返回列表 回覆 發帖

耶穌原形抄襲荷馬史詩

噢,咁你繼續打吃啑, 噴口水...發噏風,亂吹24噴發膠啦,唔洗理我。
龍井樹 發表於 2018/12/20 09:13

本來, 成十年都無人理你架哩
本來, 成十年都無人理你架哩
beebeechan 發表於 2018/12/20 09:18

都唔止十年,冇返教會咁耐,除咗搵我借錢,弟兄姊妹幾乎都冇搵過我。不過,除咗教會弟兄姊妹,仲有同阿媽生嘅兄弟姊妹,呢啲同樣係弟兄姊妹嘅兄弟姊妹,雖然唔想見但過時過節因為老爸尚健在,勉為其難都要一年見兩三次。每次食飯,總係會帶埋啲唔識嘅人,話係我姪甥嘅男女朋友,見到我呢啲叔伯招呼都冇句,佢哋請客要我夾錢埋單。基督徒,數口總係精過人,壞事做盡每日悔改諗住照上天國。呢個天國咁多精算師,唔啱我囉。
都唔止十年,冇返教會咁耐,除咗搵我借錢,弟兄姊妹幾乎都冇搵過我。不過,除咗教會弟兄姊妹,仲有同阿媽生嘅兄弟姊妹,呢啲同樣係弟兄姊妹嘅兄弟姊妹,雖然唔想見但過時過節因為老爸尚健在,勉為其難都要一年見兩三次。每次食飯,總係會帶埋啲唔識嘅人,話係我姪甥嘅男女朋友,見到我呢啲叔伯招呼都冇句,佢哋請客要我夾錢埋單。基督徒,數口總係精過人,壞事做盡每日悔改諗住照上天國。呢個天國咁多精算師,唔啱我囉。
.
龍井樹 發表於 2018/12/20 09:36

咁今年做冬, 團年飯, 你包幾個小姐一齊去食,
要你兄弟(同埋亞媽生過啲)夾埋一份, 打番個和囉
都唔止十年,冇返教會咁耐,除咗搵我借錢,弟兄姊妹幾乎都冇搵過我。

乜連賣保險, 基金, 層壓推銷既都無搵你呀?
你真係無乜消費蒲聽數啵
呢個天國咁多精算師,唔啱我囉。

講精算, 你都唔差啵
例如, 呢個食飯既口, 唔係你名下既, 
你唔應該夾, 出埋佢地唔知幾多份之一(唔知你一共有幾多個同亞媽生既兄妹)都唔願,咁吝惜!
呢啲世叔伯都算得幾盡
咁今年做冬, 團年飯, 你包幾個小姐一齊去食,
要你兄弟(同埋亞媽生過啲)夾埋一份, 打番個和囉 ...
beebeechan 發表於 2018/12/20 09:59

今年做冬唔去囉,自己搵日同老爸食飯補數。新年同往年一樣旅行避年。

既然夾唔埋,勉強一齊都冇用,世界咁大何必花時間去同自己過唔去呢?
壞事做盡
..

過時過節, 一年都係過三, 四鑊,啲姪, 甥帶埋男友, 女友黎同家人一齊食過飯,
就係「壞事做盡」? 因為攞咗你少少著數?
今年做冬唔去囉,自己搵日同老爸食飯補數。新年同往年一樣旅行避年。

既然夾唔埋,勉強一齊都冇用,世界 ...
龍井樹 發表於 2018/12/20 10:06

咁又唔好喊話一離教就無人搵你, 懶係苦主咁。。
係你唔鐘意騷數
新年同往年一樣旅行避年。

龍井樹 發表於 2018/12/20 10:06

大時大節, 外國人既 thanks giving , xmas..... 人地鬼佬都係 family first。。。。’
你就你自己first....
自己諗自己先。。。

聽落去, 分析一下,係你既問題多啲
講精算, 你都唔差啵
例如, 呢個食飯既口, 唔係你名下既, 
你唔應該夾, 出埋佢地唔知幾多份之一 ...
beebeechan 發表於 2018/12/20 10:04

我係姪甥叔伯,唔係佢哋男女朋友嘅叔伯。唔識嘅打聲招呼係禮貌。同朋友食飯邊個俾錢唔係問題,錢有值得洗同唔值洗嘅分別,俾錢乞衣都有聲多謝掛?
過時過節, 一年都係過三, 四鑊,啲姪, 娚帶埋男友, 女友黎同家人一齊食過飯,
就係「壞事做盡」 ...
beebeechan 發表於 2018/12/20 10:13

壞事做盡係前面基督徒對悔改上天堂嘅一般論,你再囉嗦我就由得你自己繼續打吃啑、噴口水、發噏風,亂吹24噴發膠...
咁又唔好喊話一離教就無人搵你, 懶係苦主咁。。
係你唔鐘意騷數
beebeechan 發表於 2018/12/20 10:14

我唔喜歡同只係一心想搵著數既人騷數遮....
壞事做盡係前面基督徒對悔改上天堂嘅一般論,你再囉嗦我就由我你自己繼續打吃啑、噴口水、發噏風,亂吹2 ...
龍井樹 發表於 2018/12/20 10:25

有啲人做咗壞事, 知道係壞事黎, 有少少悔改勒。。。
係咪都好過過啲
做咗壞事都唔覺得係壞事, 唔悔改時仲好過癮既人呢

你上唔上天堂唔緊要, 你諗諗你有無做過壞事?
姪甥既朋友黎同檯食餐飯都左算右算。。。。唔係好壞既事都唔係好事黎
我唔喜歡同只係一心想搵著數既人騷數遮....
龍井樹 發表於 2018/12/20 10:27

下次同你亞媽生既兄妹食飯, 都要數住佢地夾咗幾多件龍蝦, 幾多件片皮鴨。。。。。
逐件計丫。。。。多食多付。。。好很公平
大時大節, 外國人既 thanks giving , xmas..... 人地鬼佬都係 family first。。。。’
你就你自己 ...
beebeechan 發表於 2018/12/20 10:16

鬼佬真性情得多,唔會藉過時過節擺番幾圍嚟宣示權力,靠長幼有序論資排輩嚟突顯身份尊貴。
我突然間都好明白點解無乜人想再搵你
鬼佬真性情得多,唔會藉過時過節擺番幾圍嚟宣示權力,靠長幼有序論資排輩嚟突顯身份尊貴。 ...
龍井樹 發表於 2018/12/20 10:32

哦。。。。原來又多一樣唔滿意: 唔鐘意排細, 俾人論資排輩。

不如你反思清楚, 仲有乜係你唔滿意既,
唔好講完先又添多樣。。。。一件件咁加上去。。。積怨盡吐喎
原來係排細, 依家仲未有仔女帶男女友來食飯,
你覺得蝕底咗
壞事做盡係前面基督徒對悔改上天堂嘅一般論,你再囉嗦我就由得你自己繼續打吃啑、噴口水、發噏風,亂吹2 ...
龍井樹 發表於 2018/12/20 10:25

咁係你躲到斗底裡去囉
有啲人做咗壞事, 知道係壞事黎, 有少少悔改勒。。。
係咪都好過過啲
做咗壞事都唔覺得係壞事, 唔悔 ...
beebeechan 發表於 2018/12/20 10:28

去餐廳食飯俾錢係好事定壞事?基督徒,總係要將啲普普通通既生活瑣事用好事壞事兩極區分,呢件就算唔係壞事都好肯定係煩事。
高級模式 | 發新話題
換一個