返回列表 回覆 發帖

耶穌原形抄襲荷馬史詩

其實你哋都唔打算要說服對方、或唔期待有可能說服對方,咁到底嘈嚟做乜呢?

你哋真係咁多遏抑,需要上嚟發洩發洩?嗱,唔洗等你閘住反彈話番我轉頭,我自己自動投案,我係無聊得滯上嚟打發時間嘅。
九成九火力,等如百分百趕客。
各位巴打絲打,基,唔是咁反的;各位椰子椰孫,耶,唔是咁撐的。
人點燈,不放在斗底下,是放在燈臺上,就照亮一家的人。
沒人瀏覽的網站、沒人閱讀的文章,無論是撐耶反耶的,也是枉然。
至少依家有你睇啵
beebeechan 發表於 2018/12/20 09:07

原來你撇低九十九隻羊就為咗我?你都太睇得起我....
不過, 有啲人打吃啑, 噴口水...發噏風, 亂吹24噴發膠。。。又最好係斗底下,
唔好係大庭廣眾到做。 ...
beebeechan 發表於 2018/12/20 09:09

噢,咁你繼續打吃啑, 噴口水...發噏風,亂吹24噴發膠啦,唔洗理我。
本來, 成十年都無人理你架哩
beebeechan 發表於 2018/12/20 09:18

都唔止十年,冇返教會咁耐,除咗搵我借錢,弟兄姊妹幾乎都冇搵過我。不過,除咗教會弟兄姊妹,仲有同阿媽生嘅兄弟姊妹,呢啲同樣係弟兄姊妹嘅兄弟姊妹,雖然唔想見但過時過節因為老爸尚健在,勉為其難都要一年見兩三次。每次食飯,總係會帶埋啲唔識嘅人,話係我姪甥嘅男女朋友,見到我呢啲叔伯招呼都冇句,佢哋請客要我夾錢埋單。基督徒,數口總係精過人,壞事做盡每日悔改諗住照上天國。呢個天國咁多精算師,唔啱我囉。
咁今年做冬, 團年飯, 你包幾個小姐一齊去食,
要你兄弟(同埋亞媽生過啲)夾埋一份, 打番個和囉 ...
beebeechan 發表於 2018/12/20 09:59

今年做冬唔去囉,自己搵日同老爸食飯補數。新年同往年一樣旅行避年。

既然夾唔埋,勉強一齊都冇用,世界咁大何必花時間去同自己過唔去呢?
講精算, 你都唔差啵
例如, 呢個食飯既口, 唔係你名下既, 
你唔應該夾, 出埋佢地唔知幾多份之一 ...
beebeechan 發表於 2018/12/20 10:04

我係姪甥叔伯,唔係佢哋男女朋友嘅叔伯。唔識嘅打聲招呼係禮貌。同朋友食飯邊個俾錢唔係問題,錢有值得洗同唔值洗嘅分別,俾錢乞衣都有聲多謝掛?
過時過節, 一年都係過三, 四鑊,啲姪, 娚帶埋男友, 女友黎同家人一齊食過飯,
就係「壞事做盡」 ...
beebeechan 發表於 2018/12/20 10:13

壞事做盡係前面基督徒對悔改上天堂嘅一般論,你再囉嗦我就由得你自己繼續打吃啑、噴口水、發噏風,亂吹24噴發膠...
咁又唔好喊話一離教就無人搵你, 懶係苦主咁。。
係你唔鐘意騷數
beebeechan 發表於 2018/12/20 10:14

我唔喜歡同只係一心想搵著數既人騷數遮....
大時大節, 外國人既 thanks giving , xmas..... 人地鬼佬都係 family first。。。。’
你就你自己 ...
beebeechan 發表於 2018/12/20 10:16

鬼佬真性情得多,唔會藉過時過節擺番幾圍嚟宣示權力,靠長幼有序論資排輩嚟突顯身份尊貴。
有啲人做咗壞事, 知道係壞事黎, 有少少悔改勒。。。
係咪都好過過啲
做咗壞事都唔覺得係壞事, 唔悔 ...
beebeechan 發表於 2018/12/20 10:28

去餐廳食飯俾錢係好事定壞事?基督徒,總係要將啲普普通通既生活瑣事用好事壞事兩極區分,呢件就算唔係壞事都好肯定係煩事。
我突然間都好明白點解無乜人想再搵你
beebeechan 發表於 2018/12/20 10:33

水清則冇魚。我有我生活方式,我自己過癮就可以。
要拎好事, 壞事出黎講既, 唔係我。
係你#22先提出啵, 
兄弟帶多個人黎食飯呢啲『生活瑣事』就係 ...
beebeechan 發表於 2018/12/20 10:49

食飯唔俾錢係壞事,但去餐廳食飯俾錢冇所謂好壞,你明唔明兩者分別?
你咁多怨言, 仲話過癮?
你唔知乜係心平, 氣和, 平安就真
beebeechan 發表於 2018/12/20 10:53

過癮,係我自己一個都可以好自在好過癮;怨,係有人嚟搵我著數。

點解同你講親嘢,你總係炒埋一碟搞到亂晒咁㗎呢?
你既過癮之處, 就係『無聊得滯』?
beebeechan 發表於 2018/12/20 11:05

大佬,過癮係響屋企印印腳嗰陣,唔係響寫字樓扮做嘢等收工囉....
咁你用『無聊得滯』來形容你『印印腳嗰陣』既心情, 係有啲唔啱咀形
beebeechan 發表於 2018/12/20 11:14

你唔係要話我知,你做嘢忙到死仲要上嚟護教下話?
你近排係咪失業, 降職。。。。可以『無聊得滯』;『印印腳』既? ...
beebeechan 發表於 2018/12/20 13:43

多謝關心!其實我升咗職就真,哈哈....

職位越高,責任越冇,你唔知咩?
董建華無得做特首時都係「升職」做
政治協商會議全國委員會副主席。
beebeechan 發表於 2018/12/20 15:02

我呢啲小人物只係睇錢份上。你加我人工,叫我洗廁所都冇問題。
你對錢, 睇得太重要, 呢個我都睇得出。
『你加我人工,叫我洗廁所都冇問題。』.....如你係女的, 只 ...
beebeechan 發表於 2018/12/20 22:48

正正經經去洗廁所,點解你會聯想到做雞呢?

如果做雞唔收錢的話,係咪就切合基督嘅捨己精神呢?
高級模式 | 發新話題
換一個