返回列表 回覆 發帖

耶穌原形抄襲荷馬史詩

回覆  beebeechan

一般人睇戲净睇主角
我卻對伯利恆BB之死嘅神學意義很有興趣

沙文 發表於 2019/1/19 04:45

咁你曉唔曉睇到生死無常,飛來橫禍,幸福唔係必然既,要把握時機。。。。呢啲意義未有?
天使當年唔警告伯利恆父母, 今日终於知錯在百忙中抽空警告您。(由於您成日失眠佢地報唔到夢,唯有現出真身 ...
沙文 發表於 2019/1/21 01:02

來我夢中來的天使, 係唔同部門既
本來阿穌一出世都係生死無常,飛來橫禍,幸福唔係必然既,但有天使使橫手, 咁佢就把握時機,遠走高飛。
其他BB就話知您死, 剁咗都唔送墓碑

沙文 發表於 2019/1/21 01:06

咁有時早刴瓜你, 都可能係使橫手, 唔係送墓碑俾班幼稚園生.

聖經同您都係成日前言不對後語,

佢警告我(都唔使去發夢)

來我夢中來的天使 ...
沙文 發表於 2019/1/21 06:51

天使同人講野, 唔係鑊鑊都要人發夢㗎喎
天使同瑪利亞講要佢大肚,
在索多瑪,天使同羅特講野,
天使同撒辣依的婢女哈加爾講野。。。。。佢地都唔係在洽眼瞓
但如當時事主見緊客或正在如厠,天使係咪要等下先?

沙文 發表於 2019/1/21 11:58

或者打緊廢機
所以,天使報咗夢畀您, 您很可能一瞓醒就唔記得咗。

.
沙文 發表於 2019/1/21 17:57

大部份既夢, 都係「一瞓醒就唔記得」
有無一啲夢, 你總是記得內容既呢?
天使只好吼佢醒時face to face同佢再講多一次。

沙文 發表於 2019/1/21 17:57

天使要送訊息, 唔係只得報夢, 面對面兩條橋既。。。。
你睇睇格林多後書12:4用咗乜方式。
您報一個畀我試下
沙文 發表於 2019/1/21 22:18

呢啲野, 如性G點高潮, 係好難用口分享到既
係自己既感覺黎
你高潮唔到, 好難幫到你。
嘥聲壞氣,同用俄文喺大角咀開佈道會一樣
沙文 發表於 2019/1/21 23:00

大角咀會有俄羅斯妹一樓鳳, 呢個佈道會唔係俾你明, 係俾佢明

報夢, 神蹟。。唔係做俾你睇, 你唔明無所謂

您自己都冇G點啦, 仲話幫人
沙文 發表於 2019/1/21 23:09

乜咁揹呀。。。你唔知自己個知點係邊?
未知過
係冇您咁乸形喎,您咁清楚您自己知點
沙文 發表於 2019/1/21 23:24

生理常識之喎
高級模式 | 發新話題
換一個