返回列表 回覆 發帖

沒有人升過天?

3:13        除了從天降下仍舊在天的人子、沒有人升過天。
其實,係有嘅, 人子冇留心聽書啫:
2Ki 2:1  耶和華將要用旋風接以利亞往天上去的時候,以利亞和以利沙一起離開吉甲。

Heb 11:5 以諾因著信被接去、不至於見死.人也找不著他、因為 神已經把他接去了.
移鼠話:
    「信的人必有神蹟隨著他們。就是奉我的名趕鬼、說新方言、手能拿蛇、若喝了甚麼毒物也必 ...
旁觀者 發表於 2019/4/7 07:54

唔止。呢位牧師嘅教友仲識食草,駛L5餅2魚
Don't know where God is but the Devil is in the details
講同聽就得,讀同寫就唔識。
好多ABC都係咁,犬子都係其中之一
Don't know where God is but the Devil is in the details
中文書,佢唔識睇
沙文 發表於 2019/4/7 08:36

移鼠話:
    「信的人必有神蹟隨著他們。就是奉我的名趕鬼、說新方言、手能拿蛇、若喝了甚麼毒物也必不受害。手按病人,病人就必好了。」《馬可》16:17
    信佢嘅都可以講萬國方言,「上帝兒子」豈非更巴閉﹖點會唔識中文呢﹖
(此為沙文兄以前提供者)
旁觀者 發表於 2019/4/5 07:40

中文書,佢唔識睇,也就罷了
佢自己嗰個教嘅經書講過乜嘢佢都唔L知, 咁就可見其低能
呢個問題以前已有講過,先於移鼠升天者無數咁多,移鼠乜都唔知,就自吹自擂為「先知」。唔識嘅俾佢嚇親,識嘅俾佢笑死。
    《史記.封禪書》:「黃帝采首山銅,鑄鼎于荊山下。鼎既成,有龍垂鬍髯下迎黃帝。黃帝上騎,群臣後宮從上者七十餘人,龍乃上去。餘小臣不得上,乃悉持龍髯,龍髯拔,墮,墮黃帝之弓。百姓仰望黃帝既上天,乃抱其弓與鬍髯號,故後世因名其處曰鼎湖,其弓曰烏號。」(此為沙文兄以前提供者)
    「華山青水之東,有山名曰『肇山』。有人名曰『柏高』,柏高上下于此,至于天。」《山海經・海內經》
    「有互人之國。炎帝之孫名曰『靈恝』生百互人,是能上下于天。」《山海經・大荒西經》
有被折的, 也有建新,宏偉的
人子不但唔知過去,
亦都唔知未來

所以抵畀人拆招牌

今日每一分鐘都有好多人在升天
高級模式 | 發新話題
換一個