返回列表 回覆 發帖

[轉載] 想重現耶穌神蹟!牧師秀「水上行走」 慘遭鱷魚分食果腹

唔靈就焗L住話係傳達一個意境, 唔係真要乜乜物物既。

沙文 發表於 2019/3/12 06:19

日照香爐生紫煙,
遙看瀑布挂前川。
飛流直下三千尺,
疑是銀河落九天。

我就真係見到有條友拎埋稼牲去測量下李白寫的那條瀑布有無三千尺.
乜唔係飛上去睇下九天有幾高咩?
文人多大話, 不過天主係信實嘅
http://www.radiovaticana.va/ci1_rg/2018_03_23.html
Don't know where God is but the Devil is in the details
乜唔係飛上去睇下九天有幾高咩?
文人多大話, 不過天主係信實嘅
沙文 發表於 2019/3/12 07:00

去搵九天有幾高過個, 仲白痴過度瀑布有無三千尺過條友,
没有最傻, 只有更傻
信天主就最傻+更傻
我真係担心,如果明日全埃及真係乾塘, 您又要搬龍門話其實唔係只係傳達意境, 原來係堅過石堅
各位街坊埋黎睇埋黎揀, 唔信都要睇下
Don't know where God is but the Devil is in the details
信天主就最傻+更傻
我真係担心,如果明日全埃及真係乾塘, 您又要搬龍門話其實唔係只係傳達意境, 原來係堅過 ...
沙文 發表於 2019/3/12 07:31

咁又真係有啲教會既人在死撐, 力証尼羅河係乾ing塘, 經文堅過石堅
不過, 呢啲唔係我既作風嚟
我係比較去搵作者實在係想講乜

跟我學咯, 無學壞師既
我真係担心,如果明日全埃及真係乾塘,
沙文 發表於 2019/3/12 07:31

瑪竇福音有教落:
不要為明天憂慮.因為明天自有明天的憂慮.一天的難處一天當就夠了
瑪竇福音有教落:
不要為明天憂慮.因為明天自有明天的憂慮.一天的難處一天當就夠了 ...
beebeechan 發表於 2019/3/11 16:09

未夠瀟洒, 有種就一天的難處一天都唔當, 交埋畀夭主當啦嘛笨
我係比較去搵作者實在係想講乜

跟我學咯, 無學壞師既
beebeechan 發表於 2019/3/11 15:44

係呀, 您比較去搵作者實在係想講埃及其實水頭足, 天主講到口水乾埃及都未乾
回覆  beebeechan

佢又夠話
19:5          海中的水必絕盡 、 河也消沒乾涸 。

我6月去埃及潛水加curise, 到時 ...
沙文 發表於 2019/3/12 01:00

今日心情唔錯,
等老師教你多啲野。

你要了解呢段經文寫作背景喎,
當時是亞述人與北方的以色列國勾結, 聯手來攻打猶大。
猶大王阿哈次於是四圍去找人幫拖。
佢派使者去埃及,
點知埃及佬闊佬懶理, 一副關佢隱士咁款,
於是辣漀咗個愛國猶太先知,
寫野嚟鬧衰埃及佬, 咒佢生仔無屎忽。。。

實在是一個有血有肉常人對敵人的咒罵來,
三姑六婆, 七叔八公嗌交時都會咁講野。
不用視為甚麼的驚世預言。

所以,你為咗咁去埃及, 不如襯早退票
真係去遊船河
在甲板睇下靚女, 好過去埃及睇在大熱天仲包到實既埃及女。
睇見您唔靈就起勢咁解釋時代背景, 搞到我今日心情都幾好。 可見阿穌講嘢, 成日都1時衝動, 等佢下咗啖氣就冇事
實在是一個有血有肉常人對敵人的咒罵來,
三姑六婆, 七叔八公嗌交時都會咁講野。
不用視為甚麼的驚世預言。
大家亦無謂咁認真了
24:19 當那些日子、懷孕的和奶孩子的有禍了。
24:20 你們應當祈求、叫你們逃走的時候、不遇見冬天、或是安息日.
24:21 因為那時、必有大災難、從世界的起頭、直到如今、沒有這樣的災難、後來也必沒有。
大家亦無謂咁認真了
24:20 你們應當祈求、叫你們逃走的時候、不遇見冬天、或是安息日.
24:21 因為那時、必有大災難、從世界的起頭、直到如今、沒有這樣的災難、後來也必沒有。

沙文 發表於 2019/3/12 09:02

乜你真係咁認真㗎咩

好似係你在撐聖經多過我
大家亦無謂咁認真了

乜你真係咁認真㗎咩

好似係你在撐聖經多過我
人地新黎既唔知,仲以為你係基,我係反
係呀, 到時阿穌話您地要認真
有耳聽的就應該聽:「以前係講小, 不用視為甚麼的驚世預言。教徒就一味老作,實情係, 唔信先有得入天國」
係呀, 到時阿穌話您地要認真
有耳聽的就應該聽:「以前係講小, 不用視為甚麼的驚世預言。教徒就一味老作,實 ...
沙文 發表於 2019/3/12 10:23

最弊係講笑時你當真,講真時你當講笑唶
沒有最弊, 只有更弊, 更弊係講真時又講極都唔水乾
大家亦無謂咁認真了

你雖然係幾十勾既麻甩
不過仲好好采未走過難,
未知乜係走難
我仲未試過懷孕和奶孩子添,所以冇禍
沙文 發表於 2019/3/12 10:36

不過,你有懷咗孕既身形
沙文 發表於 2019/3/12 10:36

哦, 你懷咗孕既老婆, 未斷奶既孩子有禍,
係唔關你事?
乜隠野既老公同老荳嚟㗎!,碴男喎
有懷咗孕既身形, 安息日走難都唔拘。
佢belibala吠一輪, 原來净係嚇猶太佬
但猶太佬又唔buy佢, 真嘥氣
高級模式 | 發新話題
換一個