返回列表 回覆 發帖

昨日在荃灣跪求警察不要開槍仲俾踢一腳嘅好似係傳毒人

雖然我冒死承認自己有春袋,但係我尊重你贊成“有春袋等於犯罪”嘅意見。
逃出魔幻紀 發表於 2019/8/28 21:10

最弊係有啲人為了自己個「春袋」過癮,就閹了別人的「春袋」

連坐港鐵返工搵食既春袋都無咗
嗱所謂“六四”遇難者死亡人數在400到800之間,幾千人受傷?
不過究竟遇難者是學生還是果D手上沒有武器 ...
外國宣傳的東西,香港人已經開始唔多相信咯!
如果中國人的不可信,咁外國宣傳的六四已經被踢爆啦,
呃咗幾十年的大話,同耶稣騙子教一樣,吹牛六四唔使打草稿。

leefeng 發表於 2019/8/28 12:33

你不如講埋:
用專制橫蠻既方式來桿衛民主自由?
呢句嘢,係近來藍色最興講嘅一句說話,聽到我耳仔都起枕。雖然我尊重你嘅意見,我亦都就呢句說話發表下自 ...

你覺得依家班黑衣曱甴好無自由咩?
自由太多就真,多到可以濫用,仲濫用得好白痴

罪犯逃入咗屋邨都話係私人地方,警察唔可以入?
第日你屋企死人蹋樓係咪消防警察都要先向法庭申請先可以入去救人㗎?

「昨日在荃灣跪求警察不要開槍仲俾踢一腳」
點解過條友當警察俾百幾人追打時,唔跪地求曱甴唔好追打?

睇過片既人都知當時係警察俾人打,唔係警察要打人
最弊係有啲人為了自己個「春袋」過癮,就閹了別人的「春袋」

連坐港鐵返工搵食既春袋都無咗 ...
beebeechan 發表於 2019/8/28 21:18

我不嬲都唔鍾意同藍絲講政治, 呢個亦都係黃絲嘅特點。藍絲點諗我, 我無興趣知, 黃絲點解噉樣, 我亦都冇研究過。我自己嘅理由就係, 我覺得我同黃絲睇到嘅嘢, 藍絲色盲睇唔到, 但係藍絲講同諗嘅嘢, 我睇得一清二楚。噉仲邊度有討論嘅基礎呢?

講返春袋,樓主明唔明我講乜我唔知,bee生你都好似唔明,我將句說話講得詳細啲,你可能會明:

一班閹人或自閹嘅人(跟風、為揾食、為權、為虛榮為威水等理由而自閹)發表意見,越講越多著數;另外一班有春袋嘅人就好鵪鶉唔敢講嘢,極力中性打扮以掩藏自己有春袋嘅身份,因為最近時興話有春袋等於犯罪。
雖然我冒死承認自己有春袋,但係我都尊重你贊成“有春袋等於犯罪”嘅意見。

以上呢句說話,啲顏色好淺好簡單,如果再講複雜啲嘅顏色嘅說話,藍絲係睇唔明嘅。

衹能講咁多,因爲我犯緊罪,但係我唔怕話比你聽:黃絲係寧願無飯食都要保留自己個春袋嘅。雖然你哋唔明我講緊乜,但我都好尊重你哋嘅思維,因為呢個係大自然嘅創造。
我自己嘅理由就係, 我覺得我同黃絲睇到嘅嘢, 藍絲色盲睇唔到, 但係藍絲講同諗嘅嘢, 我睇得一清二楚。噉仲邊度有討論嘅基礎呢?
逃出魔幻紀 發表於 2019/8/28 23:26

幾好既基礎都俾你呢句咁主觀,自大既話推倒哂哩
你不如講埋:
beebeechan 發表於 2019/8/28 21:26

當然有死人!不過,一定死的是學生嗎?未必! (看看今天的暴民和警察)
學生一定是無辜嗎?末必! (香港的學生有版你們睇)
可以想像一下如果中國由遠志明呢種強姦淫蟲出來話事,後果會點樣呢?
當然跪迎美國契爺,讓中國人自由民主的舔美/外國人屁股囉!

王丹,遠志明,柴玲,吾爾開希…有美國撐腰,事後逃亡到美國,似唔似今天的黎智英,何韻詩,黃之鋒,陳日君,李柱銘,方安生…? ? ? ?
可以推想當日攪六四不成,將版本在香港再來一次!
從今天的香港可以推想得出當年的六四是怎麼一回事!

所謂自由民主,乜美國真的是很自由民主咩?可以讓你示威到爬上坦克車,唔射鳩你?發夢啦!
你可以自由民主打警察,唔掹搶打瓜你?發夢啦!
你試下自由民主示威打爛政府部門,然後自由民主地散水?發夢啦!
乜原來係一人一票就選個自由民主的總統出來咩?發夢啦! (總統一早已經錢多疊馬者得,人民只能買大或買小)
白痴癲佬攪到美國民怨四起,可以自由民主踢佢落台冇?發夢啦!

今日的香港就是當年的六四!
多謝經過今日香港的黃屍暴力,呃了幾十年的六四神話:我終於實行轉軚撐中共!
原來閣下是共產黨的支持者,鑑定完畢。
哈佛專家 發表於 2019/8/28 18:21

應更正為:啱啱開始轉軚撑中國,新鲜滚熱辣!
至于是否撑共產黨?未知。
呢句嘢,係近來藍色最興講嘅一句說話,聽到我耳仔都起枕。雖然我尊重你嘅意見,我亦都就呢句說話發表下自 ...

