返回列表 回覆 發帖

西門落耳刀

阿稣上架前最後表演的「神蹟」, 係唯一一次醫外傷事件

18:10 西門彼得帶著一把刀、就拔出來、將大祭司的僕人砍了一刀、削掉他的右耳.那僕人名叫馬勒古。

可能因為技術水平問題, 斷手斷腳、斷頭腰斬等較精彩戲法, 佢嘅團隊就無法演出了。

切耳仔表演, 细路仔都識啦, 好心您
Don't know where God is but the Devil is in the details
回覆 55# Guest from 60.246.36.x

之後他被人快要洗腳時幾乎被人找到腳的網痕, 所以希望那個人不要去洗他的腳但必須聽他講嘢,  不要發現他行騙 ,  又覺走在水上及魚網上不好, 然後對西門說'你叫踏腳石頭peter',並希望下一次行騙時可踩石頭,更容易走.   然後愈想愈遠, 說'屋建在石頭上,不是沙上', '屋不是建在地而是天堂,不需要踩石地, 而是復活飛向天堂'.
大把公司細囈過佢啦, 一時風光結果摺埋

Don't know where God is but the Devil is in the details
係大企業就唔會5個餅兩條魚咁细囈啦
沙文 發表於 2019/2/10 04:06

蘋果公司都係由好細囈既車房開始
係大企業就唔會5個餅兩條魚咁细囈啦
冇辦法,貴教resources所限,每次煮1隻
沙文 發表於 2019/2/10 03:22

你呢啲只能做到生意仔,
大企業既做法係好唔同既, 你學下哩:
冇辦法,貴教resources所限,每次煮1隻
30分鐘就過瘾啦

12000人 x 30分鐘 = 6000小時= 250日 = 8.3個月
同弟兄執骨
沙文 發表於 2019/2/9 19:40

你呢啲係九流既精算嚟,
猶如煮一只蛋要6分鐘
同時煮2只便要12分鐘既笑死人算法
唔知門徒做唔到30分鐘內送到呢個服務.
beebeechan 發表於 2019/2/7 07:35

30分鐘就過瘾啦

12000人 x 30分鐘 = 6000小時= 250日 = 8.3個月
同弟兄執骨
呢個課題需要另開thread, 以免離題得滯
有冇教會做過實驗, 最後一個食到魚/餅嘅人, 係翌日幾點鐘? 佢地當中患糖尿嘅弟兄姊妹low blood suger/暈/死咗幾耐?
.
沙文 發表於 2019/2/7 22:34

政府$4000關愛放送,
百萬份表格一早就派清

派萬幾人, 濕濕碎哩
有冇教會做過實驗, 最後一個食到魚/餅嘅人, 係翌日幾點鐘? 佢地當中患糖尿嘅弟兄姊妹low blood suger/暈/死咗幾耐?

唔知門徒做唔到30分鐘內送到呢個服務.

你出門少, 見識狹,
例如搭飛機, 都有優先通道俾老, 少, 傷殘㗎哩
14:21 喫的人除了婦女孩子、約有五千。
加埋婦孺,算12,000人

時間係sunset
9:12        日頭快要平西、十二個門徒來對他說、請叫眾人散開、他們好往四面鄉村裡去借宿找喫的.因為我們這裡是野地。

場地 layout
9:13        耶穌說、你們給他們喫罷。門徒說、我們不過有五個餅、兩條魚.若不去為這許多人買食物就不夠。
9:14        那時、人數約有五千。耶穌對門徒說、叫他們一排一排的坐下、每排大約五十個人。
9:15        門徒就如此行、叫眾人都坐下。

派餅/魚的 logistic:
9:16        耶穌拿著這五個餅、兩條魚、望著天祝福、擘開、遞給門徒擺在眾人面前。
9:17        他們就喫、並且都喫飽了.把剩下的零碎收拾起來、裝滿了十二籃子。

我唔會因人廢言吖嘛
thank you for your proposal, 我會慎重考慮
沙文 發表於 2019/2/7 13:41

你有意思執我口水尾
thank you for your proposal, 我會慎重考慮
我為人厚道,唔話耶穌吩咐門徒去偷籃搶筐
沙文 發表於 2019/2/7 13:16

不如你吹埋, 啲籃係有牌子既哩:
我為人厚道,唔話耶穌吩咐門徒去偷籃搶筐
佢地日後開竅, 原來上次買籃買錯咗筐, 今次買筐買錯咗籃
14:20 他們都喫、並且喫飽了.把剩下的零碎收拾 ...
沙文 發表於 2019/2/7 02:12

經文邊到有耶穌吩咐門徒去買籃訂筐?
高級模式 | 發新話題
換一個