返回列表 回覆 發帖

[原創作品] 當主耶穌親口的說話就是異端

耶穌說自己是 "人子", 沒說過自己是神.

本人想信耶穌, 不是來自耶穌的, 本人有沒有權不信 ... ?? ...
bigmonster 發表於 2019/6/28 23:10

耶穌說自己是 "人子",也是人作出來的騙局!
沒有任何歷史記錄耶穌有講過呢句説話,而寫果件茂李如何得知?

因為創作耶穌係救世主果件茂李想到一件漏洞:阿豬阿狗耶穌個個都話自己係救世主,好快穿煲,要比個神的身份給耶穌才有説服力。
參考下希臘神話,果D神特喜歡強姦美女,生下不少人子。
於是耶穌老娘被姦,生了個耶穌…不過想想,又不妥,如果耶穌做救世主,身份要清白,有個被性侵的老娘?實在丟人!

於是又創作出處女生子活劇,耶穌做處女之子,犀利過哪吒,唔使經過​​母體陰道出黎,由馬利亞個(?)唔知邊一忽跌出來的肉團。
於是處女生人子千古活劇上演,寫成一本垃圾奇書叫做【性經】,專呃啲冇腦笨蛋!
畢竟世界仍然好多愚蠢既人,蠢到上腦,咁既垃圾故事都信到十足!
所以邊個一介紹佢自己係信耶穌,千祈唔好旨意佢有帶埋個腦来同你說話!
耶穌是說他是人子, 是子,
但不等如『子』就不是神, 
三位一體就是說『子』也是神, 是三位中的一位。 ...
beebeechan 發表於 2019/6/29 05:58

補充上述故事係:
三位一體就是說『子』耶稣姦了老娘馬利亜,生了自己!
防暴警察中有速龍小隊,
反基團中也有白痴縱隊?
你係成員之一
beebeechan 發表於 2019/6/29 08:44

我係打鸠耶稣小龍隊成員!
老實說, 福音書也是歷史紀錄. 是否可靠是下一個問題.

閣下的那些說法是否自己原創? 還是從那來? ...
bigmonster 發表於 2019/6/29 13:19

自己去睇多啲書和資料就自然有答案!
福音書是阿茂加阿寿的垃圾性書,信一成都死得!
你唔使呃, 早已經係笨蛋一名
(唔知係咪天生既呢)
beebeechan 發表於 2019/6/29 08:49

唔似得你笨七過疍,連疍不如!假神假貨都信?
系囉,耶穌晚晩同你傾計,傾傾下會請你去青山飲茶!
耶穌口中没有說三位一體, 不等如不是三位一體,
耶穌口中又有没有否定三位一體的話? ...
beebeechan 發表於 2019/6/29 21:17

耶稣阿妈+耶稣阿爸+耶稣大被同眠,的确日日三位一體!
以你這水平來反基。。。。
即使是內地最邪的『全能神教會』你也無力推倒哩。
何妨是屹立了二千年的教會? ...
beebeechan 發表於 2019/6/30 20:42

二千年的邪教很快会消失!
小龍隊水平唔够有大龍隊幫忙,耶稣耶徒唔使旨意再呃奉献,斂財,性侵,文化侵略香港,内地和全球!
耶徒遲早有去處:精神病院!耶稣再冇羊肉食,不过可以吃米田共!
欣賞下你個耶稣被摑臉,被人拆個狗竇都唔敢出来現身?!

[img] [/img]
咁周圍冧哂, 
冧淨佢, 又點計數?
beebeechan 發表於 2019/7/1 02:22

係喎,耶稣都反对封假聖,耶稣自己又衰到扑街,重砸死人,呢个耶稣認真【廢】!

意大利30米高耶穌雕像倒地 壓死21歲男青年

原文網址:https://kknews.cc/world/k9jeknv.html

嘩,全知全能的耶稣被雷公劈呀!

嘩,全知全能的耶稣躲在地面上一樣被雷公劈呀!

美國一座大型耶穌雕像遭雷擊後燒成空殼
      自己個像都保唔住,會保佑信徒,發夢啦!
    全知喎?全能喎?乞嚏!

高級模式 | 發新話題
換一個