返回列表 回覆 發帖

究竟基督徒與反基督信仰者是一種什麼關係?

抽刀先生嘅神父性侵話題我哋曾經詳細討論過喇,我亦喺《神職人員及教友犯罪及其後果,天主如此説:》一帖 ...
逃出魔幻紀 發表於 2019/11/28 00:05

歪理呃白痴! 邪教就認咗佢咧!
抽刀壇主,你係本網領導人,基督徒嘅世界觀,你明嘅。

本帖觀點係我睇咗天主聖言之後悟出嚟嘅,其實亦都 ...
逃出魔幻紀 發表於 2019/11/27 20:56

天地萬物都是你個天主牠所創造的。
包括殭屍?有毛定冇毛果隻?講黎聽下!

虾鲤老鴨!煲
把耶稣滾两滾,神仙企唔稳!
帶頭羊的耶稣,最適宜做羊腩㷛,加多啲乳!
回覆  leefeng

既然你哋唔係咁認同呢度係討論區,噉我哋將佢變成讚美區都唔錯,我哋分別企喺革黎斤山同厄 ...
逃出魔幻紀 發表於 2019/11/30 15:02

讚美?發你個春秋大夢!
基督妖教派幾多個精神病者来發噏風都冇用,妖教為禍人間同害香港罪悪滔天,一手遞聖經一手拎槍的邪教!
你唔信?可以睇下你個耶稣妖教衰成㸃!
有字幕,咪扮唔識聽當冇睇過!

https://www.youtube.com/watch?v=UwWQHoCKSNI&feature=share&fbclid=IwAR1icbHqPjJJdHFIuHQR6N7cdmh0bFxc0tttbQOjcbdM7R6ugbGCzSIvkhk

.
回覆  leefeng

既然你哋唔係咁認同呢度係討論區,噉我哋將佢變成讚美區都唔錯,我哋分別企喺革黎斤山同厄 ...
逃出魔幻紀 發表於 2019/11/30 15:02

基督教徒以為四圍傳教好叻,其實係幫邪教害人,向學生洗腦,教到一個二個學十足你個耶稣一樣:講大話,暴力當正義,造假當真理,基督教只能製造垃圾同人渣,有份傳教的宣傳的罪加一等。

什么時侯可以関閉所有天主教基督教,以免下一代再被洗腦,就可以天下太平!

https://www.youtube.com/watch?v=xoRWbJBWqOQ&fbclid=IwAR1p-LXBn3zCbrxXjnTBvAmmGnTVebDZdSnov2d8ZmpLuHdho22e8xIMZog

.
網主,
你知我係服從權柄嘅人,如果我有犯規嘅地方,請指出,我會即時改正。衹要唔違反天主旨意,我會絕對 ...
逃出魔幻紀 發表於 2019/12/1 22:44

呢度係抽刀同沙文話事,唔係你個天主,咪搭錯線懶醒好嗎?
我看到你這次沒有說色情的東西,謾駡的表情也沒有那麼兇狠,而且還上傳了兩條油管片作為你的觀點的助證, ...
逃出魔幻紀 發表於 2019/12/1 14:56

基督教徒咪扮純情,基督教係至淫至賤的邪教!乜你又扮唔知?
我看到你這次沒有說色情的東西,謾駡的表情也沒有那麼兇狠,而且還上傳了兩條油管片作為你的觀點的助證, ...

你又睇到我謾駡的表情咁你見過耶稣未?
我看到你這次沒有說色情的東西,謾駡的表情也沒有那麼兇狠,而且還上傳了兩條油管片作為你的觀點的助證,所以我想嘗試跟你展開討論。但打油管件一看,唉!那種笑死香港人的五毛片,怎麼討論呢?

我冇咁得閒同個信教信到忽咗的討論,不過我會勁插!!!
咪旨意叉開事實,基督邪教煽動冇腦學生同白痴教徒攪亂香港証據確鑿,罪證如山,冇得抵賴!
我補充提議的,是宣佈天主的祝福與詛咒,你若不明白,應先看看有關聖經章節再發言。你如果在唸書時未學過聖經,也可以自修補課啊。

叫你個天主去死,叫你個耶稣去死吧!
死完再番生多一次黎睇下,靠你把口?靠本垃圾性經?
想幫教堂乞錢都揾啲堅料黎睇下!明冇?
但打油管件一看,唉!那種笑死香港人的五毛片,怎麼討論呢?

五毛片?人地都有齊資料有根有據,有人證物證你都够胆話不知怎麼討論?
咁你本連五毛片也不如的大話吹牛性經白痴故事,冇根冇據,冇事實,你又扮專家代表耶穌要同人討論呢吓?
係露拙似啲
beebeechan 發表於 2019/12/2 10:59

原来你個耶稣係衰足二千年一路被人插足二千年直到今時今日
重衰到教壞啲後生去學耶稣,犯地上的法唔算乜野

某牧師的祈禱祝福 :「願上主所賜的全副gear與你們同在,戴上信心的頭盔,希望的眼罩,愛心的豬嘴,並手持聖靈寶劍,就是上帝的道,在黑暗的世代爭取光明,不為仇恨所勝,堅持美善,在真理和公義的原則上,尋求復和,直到煲底見面的日子,阿們。」

熱心市民旺角街頭搬走路障有何錯?戴口罩暴徒卻用鐵板重擊頭部至血流披面

https://www.youtube.com/watch?v=QpJRY4CW--M

關於基督教會在香港歷次運動中所擔當的角色,我曾多次發帖討論過。你既不知道聖經寫什麼,也不知道對手持什麼立場,怎樣展開討論呢?我沒興趣吵架。建議你先看看《如何判斷執掌權柄者公義與否(一)(二)(三),以瞭解我作為基督徒,怎樣看這場社會運動。

所有煽動曱甴的大多數是基督教徒,打老人打女人,殺人,放火,擲汽油彈,破壞,焼屋燒車…呢啲不是社會運動,是恐怖份子行為!
你們基督教是最大的犯罪頭子,罪魁祸首,你們基督教個耶稣一樣衰到貼地,先至會臭罌出臭草!
話之你基督教本垃圾寫乜都好,信本垃圾一成都死得,你一様唔会例外!
開嚟藍絲曱甴一隻!
beebeechan 發表於 2019/12/2 19:47

乜藍絲有曱甴?老懵懂了!
「……有時,世俗的奴僕發起迫害,這正好提供給我的忠僕們操練忍耐與愛德的機會。當我的一位忠僕受苦時,他會向我獻上謙卑與不斷的祈禱,藉此機會光榮和讚頌我的聖名。所以,不論惡人願意與否,都在光榮我;縱然他的動機是為了凌辱我,卻因我忠僕們的良好反應而變成了光榮我
逃出魔幻紀 發表於 2020/2/22 08:55
禮尚往來,基督徒得到他人上述恩惠後,應按耶穌基督教導的『你應當愛近人如你自己。』(谷12:31)以回助之。

每次聽到人侮辱天主耶穌基督我都會難過,呢個應該係基督徒正常嘅反應。但每次聽到人因爲我係基督徒而侮辱我,心入邊產生嘅憎惡或竊竊私喜洋洋得意嘅情緒應該係唔啱嘅

什麼叫做基督教包出口蜜腹劍的偽君子呢?

所以老子唔好彩,可能去咗地獄
逃出魔幻紀 發表於 2021/12/5 22:12

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
高級模式 | 發新話題
換一個