如果將春袋放在頭上来用唔多好,  個頭又放咗落個春袋處…?
不過我都尊重你嘅用法!
你又試唔fact  check 就亂噉發表意見喇, 呢條片由開始直至單車人推走坦克人然後向坦克鞠躬道歉再跑開, 都 ...
逃出魔幻紀 發表於 2019/8/28 19:54

如果你是坦克人,你會蒲頭出來冇?
如果坦克人在美國發生,你可以去監獄或墳場揾佢,保證你一定揾到佢!
不過如果你繼續揾,我一樣繼續尊重你嘅意見。
如果你是坦克人,你會蒲頭出來冇?
如果坦克人在美國發生,你可以去監獄或墳場揾佢,保證你一定揾到佢! ...
leefeng 發表於 2019/8/29 01:19

你知唔知自己喺度講緊乜? 你知唔知你呢句說話係指責同質問緊你自己? 呢句說話如果出自我把口就啱身份啦。
幾好既基礎都俾你呢句咁主觀,自大既話推倒哂哩
beebeechan 發表於 2019/8/29 00:44

雖然我唔鍾意同藍絲講政治,但係忍唔住答埋你呢句。leefeng 嗰啲亂噏廿四自己唔知自己講緊乜嘅嘢我就唔答佢喇。
我並非自大,呢個係我呢幾個月以來,所觀察所思考與總結出嚟嘅觀點。你如果未色盲得曬,可以觀察下知識份子(尤其係人文科學方面)嘅藍黃比例(受壓力者或者為搵食而違心嗰啲唔計,大陸嗰啲唔計,因為喺大陸所有有獨立思考能力嘅人已被標籤為漢奸),稍作參考,但參考因素絕不限於此項。如果你都仲係唔明我講緊乜,噉你真係藍得好犀利,同leefeng有得揮,我相信我講甩棚牙都冇可能令佢明白我講緊乜。
以前我喺呢個論壇剩係同你兩個人討論過政治,leefeng對香港嘅冷血言論激到我飆眼淚,而你嘅觀點就吹到我BB聲。記唔記得我講過我某地啲朋友對當地政府嘅措施好唔滿意,我話呢啲嘢遲D發生喺香港一啲都唔出奇,你當時覺得我吹水,不過而家真實發生咗啦!另外我講過“如果你個邏輯冇混亂”你係希望香港變成好似乜乜市物物市噉樣嘅城市,而家差唔多變成左啦!恭喜曬,你同leefeng嘅願望已經成真咗大半,求仁得仁。
唔好意思,真係唔再講政治啦,得閒傾下宗教啦。作為一個黃絲,再講落去唔係閹唔閹春袋咁簡單,係有性命危險架。你以前唔明呢個道理,而家起碼feel 到少少掛。
衷心多謝有春袋嘅人!
以前我喺呢個論壇剩係同你兩個人討論過政治,leefeng對香港嘅冷血言論激到我飆眼淚,而你嘅觀點就吹到我BB聲。
逃出魔幻紀 發表於 2019/8/29 16:46

真正既民主言論自由,係經常都可以聽到令你「飆眼淚」,「吹到我BB聲」既聲音,
唔係只聽到一種聲。

你現在「飆眼淚」,「吹到我BB聲」,更說明今日香港既言論自由,的確不錯,並無失去。
你如果未色盲得曬,可以觀察下知識份子(尤其係人文科學方面)嘅藍黃比例(受壓力者或者為搵食而違心嗰啲唔計,大陸嗰啲唔計,因為喺大陸所有有獨立思考能力嘅人已被標籤為漢奸),稍作參考,

講到藍黃比例,藍既就呢樣唔計,過樣唔計?
咁黃色曱甴又點?
上街湊熱閙既話唔計,
騷亂中圍觀者又計唔計?
當警察拉人時,個個都話係路過,去購物,係街坊,無一個夠膽話:係呀,我係捍衛自由!

人數多個暴力破壞,擋住警察做野班記者又計唔計?
記唔記得我講過我某地啲朋友對當地政府嘅措施好唔滿意,我話呢啲嘢遲D發生喺香港一啲都唔出奇,你當時覺得我吹水,不過而家真實發生咗啦!另外我講過“如果你個邏輯冇混亂”你係希望香港變成好似乜乜市物物市噉樣嘅城市,而家差唔多變成左啦!

如果係要用啲破壞法紀,影響民生既手段來爭取自由民主,咁不如唔要民主自由囉!

「係寧願無飯食都要保留自己個春袋嘅。」呢啲只係口號嚟,一啲都唔現實。
好比話,無錢開飯都要去聽劉德華演唱會?

民生幾時都係第一位嚟,民主自由,就係演唱會咁: 係奢侈品嚟,有當然好過無,唔會用民生來換取既, 唔實在既口號!
再講落去唔係閹唔閹春袋咁簡單,係有性命危險架。

不要自封烈士,
要郁既,有排都未輪到你,咪打尖!
你現在「飆眼淚」,「吹到我BB聲」,更說明今日香港既言論自由,的確不錯,並無失去。
不要自封烈士,
要郁既,有排都未輪到你,咪打尖!
beebeechan 發表於 2019/8/29 21:25

幾個月前你又係講呢幾句,發生咗咁多嘢,我嘅預感實現咗咁多,你又係講返呢兩句野,果然係色盲嘅藍絲。唔怪得你同leefeng同色譜。
籠中嘅雀同空中飛翔嘅雀仔係兩個唔同嘅物種。
幾個月前你又係講呢幾句,發生咗咁多嘢,我嘅預感實現咗咁多,你又係講返呢兩句野,果然係色盲嘅藍絲。唔 ...
逃出魔幻紀 發表於 2019/8/29 21:53

實情, 又點可以朝令暮改?
籠中嘅雀同空中飛翔嘅雀仔係兩個唔同嘅物種。
逃出魔幻紀 發表於 2019/8/29 21:53

不過, 癲狗,
都係綁實好啲

高級模式 | 發新話題
換一個