返回列表 回覆 發帖

有咩方法攪到基督教執笠?

http://www.ccmhk.org.hk/Common/Reader/Channel/ShowPage.jsp?Cid=105&Pid=1&Version=0&Charset=big5_hkscs&page=0#.XTneEy3pPfY

我以前做基督徒時 寄奉獻給中信 只給我會為你祈禱幾個字便算

離教後寄給中信信件 一粒字都不回應

大家可以告訴我做那一種網頁 可以認識更多志同道合的離教者?

同有咩方法攪到基督教執笠?
http://www.ccmhk.org.hk/Common/Reader/Channel/ShowPage.jsp?Cid=105&id=1&Version=0&Charset=big5_hksc ...
nedjma 發表於 2019/7/26 00:59

同有咩方法攪到基督教執笠?

試下用毒氣
去佢地崇拜既地方,
係咁放臭屁
用輻射都得
用輻射炮對準佢地教堂, 釋放磁能線
回覆 2# beebeechan

我的臭屁都唔夠基督徒個口咁臭
當民智漸開,人們自然不會再在物質上供養基督教,有關神職人員就會因無飯開而轉行,教徒無哂目標,自然就散。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
回覆 1# nedjma
你噉樣問即係話你拗曬頭都諗唔到辦法。其實呢個問題自古至今好多人都諗過,亦都用盡方法做過,從凱撒大帝到希特拉度斯太林到毛澤東都絞盡腦汁扭盡六壬敢做過,不過冇一個成功。有一個古仔:拿破崙迫害天主教時,有個神父同佢講,咁多古靈精怪嘅神職人員想喺內部搞冧教會,都講唔冧,你憑乜嘢喺外部搞得冧教會呢?
樓主行文, 又只係對一個叫『中信教會』不滿,
咁點解要搞冧成個基督教呢?
當民智漸開,人們自然不會再在物質上供養基督教,有關神職人員就會因無飯開而轉行,教徒無哂目標,自然就散 ...
抽刀斷水 發表於 2019/7/26 20:59

你是暗串樓主當年
『我以前做基督徒時 寄奉獻給中信』的時候, 是民智無開?

現在樓主不信了, 又不見得佢民智有開喎。

所以 信與不信, 與民智開不開無關係。

有啲人, 天生民智唔開
例如旁邊者, 你瘋, 哈狒, 迪奥13......依家又多咗一件
回覆  beebeechan

我的臭屁都唔夠基督徒個口咁臭
nedjma 發表於 2019/7/26 17:57

你以前都做過基督徒咁講
莫非你是離教不離臭?

學好三年,學壞三日,果然無錯
beebeechan,

你錯了!正因為民智已開,所以好多人選擇離教及信仰佛教。起碼也從基督徒變成無神論者或不可知論者。

正因為民智已開,所以我也不相信真的有上帝,我也不是100%選擇天主教。記得以前的贖罪券嗎?
你是暗串樓主當年
『我以前做基督徒時 寄奉獻給中信』的時候, 是民智無開?

現在樓主不信了, 又不見 ...
beebeechan 發表於 2019/7/26 23:39

你呢件基督教徒的確民智大開,所以你的天主神苦天天玩性侵,呃人奉献啲錢用来賠償給受害人,你咁落力幫拖耶稣教,因為佢係你性母個契家佬?三位一體,関埋門一家親?!
你呢件基督教徒的確民智大開,所以你的天主神苦天天玩性侵,呃人奉献啲錢用来賠償給受害人,你咁落 ...
leefeng 發表於 2019/7/27 05:34

你好快就會同阿哈佛睇齊
你咁落力幫拖耶稣教
leefeng 發表於 2019/7/27 05:34

唔係護教,
係鏟膠!
你好快就會同阿哈佛睇齊
beebeechan 發表於 2019/7/27 05:55

你又想學你的性母教牧屍用口吸邪靈?

有咩方法攪到基督教執笠?

基督教未執笠,
呢壇班反基, 好似阿big, 就執咗笠咁
基督宗教(Christianity)一日不執笠,反基壇就一日存在。阿big唔係真的反基,佢無100%反基。我信佛,但我不想100%反基,以免宗教戰爭。
中國,越南等無神國家強大。
美國,歐洲,澳洲,加拿大,中東,印度,印尼等宗教主導國家衰落。
就會開始執笠
教會因為滿足到社會需求,所以可以繼續存在。社會需求不斷變,教會亦因應社會需求不斷變,所以教會先會歷久不衰。如果教會定死左響某個點一成不變,又或者社會劇烈變遷令教會跟唔切,教會就會被自然淘汰。
果教會定死左響某個點一成不變,。。。。。。。。。

教會就會被自然淘汰。

龍井樹 2019/8/9 11:54 提交

有問這個「點」 是甚麼?
高級模式 | 發新話題
換一個