返回列表 回覆 發帖

不熟不做, 唔識收數就唔好放數

其實, 欠租在社會上日日有, 係就係煩但係唔會搞到咁大擰樂,收數佬畀人打殺,報官就得啦,冇人叫您咁笨7派自己仔去咖嘛

21:33你們再聽一個比喻.有個家主、栽了一個葡萄園、周圍圈上籬笆、裡面挖了一個壓酒池、蓋了一座樓、租給園戶、就往外國去了。
21:34收果子的時候近了、就打發僕人、到園戶那裡去收果子。
21:35園戶拿住僕人。打了一個、殺了一個、用石頭打死一個。
21:36主人又打發別的僕人去、比先前更多.園戶還是照樣待他們。
21:37後來打發他的兒子到他們那裡去、意思說、他們必尊敬我的兒子。
21:38不料、園戶看見他兒子、就彼此說、這是承受產業的.來罷、我們殺他、佔他的產業。
21:39他們就拿住他、推出葡萄園外、殺了。
21:40園主來的時候、要怎樣處治這些園戶呢。
21:41他們說、要下毒手除滅那些惡人、將葡萄園另租給那按著時候交果子的園戶。
所以明知係咁都叫個仔去, 就只能做笨7園主
Don't know where God is but the Devil is in the details
事頭婆連個仔離婚都冇得air啦。冇權話事啦
Don't know where God is but the Devil is in the details
個仔話無權話事位咁早坐都無謂, 遲尐先
佢而家都係咁啫
園主又夠唔需要派條2世祖去收數. 結果都係收唔到
園主明顯無力handle, 以為派太子爺去就得, 佢實無這方面工種track record,並非勝任人選
就算另租給那按著時候交果子的園戶都收唔番先前的爛賑, 。
所以兩仔爺做嘢都係一律唔掂
點知個園主未搞清楚就懟冧咗太子爺

beebeechan 發表於 2019/3/11 20:26

畀埋第2次您嘞
我都同意個園主真係老懵董
高級模式 | 發新話題
換一個