返回列表 回覆 發帖

究竟基督徒與反基督信仰者是一種什麼關係?

點解要屌人老母呢?
係屌都屌人老婆哩
beebeechan 發表於 2019/12/1 18:50
您又係只睇表面。老母用把口屌,老婆用祿嘢屌咖嘛。好似抽刀咁,佢對我老婆起痰,但唔通佢會事先通知我,事後又同我say sorry咁L笨柒咩?
好似聖經咁,做唔到嘅就唯有靠講。若果做到就講泥嘥鳩氣
開嚟藍絲曱甴一隻!
beebeechan 發表於 2019/12/2 19:47

乜藍絲有曱甴?老懵懂了!
乜藍絲有曱甴?老懵懂了!
leefeng 2019/12/3 01:51 提交

你曱甴本性皆備
只是顏色問題
回覆 1# 逃出魔幻紀
原來兩千年前耶穌基督在教導門徒時已説得很明白,同事之間是一種互助關係:

『幾時人為了我而辱罵迫害你們,捏造一切壞話毀謗你們,你們是有福的。你們歡喜踴躍罷!因為你們在天上的賞報是豐厚的,……』(瑪5:11-12)

禮尚往來,基督徒得到他人上述恩惠後,應按耶穌基督教導的『你應當愛近人如你自己。』(谷12:31)以回助之。

亞肋路亞!
「天主」就威猛咯,人家話屌佢屎窟都唔得:
    「耶和華曉諭摩西說:把那咒詛聖名的人帶到營外,叫聽見的人都放手在他頭上,全會眾就要用石頭打死他。你要曉諭以色列人說:『凡咒詛上帝的,必擔當他的罪。那褻瀆耶和華名的,必被治死,全會眾總要用石頭打死他。不管是寄居的、是本地人,他褻瀆耶和華名的,必被治死。』」《利末記》24:13
    牠「兒子」移鼠也非好鳥:
    「父所作的事,子也照樣作。」《約翰》5:19
「天主」就威猛咯,人家話屌佢屎窟都唔得:
    「耶和華曉諭摩西說:把那咒詛聖名的人帶到營外,叫聽見的人都放手在他頭上,全會眾就要用石頭打死他。你要曉諭以色列人說:『凡咒詛上帝的,必擔當他的罪。那褻瀆耶和華名的,必被治死,全會眾總要用石頭打死他。不管是寄居的、是本地人,他褻瀆耶和華名的,必被治死。』」《利末記》24:13
旁觀者 發表於 2020/2/9 00:03

又係老師講耶穌時候哩, 留心聽書。

以色列人流在曠野時, 常受其他族襲擊, 受野獸侵襲, 所以聚居一起便互相保護, 
不止是以色列人, 還有『不管是寄居的、』。
這些人來與以色列人一起共居, 著數就有了, 但又去詛咒以色列人的神時, 便乞人憎囉。
不想信以色列的神的, 不管是同胞, 寄居的。。。都可以離開啵, 唔使跟住大隊, 自生自滅嘛
但又要跟大隊攞著數。

猶如曱甴俾人打時就喊警察去咗邊?平時就黑警, 毅進仔?!
再如黑醫護, 人工就收, 又要不秋後算脹, 叫佢前線抗疾就縮沙

如我係當年既以色列人,呢啲人被掟石, 未拍手叫好都會說:活該哩, 抵佢有今日
本站有BB疹及逃出魔幻紀兩個天基,自然會有反基網友出來對質,本站便熱鬧得多,可喜可賀!

仍然掛念prussianz, Jom, hellboy, 良友廣、三教童等許多離教者,唔知佢地而家點樣?
回覆 1# 逃出魔幻紀

可能有人轉換左工作崗位,喺其他地方為天主服務,據觀察,近來都有啲同事放完大假,返番原崗位繼續做貢獻,bigmonster都復工喇,大家共同努力,同聲讚美天主!亞肋路亞!
又係老師講耶穌時候哩, 留心聽書。
beebeechan 發表於 2020/2/9 00:21

個啲要屌「天主」屎窟嘅都屌咗咯,佢哋有被石頭打死﹖「全知」、「全善」、「全能」嘅「天主」,還不係條廢柴﹖
    BB仔,你淨識講耶穌,要傳授屎窟神功,就去天誅教堂啦。
個啲要屌「天主」屎窟嘅都屌咗咯,佢哋有被石頭打死﹖
旁觀者 發表於 2020/2/10 01:43

