返回列表 回覆 發帖

公義

可以執行吊腊鴨先, 不過唔會吊死佢,
吊到佢嘔白泡, 反哂眼, 賴屎賴尿, 斷埋氣又點話,
即埸急救等佢又唔死得,
然後坐終身監禁
返回酷刑時代。
抽刀斷水 發表於 2019/10/4 16:36

咁就唔好話無公義哩

好似曱甴示威搗亂破壞打人時, 就叫警察『收隊哩』, 呢到無你既事
俾白衣人打時就話警察點解咁耐都唔嚟
一個shoplifting慣犯去大廈basement supermarket, 預備撻嘢。
由於好似世界末日來臨,突然地震, 職員死L晒, ...
沙文 2019/10/5 00:12 提交

以前有案例㗎,
在絕處求生下,食人都無罪,
何況係食超市過期貨。
放心食喎
餓無野食一個月係會死既。

係咪唔俾班曱甴破壞,堵塞馬路,班曱甴就會死?
由相信警察到不相信警察,係要尐時間適應既。
抽刀斷水 2019/10/5 00:50 提交

你話香港再無警察執法,
你估仲係咪班曱甴惡哂先?

著白衫,藍衫既唔識隻揪㗎?
實打輸㗎?
衛生當局一向主張,無垃圾的話,曱甴就會自然死。

你研究一下垃圾係尐乜啦。 ...
抽刀斷水 發表於 2019/10/5 02:07

每家屋企都必有垃圾, 食物㗎喎。
咁你係咪好歡迎, (唔歡迎都會容忍)屋企曱甴隨屋躝咁呢?
有垃圾唔代表要包容曱甴

仲有, 要打曱甴時係唔準用「殺牠死」, 「噴即殺」
否則係使用過份武力, 濫暴,
只以舉藍旗, 黃旗, 紅旗。。。。「曱甴好離開哩。。!」咁?
剩下的就只有你同佢兩個冇乜其他人睇既對話。
抽刀斷水 發表於 2019/10/21 17:42

本版既論壇統計就唔係咁講勒
講少句,瀏覽人次就插水
回覆  beebeechan

即係你都同意沙文勸你離教?你願意接受挑戰嗎?
抽刀斷水 發表於 2019/10/21 19:38

沙文同我成日挑㗎哩
回覆  beebeechan

即係你都同意沙文勸你離教?你願意接受挑戰嗎?
抽刀斷水 發表於 2019/10/21 19:38

咁睇睇沙文有無三寸不爛之舌, 口技如何囉
「價值觀就是人生追求的終極目標」

終極目標唔易達到。大家一時間做唔到,唔緊要既,慢慢黎。 ...
抽刀斷水 發表於 2019/10/22 18:27

咁共產主義既終極目標都唔易達到, 大家一時間做唔到,唔緊要既,慢慢黎。 ...

唔使反共哩
當年八國聯軍呀:

只有美國真心幫我渡過難關,國家卻毫不參與,此恩銘記不忘。 ...
抽刀斷水 發表於 2019/10/27 20:45

會唔會係美國假扮, 臥底駭客, 
然後扮好心同你攪掂?

好似話所有攪破壞的黑衣曱甴都係警臥底咁?
來抺黑『和理非』既形象?
高級模式 | 發新話題
換一個