返回列表 回覆 發帖

污鬼屎窟痕

如果府上有動物入侵, 例如,garage走隻raccon入來, 仲生一竇BB.
咁您就要找Animal control
https://www.theanimalmovers.ca/

專業人員會捉咗佢地, 找適當野外放生, 而不會就咁趕出街算L數, 因為如果咁處理, 佢地會又走入neighborhood第間屋, 您只不過係將自己的problem轉嫁畀街坊, 係甚為自私的行為。

沙文 發表於 2019/3/8 16:43

你真係窮等人家唔能識住大屋,
住屋既人都知要安裝防護罩

咁動物就內唔到屋, 好普通常識之喎。

你唔經常打埋間屋, 離咗罩都唔知, 俾動物入咗嚟,咪抵能死囉!

你既心靈唔好好打理, 個守護天使都無眼睇咯, 咁咪俾邪靈上身, 自招!
邪靈可以附人身,
又無話一定要上到人身先可以存在㗎喎

耶穌被魔鬼三次引誘, 那隻魔就唔使上身勒
既然咁猛鬼就更應以負責的態度慎重處理咪好似阿穌咁瀆職

==========================
烟通罩就未work嘅, 一開garage就鼠入黎

Don't know where God is but the Devil is in the details
烟通罩就未必work嘅, ...一開garage就鼠入黎
沙文 發表於 2019/3/8 23:21

係咪你好耐無沖涼, 身上一陣味
隻 raccoon 以為係返佢屋企, 你係佢屋企人
咁迦百農教會隻污鬼都係畀阿稣冇抿屎味道吸引入去
Don't know where God is but the Devil is in the details
話時話, 耶穌年代, 用乜野抿屎?
烟通罩就未必work嘅, 一開garage就鼠入黎
沙文 發表於 2019/3/8 23:21

好心你得閒無事做就執下個車房哩,學下人地咁,
隻  raccoon 入咗嚟都會走,無地方俾佢容身

車房門大開都無有怕。

身心唔健康, raccoon 自然來:
但這甚為自私的行為, 卻正正係阿稣處理鬼嘅做法, 趕出來算L數, 隻鬼再去奪舍, 就關佢卵事
全無職業道德。亦由此可見其欠considrate toward世人, 冇遠見同計劃。
沙文 發表於 2019/3/8 16:43

中文都有話「遊魂野鬼」
即係話唔係隻隻鬼都要搵人上身既,亦唔係話上邊個就上,
都要被上既身有屎, 擘開大髀任人上
我又未聴過執靚車房可以趕racoon。
亦未聴過有邊度地方嘅ministry of health話都要被傳染既人身子虛, 擘開個口任virus入。 所以其實大家隨地吐痰冇所謂
我又未聴過執靚車房可以趕racoon。
亦未聴過有邊度地方嘅ministry of health話都要被傳染既人身子虛, 擘 ...
沙文 發表於 2019/3/11 20:03

咁你又係邊度聽過
加納婚宴門口過六個缸係用嚟洗腳既呢...
係邊度聽到耶穌倒入缸既根本就係靚酒嚟, 唔使變
係邊度聽過污鬼一定要上人身, 唔係就會煙消魂散既呢

你咪又係係到隨你吐談,
由waiter試都唔駛試就呈上畀經理, 可知佢根本一早肯定倒落缸嘅係靚酒。
就係因為污鬼未必一定要上人身, 若果由得佢周圍走,邊位時運低撞到就領嘢,故不能好似阿穌咁求其趕扯咗就算L數

"咁你又係邊度聽過
加納婚宴門口過六個缸係用嚟洗腳既呢..."

聖教會話
https://www.catholiceducation.org/en/religion-and-philosophy/apologetics/knowing-mary-through-the-bible-mary-s-last-words.html
聖教會話
https://www.catholiceducation.or ... y-s-last-words.html
沙文 發表於 2019/3/11 21:38

盛載潔淨用既水缸
唔係叫人懟隻腳入去洗喎

你出街食野都會用公筷哩。。。。
盛載潔淨用既水缸, 即係專用來洗手及腳啦
有時公筷被人唔覺隊入口,眾入未必發覺

水缸都會被人唔小心义隻腳落去...未必1定衛生
盛載潔淨用既水缸, 即係專用來洗手及腳啦
沙文 發表於 2019/3/11 22:00

大家都係用同一條污水渠排走,
係咪可以咁呢?
人地養寵物成日都咁啦
人地養寵物成日都咁啦
沙文 發表於 2019/3/11 22:11

話明係寵物,受寵就乜都得。

妾侍買乜包都得,大婆買包廁紙都話屣錢,唔慳家
咁黎飲嘅賓客都好受寵,唔係就唔請啦
咁黎飲嘅賓客都好受寵,唔係就唔請啦
沙文 發表於 2019/3/11 22:26

若俾洗腳水都話正,好飲既
受寵既係主人家,唔係客人
客人係擦鞋友一幫
主人家都係受寵, 冇問題,1齊用洗腳水
主人家都係受寵, 冇問題,1齊用洗腳水
沙文 發表於 2019/3/11 22:32

主人家佢自己都唔知無酒,沽清了,一嚿雲咁

(收哂人情,但一圍坐12人(香港制),啲菜就只係十位用(美加制),唔夠食
一宴兩制
高級模式 | 發新話題
換一個