返回列表 回覆 發帖

究竟你是一個崇尚科學的人還是迷信的人?

睇見沙文和逃出魔幻紀之間的搞笑對話,我都覺得好好笑。哈哈!

我個人覺得,沙文同逃出魔幻紀玩捉迷藏遊戲,逃出魔幻紀都未必曉得。
我對於網友的提問一直嚴肅務實解答, 有目共睹, 人盡皆知, 並冇玩遊戲喎
Don't know where God is but the Devil is in the details
好喇,依沙文兄所言,沙文兄沒有玩遊戲。

:
好喇,依沙文兄所言,沙文兄沒有玩遊戲。
哈佛專家 發表於 2019/12/10 12:21

,果然係入室弟子,得到恩師嘅讚賞與安慰「乖喇乖喇,係喇係喇,你好叻,真係叻叻!」,真係師慈徒孝。
本人唔係無神論者,無權回答你提的三個問題。
本人唔係無神論者,無權回答你提的三個問題。
哈佛專家 發表於 2019/12/10 17:31

我冇話你係播,亦冇期待你答播,係叫你個高足搵你出嚟backup 佢啫,好似臺灣夜市的小販好鍾意整張同馬英九握手嘅相出嚟,證明佢檔野好正好好味,但係其實馬英九唔識整嘢食嘅。
本人不管沙文的事,給他最大的自由。
本人不管沙文的事,給他最大的自由。
哈佛專家 發表於 2019/12/10 20:48

哦,係牙,放手俾D後生自由闖蕩下係好事嚟嘅,磨煉下。
我冇話你係播,亦冇期待你答播
哈佛專家 發表於 2019/12/10 20:48

你話祈禱咁靈掣,叫移鼠出來開個記者招待會,莫講話三個問題,一百個都可以答啦。

都靈裹屍布嘅移鼠賊眉賊眼,信佢係「最高智慧者」認真該煨。
沙文兄與本人年紀相若,唔算好後生,反而係你就老D。
都靈裹屍布嘅移鼠賊眉賊眼,信佢係「最高智慧者」認真該煨。
旁觀者 發表於 2019/12/11 00:34

信唔信係好個人嘅事,我信你唔信係大家都知道佢事實,喺呢個帖講係冇意思嘅,呢個帖嘅中心係邀請信科學唔信天主嘅人,用科學嘅態度去評論以尚被科學研究過並得出結果嘅神跡,唔係講賊眉唔賊眉嘅問題,可否請你用科學嘅態度邏輯噉答呢個問題。
本人請你用科學態度去證明「神蹟」,你又講東講西都冇回應。
旁觀者 2019/12/12 00:40 提交

能用科學可以解說到的,就不是神蹟哩。
旁觀者 2019/12/12 00:40 提交

你呢種辟邪紀實既義和團同人講科學?
屣膠氣矣。
稍為睇過下聖經而對猶太佬殯傳统有基本知識都知係流嘢。當日由「尊貴的議士」約瑟乞取阿穌條鹹魚,據悉此人乃是猶太議會泛民議員,如果佢唔識猶太殯儀業tahara就唔會拍心口話等我泥。
https://www.myjewishlearning.com/article/tahara/
猶太佬會先將鹹魚抺乾凈扮靚仔之後才扮裏蒸粽,點會搞到花面貓將人臉辨識印在裹屍布上?

造假都唔睇下經文,仲渣過淘寶貨所以猶太佬一睇就知係流嘢,佢地世代以來唔信耶穌,此亦是其中一個破綻。
Don't know where God is but the Devil is in the details
稍為睇過下聖經而對猶太佬殯傳统有基本知識都知係流嘢。當日由「尊貴的議士」約瑟乞取阿穌條鹹魚,據悉此人 ...
沙文 2019/12/12 10:03 提交

經文唔係話那周的第一天,一大清早,婦女帶備乳香抺藥去耶穌墓咩。 乳香抺藥就係用嚟替死者扮靚靚用喎。 說明耶穌遺體由十字架解下來便惚惚放入墓內,未及處理。裹屍布只係蓋住屍體的布,唔係用嚟打包既布嚟。

你唔識野就咪亂翕。
唔識就去呢度是但揾個掃地阿嬸教育下您
http://www.jcc.org.hk/

洗完白白先致包粽嘅
"After the body is cleansed, it is dressed in shrouds (in Hebrew, tachrichim). The shrouds are simple and plain and made of white cotton or linen. "
果塊有血嘅布, 偏偏就係叫做Shroud of Turin
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Chevra Kadisha, 唔会畀女人搞麻甩佬條屍, 否則畀條女手多多搞下條賓周成何体统The cleansing is performed by the funeral director and staff, or the ritual of tahara may be carried out by the chevra kadisha (“holy society”). The chevra kadisha is a group of specially trained Jews who care for the body and prepare it for burial. Strict procedures are followed, which include the recitation of prayers and psalms. Men handle male bodies and women prepare female bodies; modesty is preserved even in death.

https://www.myjewishlearning.com/article/hevra-kaddisha-or-burial-society/
稍為睇過下聖經而對猶太佬殯傳统有基本知識都知係流嘢。當日由「尊貴的議士」約瑟乞取阿穌條鹹魚,據悉此人 ...
沙文 2019/12/12 10:03 提交

古羅馬釘十字架的死囚都係全裸既,
所以耶穌既賓周早俾人睇過哂。
婦女去墓時墓已空,所以無機會抺到耶穌的周周。
所以同阿穌鹹魚cleansing就係約瑟。抹亁凈塊面乃是最起碼respect the dead. 手續相當簡單。唔會由得個貓樣汚糟到印在布上。領鹹魚當日即時扮靚靚,叉卵廚我之前您係咁咦都研下經先嘛:
39 又 有 尼 哥 底 母 , 就 是 先 前 夜 里 去 见 耶 稣 的 , 带 着 没 药 和 沉 香 约 有 一 百 斤 前 来 。

40 他 们 就 照 犹 太 人 殡 葬 的 规 矩 , 把 耶 稣 的 身 体 用 细 麻 布 加 上 香 料 裹 好 了 。

高級模式 | 發新話題
換一個