返回列表 回覆 發帖

看一個鬼徒的做法

@哈佛有趣

呢個教啱你,
宗教雜菜煲, 樣樣有啲, 一次過信哂
唔使成日轉台 ...
beebeechan 2019/7/31 06:17 提交

一貫道也許是一種「宗教共融」的體現。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
有啲野係唔可以分㗎喎
例如你老婆同時有幾個男人, 咁係咪『同舟共濟』, 『四海一家』既體現? ...
beebeechan 2019/8/1 02:18 提交

我向來支持多夫多妻架啦,搞得掂咪得囉:

https://www.theatlantic.com/health/archive/2013/02/when-taking-multiple-husbands-makes-sense/272726/
老婆共享, 係咪好似單車咁, 掃一掃, 過咗數, 就可以騎上去.
beebeechan 2019/8/1 08:52 提交

呢個係對多夫多妻就以為實係濫交既誤解/抹黑,就正如一尐保守既教徒認為同性戀就等同於濫交咁一樣咁無知。
睇下無知情度係邊個嚴重啲勒!

有d人就將同志戀描繪成山盟海誓, 天轟地烈的愛情.
實情係咪咁先?

在西 ...
beebeechan 2019/8/1 12:45 提交

你又啱喎,難怪神父搞男童的案例如滔滔江水連綿不絕。
乜你真係咁無知呢?

beebeechan 發表於 2019/8/1 19:31

男童性別係男,神父咁啱又係男,男男搞在一起又唔屬於同性戀。

我真係無知了。
同性戀,係兩個成年人同意下做的。
戀童係係一個成年人利用一個兒童既無知和不知如何應付下做的。

...
beebeechan 發表於 2019/8/1 20:03

你假設咗兒童係無知,成年人就不是無知?

神父搞男童時,你又假設咗男童不同意和不享受?

說不定男童未經神父搞過,就唔知原來咁過癮;一旦被搞完,就欲罷不能,確定了畢生的性取向?

當然,面前係巨額賠償,長大了的男童也不妨#churchtoo 一番。

(其實有冇涉案神父諗到用我以上既言論作辯解呢?話唔定打得甩架喎)
就算兒童同意,都衰與未成年發生性行為哩
打唔甩
beebeechan 發表於 2019/8/1 23:54

所以最無知的可能就係搞男童嗰位神父囉。
如果 "神父性侵男童". 就是三個行為都有, "同性戀", "戀童" 和 "性侵犯". "受害者" 是不是 "同性戀" 完全沒關係. "施暴者" 是 "同性戀", "戀童" 和 "性侵犯" 就一定是.
bigmonster 2019/8/2 09:59 提交

說得很準確,謝謝。
乘機推廣一下六字大明咒。只要念六字大明咒,就是妓女都可以成佛。神父念六字大明咒,就不會孌童。

六字大 ...
哈佛專家 2019/8/2 12:38 提交

你真係好可愛。
或者,天主教神父只要結婚,就不會孌童,也不會搞同性戀。
哈佛專家 2019/8/6 06:45 提交

那要搞同性婚姻了,而且也不一定會停止孌童,癲起上黎分分鐘自己個仔都搞埋。
高級模式 | 發新話題
換一個