返回列表 回覆 發帖

耶穌原形抄襲荷馬史詩

新天新地,係靠一班宗教徒幻想出嚟。
龍井樹 發表於 2018/12/21 08:51

好多科學發明, 都係先有幻想, 後附諸實現架喎。

幾十年前, 你話可以同移民咗去澳洲既親人, 見到樣黎即時通話。。。。人地會話你係黐膠線
如只係為加你幾舊水人工你就去洗廁所。。。。呢啲叫cheap
若你唔收人工, 義務去為大家洗廁所, 唔係為 ...
beebeechan 發表於 2018/12/21 09:03

cheap 唔 cheap 係要睇番原本份工嘅工作性質同薪酬水平。假如原本份工得三千蚊要用手去通糞渠,加你八百蚊唔洗挖屎只係洗廁所,直頭算係大躍進啦!

你都未答我,如果做雞唔收錢的話,係咪就切合基督嘅捨己精神呢?
cheap 唔 cheap 係要睇番原本份工嘅工作性質同薪酬水平。假如原本份工得三千蚊要用手去通糞渠,加你八百 ...
龍井樹 發表於 2018/12/21 09:25

點解要落手去挖糞渠, 人工仲平過唔使落手既?
唔使落手去挖屎, 淨係洗廁, 輕鬆好多, 點解仲有人工加?
好多科學發明, 都係先有幻想, 後附諸實現架喎。

幾十年前, 你話可以同移民咗去澳洲既親人, ...
beebeechan 發表於 2018/12/21 09:08

你要搞清楚,可能性可以分成三種:1. 技術上可能;2. 常識上可能;3. 邏輯上可能。

你個例子係,隨住技術進步,某些以前唔可能嘅事,宜家變成有可能。但新天新地肯定就同你個例子無關,同科技水平冇乜關事。
你都未答我,如果做雞唔收錢的話,係咪就切合基督嘅捨己精神呢?

龍井樹 發表於 2018/12/21 09:25

女人要做雞, 就只係為咗錢, 唔通為咗你靚仔, 係小鮮肉咩。。。。
所以, 係唔會有唔收錢既雞架喎
小完唔俾錢既就有。
你要搞清楚,可能性可以分成三種:1. 技術上可能;2. 常識上可能;3. 邏輯上可能。

你個例子係,隨住技術進步,某些以前唔可能嘅事,宜家變成有可能。但新天新地肯定就同你個例子無關,同科技水平冇乜關事。
.
龍井樹 發表於 2018/12/21 09:31

咁幾十年前, 同性戀要躲埋入衣櫃, 
今日可以好『敢』咁拎住彩虹旗遊街。。。。呢啲屬咩『可能』? 是技術, 常識。。。或是邏輯?

既然基仔基佬可以有新天新地, 
基督教說的新天新地為甚麼不會有可能實現?
女人要做雞, 就只係為咗錢, 唔通為咗你靚仔, 係小鮮肉咩。。。。
所以, 係唔會有唔收錢既雞架喎
...
beebeechan 發表於 2018/12/20 17:33

未必嘅。我地出世遲暏
https://www.jstor.org/stable/3173531?seq=1#page_scan_tab_contents
在現代, 都有免費酬賓
http://blog.sciencenet.cn/blog-2321-277017.html
Don't know where God is but the Devil is in the details
未必嘅。我地出世遲暏

在現代, 都有免費酬賓
沙文 發表於 2018/12/31 03:56

唔係免費。。。
係收咭
你無市長張咭一樣要俾$$$
冇咭先要畀錢啫,有咭就係免費啦。而且仲有其他途逕可獲相同服務嘅
https://theblast.com/las-vegas-nfl-draft-hookers-sex/
Don't know where God is but the Devil is in the details
不同國家都有
沙文 發表於 2018/12/31 06:31

為咗啖氣, 就唔係用正常既思路哩
正如, 若為一啖氣, 你老婆都可以...........................
為咗回饋社會, 妓院免費酬賓都冇計啦
回覆 73# 龍井樹

從前皇軍嘅慰安婦都唔駛錢啦
回覆  龍井樹

從前皇軍嘅慰安婦都唔駛錢啦
沙文 發表於 2019/1/8 20:54

皇軍要女人慰安,都要俾錢㗎喎。

由當年慰安婦復述,軍人叫雞,明碼實價:
頭等,日式女人: 1.4JP¥
二等,韓式,台式女人: 0.8JP¥
三等,中式: 0.4JP¥
超時未射要補票!

仲有價目表
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?新建帳戶
此外新兵可享10分鐘免費體驗"

"而在日軍前線的戰地慰安所,慰安婦的處境則比後方慰安所里的處境要差的多。這裡的慰安婦除了要接待前線日軍官兵外,還要隨時接待即將投入戰場的新兵。每次開戰前夕,新兵都必須響應上級號召,首先要去「養精蓄銳」,這裡的養精蓄銳,按照日軍的說法就是:「沒有接觸過女人的人,是打不了仗的。」而日軍新兵是不需要收費的。"
https://kknews.cc/history/ovqrgqp.html
此外,新兵可享免費體驗

"而在日軍前線的戰地慰安所,慰安婦的處境則比後方慰安所里的處境要差的多。這裡的慰安婦除了要接待前線日軍官兵外,還要隨時接待即將投入戰場的新兵。每次開戰前夕,新兵都必須響應上級號召,首先要去「養精蓄銳」,這裡的養精蓄銳,按照日軍的說法就是:「沒有接觸過女人的人,是打不了仗的。」而日軍新兵是不需要收費的。"

https://kknews.cc/history/kamjeab.html
唔止copied荷馬。
佛祖徒弟舍利子都有四更水上飄神功
https://books.google.ca/books?id ... uddha+walk+on+water,savatthi&source=bl&ots=k1MYReqvDZ&sig=M1wVRyIGub_JV8jMHrVauBn1t0U&hl=zh-TW&sa=X&ved=2ahUKEwj709ml6uHfAhUk94MKHY6oBms4ChDoATAEegQIBBAB#v=onepage&q=buddha%20walk%20on%20water%2Csavatthi&f=false
唔止copied荷馬。
佛祖徒弟舍利子都有四更水上飄神功
,savatthi&source=bl&ots=k1MYReqvDZ&sig=M1wVRyIGub_ ...
沙文 發表於 2019/1/10 07:22

佛祖勁啲, 因為佢唔止識玩水上行, 還玩埋分身。
一個在岸邊說法, 另一個分身在水上行做 demo。。。。。一人演兩個角色。

用今日既術語係: 搵人做媒!
高級模式 | 發新話題
換一個