返回列表 回覆 發帖

反基忌用高樓逃生傘

Don't know where God is but the Devil is in the details
唔駛驚。佛教有密宗,基督教又學到嘢,有[密傳基督教]Esoteric Christianity.收留令郎
Don't know where God is but the Devil is in the details
原來仲有LGBTTTQQIAA,咁我個仔點算呀?
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
剩低就緊係 LGBT, 唔駛講
沙文 發表於 2019/6/16 08:51

仲有得講...........

今時今日, 講 LGBTQ 㗎哩
咁啲QQ怎麼辦, 怎麼辦, 怎麼辦.....
剩低就緊係 LGBT, 唔駛講
最理想係抽水仔見老豆gravestone一橫一豎深受聖靈感動,受洗信主。
從此網主子孫萬代男既世世為基基,女就代 ...
沙文 發表於 2019/6/15 06:44

你唔記得今日既基,係分開天基,東基,基基㗎咩?
東基。。。。怎麼辦,怎麼辦,怎麼辦
最理想係抽水仔見老豆gravestone一橫一豎深受聖靈感動,受洗信主。
從此網主子孫萬代男既世世為基基,女就代代天基。halleluya
又或者佢個仔見老豆gravestone冇落網名手痕同佢graffiti加上去
沙文 2019/6/14 00:21 提交

馬上變性又得
又或者佢個仔見老豆gravestone冇落網名手痕同佢graffiti加上去
有相可供對照咖嘛
沙文 發表於 2019/6/13 23:36

變通一下都得:
抽刀斷水係個網名,gravestone上面既名字點都唔係用呢個掛。
抽刀斷水 發表於 2019/6/13 04:01

有相可供對照咖嘛
所以咪貼埋對腦退化症比較正確認知既連結畀你參考囉。
但如果你點都覺得你啱,咁我都阻你唔到格。 ...
抽刀斷水 發表於 2019/6/13 21:48

我識得有個人, 買到成屋都係書, 一堆一堆, 咁佢就以為係學識豐富勒
我老婆買咗好多煲煲礃礃, 就以為係大廚....(查實又煮唔出一道好菜出嚟)

有啲人貼呀貼呀....就以為認識咗.
咁都係『睇嚟』唶

我唔多習慣用『睇嚟就係咁』既思維來立論
beebeechan 發表於 2019/6/13 21:11

所以咪貼埋對腦退化症比較正確認知既連結畀你參考囉。
但如果你點都覺得你啱,咁我都阻你唔到格。
呢個其實係ship of Theseus問題。希臘佬早就研究完啦

Theseus隻船,同船上一切零件都係 ...
沙文 發表於 2019/6/13 16:42

過條叫Theseus隻船,會唔會係海上鐘意去邊就行去邊呢?
會唔會船長叫佢行向東, 佢就行向西, Theseus 獨愛西
睇黎你對呢個病唔多了解,亂噏一通。
抽刀斷水 發表於 2019/6/13 20:00

咁都係『睇嚟』唶

我唔多習慣用『睇嚟就係咁』既思維來立論
您為人只顧自己,唔考慮咁樣對世人的教化。譬如,我去拜山見到抽刀斷水都用一橫一豎做gravestone, 咁即係 ...
沙文 發表於 2019/6/13 16:27

抽刀斷水係個網名,gravestone上面既名字點都唔係用呢個掛。
那個『我』還在,仲未走, 只是不曉與四周的人溝通,
猶如初生嬰, 未學會與父母如何溝通
正所謂老人 ...
beebeechan 發表於 2019/6/11 23:07

睇黎你對呢個病唔多了解,亂噏一通。
https://www.jccpa.org.hk/tc/fact ... dementia/index.html
回覆 11# beebeechan
呢個其實係ship of Theseus問題。希臘佬早就研究完啦

Theseus隻船,同船上一切零件都係分開,换零件仲可以整多一隻船添
說明,「零件」與「船」並不是一樣的。
没有了零件,不等如没有了「船」。
拆,是「零件」與「船」分離。
「零件」去了那裡,我們可以知,可以睇到。。。。。。燈滅

「船」去了那裡?
回覆  沙文

人死如燈滅,有乜好介意呢。
抽刀斷水 發表於 2019/6/11 01:58

您為人只顧自己,唔考慮咁樣對世人的教化。譬如,我去拜山見到抽刀斷水都用一橫一豎做gravestone, 咁即係一橫一豎背後代表的東西都幾ok, 抽刀斷水用之,緊係因為佢死前信主嘞。咁我又何須介意信呢?
咁我咪畀您累鳩死咯
腦退化症患者的「我」又去了哪裡?
抽刀斷水 發表於 2019/6/11 22:50

那個『我』還在,仲未走, 只是不曉與四周的人溝通,
猶如初生嬰, 未學會與父母如何溝通
正所謂老人變細文。。。。
一個是未學會, 
一個是喪失了學會的, 打回原形
(仲可能會賴屎, 賴尿。。。。BB仔咁)
高級模式 | 發新話題
換一個