返回列表 回覆 發帖

警方濫捕又一例證

內中有一個人、把大祭司的僕人砍了一刀、削掉了他的右耳。
耶穌說、到了這個地步、由他們罷.就摸那人的耳朵、把他治好了。
耶穌對他說、收刀入鞘罷.凡動刀的、必死在刀下。
------------------------------------------------------------------------
香港立法会议员邵家臻4日在脸书上发布消息称,赵家贤被咬掉的左耳已顺利缝回,正在休养中。
其中砍人咬耳的灰衣男子被控伤人罪;另2名围殴凶嫌的23及29岁男子也被控袭击致造成身体伤害罪。
https://www.ntdtv.com/gb/2019/11/04/a102699993.html

案情大致一樣, 警方都冇拘控西門彼得。
但係, 凡動口的必死在口下。大家密切留意這位人士係被狗咬死定係口腔癌,係就唔到您唔信
砍人咬耳的灰衣男子被控伤人罪,控罪會否輕了一點?

https://youknowlaw.caritas.org.h ... %E6%B3%95%E4%BE%8B/
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
砍人咬耳的灰衣男子被控伤人罪,控罪會否輕了一點?
抽刀斷水 2019/11/5 21:00 提交

咁你認為要控佢乜野罪?
意圖謀殺?
耶穌對他說、收刀入鞘罷.凡動刀的、必死在刀下。
沙文 發表於 2019/11/5 10:26

唔好唔記得,移鼠教班「靚」,燒黃紙、斬雞頭前,當咗底衫褲都先要買把刀﹗
唔好唔記得,移鼠教班「靚」,燒黃紙、斬雞頭前,當咗底衫褲都先要買把刀﹗ ...
旁觀者 發表於 2019/11/6 00:18

要買枝 AK47咪要做鴨?
回覆 2# 抽刀斷水

不如您問咗月娥姊妹先啦,照聖經案例, 醫番好就當冇事, 直頭當尐猶太佬儍嘅
回覆 3# beebeechan

傷人17啦,因為有揸刀仔,可以判終身。
回覆  beebeechan

傷人17啦,因為有揸刀仔,可以判終身。
抽刀斷水 發表於 2019/11/6 20:27

咁唔係告緊佢傷人罪咩?
你有乜投訴?
案情大致一樣, 警方都冇拘控西門彼得。
沙文 發表於 2019/11/5 10:26

在今日都未必告得入, 
因為伯多祿係自衛: 成班人帶棍, 刀來兇佢, 而又唔係軍裝士衛, 又無聖殿士衛編號, 
都唔知係乜人
咁唔係告緊佢傷人罪咩?
你有乜投訴?
beebeechan 發表於 2019/11/8 07:24

睇埋後面嗰句先講:
另2名围殴凶嫌的23及29岁男子也被控袭击致造成身体伤害罪
睇埋後面嗰句先講:
另2名围殴凶嫌的23及29岁男子也被控袭击致造成身体伤害罪 ...
抽刀斷水 發表於 2019/11/8 20:16

唔明你有乜唔滿意
在今日都未必告得入, 
因為伯多祿係自衛: 成班人帶棍, 刀來兇佢, 而又唔係軍裝士衛, 又無 ...
beebeechan 發表於 2019/11/7 15:28

自碌L咩
人地拉阿穌,
關伯多祿L事
高級模式 | 發新話題
換一個