返回列表 回覆 發帖

寬門與窄門 ---- 揭開“有智慧的神”的畫皮

嗯。。。。。

有人唔敢答你喎!
開哂名, 單挑。。。。扮睇唔到
(佢寧願去回那個「禽獸不如」的人碴)

見呢位bigmonster 既論點:

『不想受教會控制的快離開教會. 在去教會和無神論之間. 本人情願你是無神論.』

就聯想起網上有啲不明來路, 人云亦云既傳聞:
孩子不應打預防疫苖, 出世時不打腦膜炎球菌疫苖 ,
不打預防感冒疫苖, 打咗都唔一定有用㗎,
反而副作用多, 打了仲慘個無打.

根本就無醫學研究去支持和認同, 但又在坊間傳來傳去,
又賴互聯網囉.....敝在又有唔少無腦家長信喎!

早排咪有無接受疫苖注射的孩童腦膜炎病發囉.
感冒倡厥時家長又後悔無同孩子打針咁, 又爭住去打.

所以,
『不想受教會控制的快離開教會. 在去教會和無神論之間. 本人情願你是無神論.』
實在是幫人, 還是在靠害?
我訓醒先慢慢回 ... 唔好急 ...

希望是暫時徹回, 不是壽終正寢
妳這種 "用字極度露骨色情,屬四級成人級別語言", 起碼在 "思", "言"上都犯 "姦淫" 的 "淫婦" (標準 由 魔 ...
bigmonster 發表於 2019/7/11 23:53

哈。。。。。
你講到即使有婚前卜野, 都可以做基督徒咁講。
點解我講野 露下骨, 就唔係基督徒咁既?

再者, 耶穌在經上邊到話唔好講鹹野既呢?
求神寬恕人在『思言行為上的過失』, 這個詞又係出自教會之啵
(嗯。。。。。。。你又話唔好信教會講既野?)
大姐,用心讀下丫... 標準由魔幻紀提供... 這幾句說話魔幻紀講。回文前都睇下文丫......做女人美貌同智慧 ...
bigmonster 發表於 2019/7/12 00:48

,。。又話『我訓醒先慢慢回』 ... 原來你係詐瞓
(一直坐係個芒前, 眼光光, 思量唔知點回應好)
...... 無言 ...... 大姐又出事 ......
bigmonster 發表於 2019/7/12 00:54

你咁快就回我, 
更加說明你唔回應魔幻。。。。係因為你唔知點回好,
腦空白, 口啞啞
唔係因為你眼訓
大姐,用心讀下丫... 標準由魔幻紀提供... 這幾句說話魔幻紀講。回文前都睇下文丫......做女人美貌同智慧 ...
bigmonster 發表於 2019/7/12 00:48

你唔好屈人,

"教會教導" 混淆為 "主的教導" ...
不是 "主耶穌教導"

- "三位一體"
- "因信稱義"
- "聖經是神的話語"
- "要返教會"
- "不可以婚前性行為"

你在七月五日便講了,
魔幻在七月十一日本帖是引述你講既野

呢啲係出自你把口既!
大姐....回妳用腦完全不費力....回佢都要用下丫......
bigmonster 發表於 2019/7/12 00:58

咁即係你在魔幻前抬不起頭, 無哂力水
大姐亞.....用下腦先回啦......

又唔用腦 ...... 又淫(根據魔幻紀).....
bigmonster 發表於 2019/7/12 01:07

回你,根本無用腦既必要
你既回話中, 無乜野需要腦
.. 又淫
bigmonster 發表於 2019/7/12 01:07

物先腐, 而淫生

我屋企隔嚟係一樓一, 唔等如我就會去叫

你淫念生, 係你既問題多啲
謝謝妳解釋,現在對魔幻紀意思了解深入好多。
bigmonster 發表於 2019/7/12 01:12

我就留意到一講淫野你就飛撲出嚟回
正經野叫你回, 你就龜縮

你要好好深入反省一下你自己
未見過妳在任何情況下用,用來睇下丫.......
bigmonster 發表於 2019/7/12 01:11

殺雞豈用機關炮
人地寫咗 5690 個字俾你,
打印出嚟都要六頁紙
你回都唔回吓
認真唔俾面囉
等我又好似反送中班憤青咁:
我俾一日時間你, 到明日中午你仲唔出嚟回應,
我哋就行動升級
「神父」最喜歡搞BB仔,搞得幾搞,「窄門」都變「寬門」啦。
    通常,神父」都能進「寬門」。 ...
旁觀者 發表於 2019/7/13 01:35

那你的是寬門還是窄門?
beebeechan 說一下吧。妳會否是他一㚌的?還會說教徒就是正確嗎?
bigmonster 發表於 2019/7/13 11:41

即係咁,睇野要睇全套。

以下是你發的帖:

RE: 再說一次 "神蹟異象" 和本人經歷

你是女仔?
bigmonster 發表於 2019/7/6 02:34

有不只一個來源說明妳是女仔 ...
bigmonster 發表於 2019/7/6 02:56

很難不信妳是女的 ....
bigmonster 發表於 2019/7/6 03:12

好 ... 請食飯 ... 拿 ... 只係請妳一個 ... 私訊約妳 .....
bigmonster 發表於 2019/7/7 00:40

我認了什麼? .... 好 .... 私訊約妳食飯 .....
bigmonster 發表於 2019/7/7 00:46

飯局後仲有無下文㗎

這個 ............................... 睇妳高興 ...
bigmonster 發表於 2019/7/7 00:58

再加一條短消息:
bigmonster2019/7/7 19:41  NEW
告訴妳我在寫什麼吧. 不是來示威 一般經書寫作手法, 隱喻. 讓有心看明白的人才看明白, 沒心看明白的不會明白. 詩句就是寫給妳 (為妳寫出來, 不是亂寫的). " 妳是真實的, 獨一無二, 天上有地下無, 人間天使, 地上 ...

我見你色心起,條野衝動咁,
咪俾啲鹹野你過下癮之喎。
要鹹,我可以鹹過你。

你咪唔夠人鹹就扮純情
Re: #7
我又無話過我係好果子。

之不過呢,你呢個壞果子就嚟充好果喎!!
好好練習你的語文,
寫野簡而清一點,不要嘰哩咕嚕,咕嚕嘰哩
他已兩次說明妳不是教徒.
bigmonster 發表於 2019/7/13 13:15

是你眼花, 還是我健忘?
高級模式 | 發新話題
換一個