返回列表 回覆 發帖

臨記趕收工

2:11        我吩咐你起來、拿你的褥子回家去罷。
2:12        那人就起來、立刻拿著褥子、當眾人面前出去了.以致眾人都驚奇、歸榮耀與 神說、我們從來沒有見過這樣的事。

就算係BB陳咁嘅粗人, 被醫好頑疾又唔收錢, 就算唔叩頭都會講聲多謝夾唔該。
好似2:12嗰位咁急急腳冇鞋挽屐走, 就只會係新喜劇之玉入面的極低薪冇職業道德臨時演員。

阿稣真係咁孤寒得凄凉

我梗係日行1善啦。神父就日行一賤
沙文 發表於 2019/3/16 04:44

嗯...........淫賤夫妻又百日恩啵
佢地唔止顛床顛蓆, 唔知你又有無俾過

beebeechan 發表於 2019/3/13 08:59

我梗係日行1善啦。神父就日行一賤
做你老婆都幾慘,成日俾你擺上檯。
回覆  beebeechan
就算我唔覺得有需要小老婆,但佢有需要畀我小,我都會畀佢。好多時樔下摷下咁就興起咖啦。
您唔需要就唔小老婆,而唔理老婆嘅需要, 唔concern佢嘅感受。同樣地,您覺得唔需就唔祈祷。
您唔需要啫,但天主需要嘛。天主需要而您唔祈,就好似您老婆想要,但您瞓到死狗咁,佢咪同天主一齊典床典蓆咯陰功。

沙文 發表於 2019/3/14 00:48

有個咁細心既老公, 都幾難得。
孟母為亞仔都三遷, 今日嫩媽會買名校區。。。。
你又有無諗過搬嚟我屋企附近, 好有個照應。

就算我唔覺得有需要小老婆,但佢有需要畀我小,我都會畀佢。好多時樔下摷下咁就興起咖啦。
您唔需要就唔小老婆,而唔理老婆嘅需要, 唔concern佢嘅感受。同樣地,您覺得唔需就唔祈祷。
.

係細心體貼既話
咁你屋企應該常備小黃瓜

萬一你出咗街,返緊工時......怎麼辦? 怎麼辦?怎麼辦?

唔止。我仲戥您老婆同天主凄凉。
您嘅態度充份顯出教徒的self centered衰性格。

佢地唔止顛床顛蓆, 唔知你又有無俾過

或者摷極你都唔興, 起唔到機
回覆 34# beebeechan

唔止。我仲戥您老婆同天主凄凉。
您嘅態度充份顯出教徒的self centered衰性格。

您唔需要啫,但天主需要嘛。天主需要而您唔祈,就好似您老婆想要,但您瞓到死狗咁,佢咪同天主一齊典床典蓆咯陰功。
我地唔鐘意去啲廉價埃及團勒
不時我地都去巫山

您成世唔覺需要祈祷, 亦成世唔覺得有咁既需要少理老婆, 大家是理解的
您paralysis 被醫 ...
沙文 發表於 2019/3/13 01:04

你點解咁關注我幾時會理老婆呢?
係咪你想有人墊你底, 無咁自卑
回覆 31# beebeechan

您成世唔覺需要祈祷, 亦成世唔覺得有咁既需要少理老婆, 大家是理解的
您paralysis 被醫番好, 亦唔講多謝, 以貴教有關人仕, 亦屬正常
唔係陶醉, 相反係抱對其他不明白點解佢唔say thank you嘅網友提一個醒。
教友們食飯, 都會thank for 天主賜 ...

唔係陶醉, 相反係抱對其他不明白點解佢唔say thank you嘅網友提一個醒。
教友們食飯, 都會thank for 天主賜嘢食, 如果醫paralysis 都唔駛唔该, 咁區區飲茶灌水又何必認真
沙文 發表於 2019/3/13 00:21

在群體壓力下作的感恩, 不是出自真心,只是虛偽
做唔做都罷就哩
做咗, 上邊都唔會收貨既
教友們食飯, 都會thank for 天主賜 ...
沙文 發表於 2019/3/13 00:21

飯前祈告,覺得需要咪祈禱囉。。。又唔係一定要的動作。

猶如你少理老婆,唔一定係晚晚都要既,覺得有咁既需要咪.........
教友們食飯, 都會thank for 天主賜嘢食, 如果醫paralysis 都唔駛唔该, 咁區區飲茶灌水又何必認真
Don't know where God is but the Devil is in the details
由於這位臨時演員係啞仔,而阿穌卻不察覺,所以並冇醫這方面,一味卦住佢係扮癱,以為梗係醫咗癱就ok.即是,佢係一位假癱而真啞的演員。所以在對白方面出咗此紕漏。

沙文 發表於 2019/3/12 19:26

您自己覺得咁解咗就好陶醉咪得咯
由於這位臨時演員係啞仔,而阿穌卻不察覺,所以並冇醫這方面,一味卦住佢係扮癱,以為梗係醫咗癱就ok.即是,佢係一位假癱而真啞的演員。所以在對白方面出咗此紕漏。
沙文 發表於 2019/3/12 19:26

本來俗語係話: 唔出聲, 無人話你啞
原來都唔一定係咁既
依家唔出聲就有人話啞勒

怪唔知你, 旁觀者, 亞匿名(唔出名都要出聲)。。都要係到嘈嘈閑
梗係唔會啦
主人家會留客食餐便飯兼聽道理, ...
沙文 發表於 2019/3/12 13:07

呢啲係咪 AirBnB 既前驅?
回到本帖最初的問题,何解這位臨時演員連多謝都冇句就急急退場?
大家唔好忽略,我先前分析的阿稣神跡特性:佢係冇斷症能力嘅,只能應付肉眼所見病患。

Don't know where God is but the Devil is in the details
梗係唔會啦
主人家會留客食餐便飯兼聽道理, 唔會趕人搬床褥番屋企咁冇家教
咦唔係喎. 條L樣話雀仔有巢狐狸又乜又物
佢就complain冇枕頭
佢唔会係landlord ...
沙文 發表於 2019/3/12 12:01

你唔俾佢襯屋價好, 賣咗咩

或者佢知 日後成日要遠行, 無人剪草, 賣咗
高級模式 | 發新話題
換一個