返回列表 回覆 發帖

香港今日的亂局都是天主教徒林鄭月娥一手造成的

陳版友,樓主講緊因果。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
現在香港, 比得上文革時的恐佈哩。
beebeechan 發表於 2019/9/8 21:52

咪講笑啦,差得遠哩,當年文革鬥死幾多人,又有幾多人不堪受折磨而自殺?

香港目前的示威者,比起六七暴動時還要克制。
因果?

係咪因為你窮, 無錢買樓, 
便有理由上街搶?!!
beebeechan 發表於 2019/9/8 21:51

你既意思係窮就乜都唔做?定係你有咩方法?
如果林鄭不是天主教徒,可能就不會生起「堵塞法律漏洞」這個念頭,而是用其他方法去解決陳同佳事件。

天主教徒對因果關係的紊亂思維,與及偏聽的壞習慣,在此表露無遺。
克制?

67暴動放炸彈,都寫明「同胞勿近」丫。
今日班曱甴堵塞馬路,地鐵不合作,係專搞同胞就真。 ...
beebeechan 發表於 2019/9/9 02:20

我知你有立場,但都唔可以妄顧事實架。

https://zh.wikipedia.org/zh-hk/%E6%9E%97%E5%BD%AC
打爛地鐵站,堵塞馬路,唔俾地鐵關車門。。。就會令社會唔貧富懸殊哩咩? ...
beebeechan 發表於 2019/9/9 03:48

問你有咩方法,你就重重複複話唔可以點點點。
唔知你呢帖想講乜
beebeechan 發表於 2019/9/9 02:24

林鄭都係唔知其他人反對尐乜,呢尐咪係天主教徒既通病囉。
唔可以因為你唔知點樣解決問題, 就可以點點點都得

我唔知有咩方法, 但知依家自由曱甴用既方法係乞人 ...
beebeechan 發表於 2019/9/9 21:06

什么叫“有建设性的意见”?
https://zhidao.baidu.com/question/5353345.html
上街既曱甴都會唔知反對緊乜, 支持緊乜
(例如太子站警察打死咗三個人。。。。都嚟信咗)

睇到呢個版 ...
beebeechan 2019/9/9 21:11 提交

明顯師承自貴教翹楚希特拉。

Dehumanization - Intended to change the manner in which a person or group of people are perceived. Dehumanization reduces the target group to objects therefore no longer human and worthy of human
rights or dignity. This was done by identifying people by numbers in place of their names, or as animals like “pigs,” or insects like “cockroaches.”

https://www.thebreman.org/Portals/0/VOCABULARY%20OF%20THE%20HOLOCAUST.pdf
因為未有建設性意見, 
所以破壞性既行為就是對的?
beebeechan 發表於 2019/9/10 21:06

問你有咩方法,你就重重複複話唔可以點點點。
『狗』鐵!

曱甴都同希特拉有點淵源
beebeechan 發表於 2019/9/10 21:08

呢個好少聽到,「黨鐵」就聽得多。

個『屌』字
三, 四年級的小學雞都會寫哩
所以有理由懷疑塗鴉既人, 唔係以中文為母語既僱傭兵團,
...
beebeechan 發表於 2019/9/11 04:12

或者係不諳繁體字的國內同胞,因為個「党」字寫得十分正確。

如果是本地人,粗口手寫的一般都用「門+小」,用「屌」字是因為電腦輸入不到才用。
依家有人流緊血, 當下之急就係止血,
你就唔係, 要同佢講點可以補身, 調理血氣?

依家係有人破壞 ...
beebeechan 發表於 2019/9/11 01:49

你提出既又無止血建議喎,淨係話「流緊血呀,你睇下」咁咋喎。
高級模式 | 發新話題
換一個