,其他B就您死您賤。
沙文 發表於 2019/1/17 12:26

需要保險的人多,願投保的人少嘛
回覆 212# beebeechan

係呀。我都想mortgage合约訂定幾時還錢,就係銀號料不到嘅時候
回覆 213# beebeechan
您都承認天使咁嘅服務係老奉, 咁就掂嘞。幫唔幫襯, 大家就心中有數, 唔駛再猶豫

係呀。我都想mortgage合约訂定幾時還錢,就係銀號料不到嘅時候 ...
沙文 發表於 2019/1/17 23:26

你有mortgage, 係你欠銀行錢,
人子再來, 唔係人子欠你甚麼啵。。。無義務要定時對兌
您都承認天使咁嘅服務係老奉, 咁就掂嘞。幫唔幫襯, 大家就心中有數, 唔駛再猶豫 ...
沙文 發表於 2019/1/17 23:30

你唔想幫襯, 唔等如無咁既服務
你心中條數計錯咗
您都承認天使咁嘅服務係老奉, 咁就掂嘞。幫唔幫襯, 大家就心中有數, 唔駛再猶豫 ...
沙文 發表於 2019/1/17 23:30

天使服務, 如何『老奉』?
你都未講明就話人承認, 仲話掂咗。

一副在沖涼房當歌王, 開個唱模樣

係呀。我都想mortgage合约訂定幾時還錢,就係銀號料不到嘅時候 ...
沙文 發表於 2019/1/17 23:26

如你睇清楚份 mortgage 啲細字, 唔係你定時還錢就掂
銀行有權在你料不到的時候要你一次還清,
「老奉」過個係你
咁人子幾時返, 就應該唔係我料不到的時候, 而係上帝料不到的時候
高級模式 | 發新話題
換一個