你又唔係去以色列尋庇護,
你又無份當年行過紅海,
神蹟你又未見過,未經歷過,
你鐘意屌咪屌哩, 唔通你碌野舉得高過巴比塔咩

上邊個位都唔識你乜水
只有精神病人才會見到「神蹟」。
    爺爺想見下你企響大炮面前俾爺爺開一炮,「永遠不見死」嘅「神蹟」。

每次聽到人侮辱天主耶穌基督我都會難過,呢個應該係基督徒正常嘅反應。但每次聽到人因爲我係基督徒而侮辱我,心入邊產生嘅憎惡或竊竊私喜洋洋得意嘅情緒應該係唔啱嘅,我應該係祝福對方而唔係憎惡或者幸災樂禍。天主嘅兒女應該一齊向善,為何喺度互毆呢?我諗起自己此貼嘅感想,亦諗起耶穌基督嘅以下說話:

「幾時人為了我而辱罵迫害你們,捏造一切壞話毀謗你們,你們是有福的。你們歡喜踴躍罷!因為你們在天上的賞報是豐厚的,因為在你們以前的先知,人也曾這樣迫害過他們。」(瑪5:11-12)
這種歡喜踴躍嘅情緒,唔係因為睇見兄弟姊妹受魔鬼誘惑至仆街而高興,而係因為自己受到魔鬼嘅幫助而得到豐厚嘅賞報。
最近本論壇討論氣氛相當熱烈,各位同事不眠不休,爭相以自己的方式光榮天主。請大家繼續努力,讓天主的榮光普照天下萬國、地極八方。亞肋路亞!
呢度嚟嚟去去得三幾个網友講嘢,我呢輪為咗觀察有冇潛水網友飄過,攞呢個舊貼嚟做工具統計下,發覺view 量增加得唔係咁勁,成个月先得幾十個,根據尾班車特別多鬼魂搭嘅傳説,由此判斷呢架巴士應該冇咁快停駛嘅。
呢度嚟嚟去去得三幾个網友講嘢,我呢輪為咗觀察有冇潛水網友飄過,攞呢個舊貼嚟做工具統計下,發覺view 量 ...
逃出魔幻紀 發表於 2020/3/20 05:55

三幾個網友中, 有一個係傻既, 兩個係低能既, 廿一世紀仲《辟邪紀實》
三幾個網友中, 有一個係傻既, 兩個係低能既, 廿一世紀仲《辟邪紀實》
beebeechan 發表於 2020/3/20 06:14

同一邏輯,廿一世紀仲《Bible》,又代表係傻定低能?
同一邏輯,廿一世紀仲《Bible》,又代表係傻定低能?
抽刀斷水 發表於 2020/3/20 19:50

你無邏輯就真, level 1 既口罩 同 N95都係罩啫, 係咪都係同等呢?

比如男人鐘意屌女人, 自古以來都係咁, 今日都係咁, 22, 23, 24, 25世紀時都會係咁。

《Bible》就係屬呢類。

ISIS, covid-19 就係猖獗一陣子既事,唔會長久, 如22, 23, 24, 25世紀都係咁就該燴囉。
《辟邪紀實》, 《辟邪教議》,《浪跡叢談》 就係屬呢類。

今時今日仲有人用 Apple ][, windows 3.0?
計我話,《Bible》都要推出革新版,廢除舊約全書,保留新約全書,再加上其他有用的經文,當然不是中共的那套,才能趕上時代潮流。因為舊約全書有很多匪夷所思的內容。
觀察咗一個月,啱啱齊頭有60個隱形乘客搭車。
睇下有冇乘客先。
最近跟反基督的網友討論一個問題時,令我這個基督徒不停思考衆人所持觀點為何如此不同甚至南轅北轍,因此想
... (聖女加大利納《對話錄》80-81章)
谢谢谢谢谢谢先生逃出魔幻紀 發表於 2019/11/27 18:05
抱歉。先生。▲异端邪说,基督新教 全不承认。

根本,
齐齐整整整个基督天主教在新教眼内都是 “异端邪说”,甚至 - 邪教。

【贼喊捉贼】
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
高級模式 | 發新話題
換一個