返回列表 回覆 發帖

寬門與窄門 ---- 揭開“有智慧的神”的畫皮

大姐當時怎說. (請看 #105)

bigmonster 發表於 2019/7/13 12:49

等個幾星期你俾過咁既爛回應我?
唔收貨哩!

這帖, 走辣走鹽....
有邊到鹹倒你?
他已說明妳不是教徒. 說他正確妳就不是教徒.
bigmonster 發表於 2019/7/13 20:31

你唔係話要言之有物先係高水平咩?

"討論水平" 從來都是 "言之有物, 言之有理" 水平最高.
bigmonster 發表於 2019/7/13 00:27

『他已說明妳不是教徒.』
這些只有指控没有証據既...
你去搵『廢隠仕』哩,
因為『廢隠仕』受理
第一次, "魔幻紀" 說那些 "極度露骨色情" 是因為妳說了, 以為我會有說. 結果他就定了妳作 "淫婦".
第二次, ...
bigmonster 發表於 2019/7/14 00:26

#7 一早就同你講咗,
講野露骨, 唔等如唔可以信耶穌㗎喎.
咁我功力低, 未修練到唔講骨野唶......
我練成時會話你知.

用少少露骨, 逗出你條淫根.....
露醜既, 都係你囉
妳會否是 "逃出魔幻紀" 一夥的?

bigmonster 發表於 2019/7/14 00:54

在指出你的謬論一事上, 我地都幾合拍.
無咗你既狗翕24, 我地就會拆夥
那正面回答,

bigmonster 發表於 2019/7/14 00:58

要兜口兜臉咁...............???
有教徒唔正確, 你咪指出點唔正確囉

我對事, 不對徒
好 ... 教徒就是正確嗎?
bigmonster 發表於 2019/7/14 01:02

你唔好以為我因佢又係教徒就幫口

夢幻係黃色, 我係藍藍地色既,
未必乜都『一夥』
在揭出你既狗翕事上, 我地就一至.
他應該簡單認罪嗎? 他應該怎做才正確?

bigmonster 發表於 2019/7/14 01:11

人有罪要認罪, 點解要對你認,
你是誰?

我去小便都要對住你射咩!!!

於是你就話: 咁就『收貨』勒...咁呀?
好 ...

"逃出魔幻紀" 現在犯了 "十戒".

bigmonster 發表於 2019/7/14 01:11

咁係十誡既邊誡咁呢?
因為他 "作假見證陷害" 我
bigmonster 發表於 2019/7/14 01:16

由你來判是『假』??

咪即係

還【中國一個公道】樓主講既野?
人格最好獲得10分,最差獲得0分。假設我有話語權,我以我的人格為最好,即是我獲得10分。其他人與我的人格相近程度而獲得1至9分,與我的人格相反的人獲得0分,即是說,獲得0分的人的人格最差。假設你的人格與我的人格相反,你的人格是否是最差?
由事實說明是假, 前面很清楚. 他 "作假見證陷害" 我. 我可以拿事實出來, 他就不可以 ...

他 "作假見證陷 ...
bigmonster 發表於 2019/7/14 01:27

陷害?

講露骨, 意淫野, 你都好積極參予啵
見#32

唔好因為你唔夠我露就當你係玉女
(你啲衫鈕都扣得好低下囉)

即係反送中, 你只係掟傘, 無掟磚, 無推鐵馬插鐵通....你就係「和平示威」

開始說. 我說的那些話是否 "遣詞用字極度露骨色情,屬四級成人級別語言" ... ?

事實說明了是真是假.  ...
bigmonster 發表於 2019/7/14 01:48

哈。。。。
咁我說的話是露骨, 
至於『屬四級成人』既部份,就係你呢個讀者自己幻想添架上去囉。

咁經上咁多三位一體既露骨說話,
你又唔當係講咗三位一體既意思既?

所以, 你用「耶穌無直接講過三位一體」來反三位一體, 
係你用兩把尺來量事。
思維不一致。
你依加係咪明白到, 有啲野, 係可以用露骨既話來表達,
唔需要兜口兜面咁直接講出嚟既呢?
若然用講下露骨鹹野能令你開竅既話
咁我更加樂意講囉
"講道理", 就是不會嗎?

bigmonster 發表於 2019/7/14 04:45

對露骨的話, 你就很快便意會到淫甚麼, 好聰敏.
對正經的回話, 你就看了, 看了, 看了又看都未明白.....一副笨相
現在欠妳一句公道,
bigmonster 發表於 2019/7/14 13:42

幾時我當了債權人,誰欠了我?
欠我甚麼?
"逃出魔幻紀" 指責我的言語 "遣詞用字極度露骨色情,屬四級成人級別語言" ...

事實說明了是假的.

bigmonster 發表於 2019/7/14 13:42

你的意思是你說的只屬三級半, 未夠四級,
所以是給抵譭了? 很不公道矣!!
呼天搶地說要徹回?
還要 "裝傻扮啞" 嗎? 一定要證實妳背後的神是假神嗎?

bigmonster 發表於 2019/7/14 14:11

你扮哂委屈又都唔可以証明到你個有『智慧神明』係堅㗎喎
事實 "逃出魔幻紀" "作假見證陷害" 我.
bigmonster 發表於 2019/7/14 14:11

"逃出魔幻紀" 說的又唔係『假』得哂, 
最多你話佢係把3級半叫咗4級唶
點會係叫『陷害』呢?
他 "作假見證陷害" 我. 他應該向我道歉, 真接承認做錯嗎?

那有罪名都未成立便要先收監㗎呢?
你估係在大陸咩!
高級模式 | 發新話題
換一個