返回列表 回覆 發帖

尋歌啓事

送給大家:縴夫的愛

這首歌在小弟當年遊歷神洲曾紅極一時,至今仍印象深刻。

支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
原帖由 訪客得得b 於 2008-1-8 01:29 發表
買得太遲

一早有首《買得太遲》啦,可惜無短片。

不在沉默中爆發,就在沉默中滅亡

勿錯過menu中的其他歌。請問有冇人知hero的中文改編歌是何名字?

沙兄阿沙兄,想聽番一些七十年代尾,流行於本港p場的慢歌。

即係可攬住條女跳舞個d呢。

like this?

And when she danced
Don't know where God is but the Devil is in the details
重有無呀?呢!好浪漫,好浪漫個d呀!
揸住煲茶時代的歌呢?要浪漫到跳舞時攬到實哂個隻呀。
原帖由 訪客得得b 於 2008-1-21 19:06 發表
沙兄阿沙兄,想聽番一些七十年代尾,流行於本港p場的慢歌。

即係可攬住條女跳舞個d呢。

雖然我唔太知七十年代尾P場既情況,假如你想跳華爾滋的話,睇下呢首岩唔岩駛?

Andy Williams - Moon River

The Tennessee Waltz Patti Page

呢首好唔好呀?

Don't know where God is but the Devil is in the details

This is my song Petula Clark

And I love you so Perry Como

無咁舊架,油脂仔時代個d呀。
原帖由 訪客得得b 於 2008-1-22 18:17 發表
無咁舊架,油脂仔時代個d呀。

哦~咁我明喇! 呢首ONJ 既 Hopelessly Devoted to You 就係經典啦。

似樣喇,似樣喇!重有冇呀?
想不到b sir 都曾是油脂仔一名,今晚送你一首較冷門的 Beauty School Dropout.

回復 65# 的帖子

And when she dance!

呢隻無得頂,我重記得當年係大華睇stealing home!!

當然既Jodie Foster重算後生,但呢隻主題曲就實在係我到而家都係一聽就全身毛管都企晒起身!!

Saving all my love for you - Whitney Houston

La vie en rose - Louis Armstrong

回復 78# 的帖子

Jom 少:只須回覆時按youtube的icon(),然後把youtube那連結 v= 之後的部分貼上便成,不用貼這些html的。
sorry, 唔明.........應該係話無你講果個制...

高級模式 | 發新話題
換一個