返回列表 回覆 發帖

耶穌原形抄襲荷馬史詩

我突然間都好明白點解無乜人想再搵你
beebeechan 發表於 2018/12/20 10:33

水清則冇魚。我有我生活方式,我自己過癮就可以。
去餐廳食飯俾錢係好事定壞事?基督徒,總係要將啲普普通通既生活瑣事用好事壞事兩極區分,呢件就算唔係壞 ...
龍井樹 發表於 2018/12/20 10:43

要拎好事, 壞事出黎講既, 唔係我。
係你#22先提出啵, 
兄弟帶多個人黎食飯呢啲『生活瑣事』就係壞事做盡
要拎好事, 壞事出黎講既, 唔係我。
係你#22先提出啵, 
兄弟帶多個人黎食飯呢啲『生活瑣事』就係 ...
beebeechan 發表於 2018/12/20 10:49

食飯唔俾錢係壞事,但去餐廳食飯俾錢冇所謂好壞,你明唔明兩者分別?
水清則冇魚。我有我生活方式,我自己過癮就可以。
龍井樹 發表於 2018/12/20 10:49

你咁多怨言, 仲話過癮?
你唔知乜係心平, 氣和, 平安就真
你咁多怨言, 仲話過癮?
你唔知乜係心平, 氣和, 平安就真
beebeechan 發表於 2018/12/20 10:53

過癮,係我自己一個都可以好自在好過癮;怨,係有人嚟搵我著數。

點解同你講親嘢,你總係炒埋一碟搞到亂晒咁㗎呢?
過癮,係我自己一個都可以好自在好過癮;怨,係有人嚟搵我著數。
.
龍井樹 發表於 2018/12/20 10:57

你既過癮之處, 就係『無聊得滯』?

我係無聊得滯上嚟打發時間嘅。
.
龍井樹 發表於 2018/12/19 15:12
你既過癮之處, 就係『無聊得滯』?
beebeechan 發表於 2018/12/20 11:05

大佬,過癮係響屋企印印腳嗰陣,唔係響寫字樓扮做嘢等收工囉....
大佬,過癮係響屋企印印腳嗰陣,唔係響寫字樓扮做嘢等收工囉....
龍井樹 發表於 2018/12/20 11:11

咁你用『無聊得滯』來形容你『印印腳嗰陣』既心情, 係有啲唔啱咀形
咁你用『無聊得滯』來形容你『印印腳嗰陣』既心情, 係有啲唔啱咀形
beebeechan 發表於 2018/12/20 11:14

你唔係要話我知,你做嘢忙到死仲要上嚟護教下話?
你唔係要話我知,你做嘢忙到死仲要上嚟護教下話?
龍井樹 發表於 2018/12/20 11:27

你近排係咪失業, 降職。。。。可以『無聊得滯』;『印印腳』既?
你近排係咪失業, 降職。。。。可以『無聊得滯』;『印印腳』既? ...
beebeechan 發表於 2018/12/20 13:43

多謝關心!其實我升咗職就真,哈哈....

職位越高,責任越冇,你唔知咩?
多謝關心!其實我升咗職就真,哈哈....

職位越高,責任越冇,你唔知咩? ...
龍井樹 發表於 2018/12/20 14:07

董建華無得做特首時都係「升職」做
政治協商會議全國委員會副主席。
董建華無得做特首時都係「升職」做
政治協商會議全國委員會副主席。
beebeechan 發表於 2018/12/20 15:02

我呢啲小人物只係睇錢份上。你加我人工,叫我洗廁所都冇問題。
我呢啲小人物只係睇錢份上。你加我人工,叫我洗廁所都冇問題。
龍井樹 發表於 2018/12/20 15:10

你對錢, 睇得太重要, 呢個我都睇得出。
『你加我人工,叫我洗廁所都冇問題。』.....如你係女的, 只要有錢, 做雞都得過種。

莫怪。。。。。基督教這個講為人犧牲, 奉獻, 捨棄的宗教, 不太適合你囉。
(其實, 無乜宗教啱你)
$$$$$才是你上主。
我呢啲小人物只係睇錢份上。
龍井樹 發表於 2018/12/20 15:10

新天新地,唔係靠一個,兩個皇帝信耶穌創造出來的,
是靠好多你,我,他的「小人物」凝造出來的世界。
你以為你在反基, 實在是向人展示了經文無誤, 講野句句真
beebeechan 發表於 2018/12/20 05:07

面對質疑,最正確態度是拿出真憑實據而非左閃右避。
你質疑「永遠不見死」,要我企響炮口,我就企響炮口,俾你開一炮!
BB仔,你和屁眼教主一個鳥樣,二千年來,最叻就係迴避!
面對質疑,最正確態度是拿出真憑實據而非左閃右避。
你質疑「永遠不見死」,要我企響炮口,我就企響炮口, ...
旁觀者 2018/12/21 01:37 提交

幾舊水一枚炮彈用嚟懟冧你,屣料啲喎
你對錢, 睇得太重要, 呢個我都睇得出。
『你加我人工,叫我洗廁所都冇問題。』.....如你係女的, 只 ...
beebeechan 發表於 2018/12/20 22:48

正正經經去洗廁所,點解你會聯想到做雞呢?

如果做雞唔收錢的話,係咪就切合基督嘅捨己精神呢?
新天新地,唔係靠一個,兩個皇帝信耶穌創造出來的,
是靠好多你,我,他的「小人物」凝造出來的世界。 ...
beebeechan 發表於 2018/12/20 22:59

新天新地,係靠一班宗教徒幻想出嚟。
正正經經去洗廁所,點解你會聯想到做雞呢?

如果做雞唔收錢的話,係咪就切合基督嘅捨己精神呢? ...
龍井樹 發表於 2018/12/21 08:49

如只係為加你幾舊水人工你就去洗廁所。。。。呢啲叫cheap
若你唔收人工, 義務去為大家洗廁所, 唔係為咗錢, 呢啲先係叫捨己精神
高級模式 | 發新話題
換一個