返回列表 回覆 發帖

請接受一個基督徒的道歉

呢個問題你喺度講過好多好多次,我記得beebeechan同你解答過唔止一次,我應該都答過,但係解答嘅內容同方 ...
逃出魔幻紀 2019/12/16 10:18 提交

呢啲盲反基,根本唔曉 fact check 。
有日網上有人話食屎可以防癌佢地都會照食。
回覆 38# beebeechan
原來基督徒有好深嘅 Martyr complex, 從而發展出多種變態心理, 就係由此而來。
腦生草都仲係有生氣,你個腦就嚴重萎縮中。

我同你講「過失」,你就讓咗去「罪行」。
罪行梗係要受刑罰 ...
beebeechan 發表於 2019/12/15 08:08

你個腦不但嚴重萎縮而且裝滿了屎,
「過失」同「罪行」有乜L唔同呀?白痴得你唔死都冇L用!
等於件木屍在電視敍述佢勒死咗過女孩既「過失」同「罪行」有乜L唔同呀?
你被全人類用粗口媽叉咗你一億次,一樣唔係「過失」,因為你抵L媽叉,
冇人需要好似你地啲虛偽基督教徒扮乜鬼懺悔呢D虛偽白痴野吖?

媽叉你bbchan係替天行道,好事黎既!越多人媽叉加尸吊你,天氣都特別靚!
你呢個白痴冇腦不但嚴重腦萎縮而且腦裝滿了屎的bbchan欠被人尸吊你?
我可以滿足你既願望向你们的基督教徒曱甴取尸吊經招呼你一直到2020年免收懺悔費!

.
呢啲盲反基,根本唔曉 fact check 。
有日網上有人話食屎可以防癌佢地都會照食。 ...
beebeechan 發表於 2019/12/16 10:45

白痴得過你班食屎大的基督教徒飲電油,潑電油當聖水,食草,學耶穌水上飛被鱷魚做午餐,重衰到煽動學生去打老人家咁賤格,燒打殺砸搶打刧…全都係你地的賤基督教,賤基督徒做的,你如果信賤基督邪教,你一樣係賤基督教徒,咪以為你自己有幾高尚,一樣是一班賊裡面的其中一隻!

白痴得過你班食屎大的基督教徒飲電油,潑電油當聖水,食草,學耶穌水上飛被鱷魚做午餐,重衰到煽動學生 ...
leefeng 2019/12/16 12:39 提交

見你把口咁很臭
其實邊個先係真臭罌呢
咪以為你自己有幾高尚

leefeng 2019/12/16 12:39 提交

本來我無覺得我高尚
但你一泊埋嚟
我就自自然然咁有呢種感覺:
在知識上哩,人品上哩,智慧,邏輯....通通都勝你一籌咁既。
見你把口咁很臭
其實邊個先係真臭罌呢
beebeechan 發表於 2019/12/16 13:02

對付基督教徒唔使客氣,勁尸吊就對了!
曱甴全都是基督教徒,有基督教臭罌支持,
一個二個信了耶穌就被臭罌耶穌同班臭罌精神病朩屍神苦為佢地祈禱鼓勵佢地既所有行為不一定是錯,
嘩,耶穌搗亂聖殿都冇錯啵,我地曱甴要做得比耶穌更勁一定冇錯!

https://theinitium.com/article/20190705-hongkong-chritian-protest-pastors/?fbclid=IwAR1TySo-571dGYmV740sFqO2Uz4JfM2b8iuehkfvfv2rfWD6Z1JFrMKtUNQ

.

基督教是唯恐天下不亂的邪教,
殺人強姦滅族侵略無惡不作,然後為你祈禱,懺悔,道歉…
臭罌出的基督教徒認為祈禱,懺悔,道歉好使好用,
殺人/強奸/鬧阿婆通通都可以用祈禱懺悔道歉當等价交換!?

再買多一個雙重担保向耶穌再懺悔多一次就掂過碌蔗?
懺悔等同贖罪卷一樣,好洗好用?

睇下呢班臭罌木屍個個賊眉賊眼,臭罌咪教出bbchan,魔幻呢類虛偽的臭草囉!

https://www.youtube.com/watch?v=2sslWoGnyKA&fbclid=IwAR1z6vSwzM7SvaT14inpcrzlyKHmK6aofhdCfHXDMxzBsH8C4q9hyd6dt8w]https://www.youtube.com/watch?v=2sslWoGnyKA&fbclid=IwAR1z6vSwzM7SvaT14inpcrzlyKHmK6aofhdCfHXDMxzBsH8C4q9hyd6dt8w

...
睇下呢啲基督邪教究竟在香港散播咗乜野耶穌教呢個臭罌既細菌呢?
處心積慮的邪教洗腦,為香港人祈禱保證香港人死快啲!

妖言惑眾呃青少年班白痴去做救世主!
表面上好似係為香港祈禱,其實背後係變相煽動班白痴青少年佢地係做得啱既,繼續打燒殺砸啦,耶穌都做過同樣既事架,你地係在救緊世架,你地好偉大架!哈你老鸭

PS:記得打完老人周身血,拎塊磚勁扑佢個頭,用摺凳拍個老人頭要用九成力,放火焼完佢地,記得要去教會冲個凉,然後祈禱,懺悔,道歉…  阿悶!

https://www.youtube.com/watch?v=QeY9NYN5snA&fbclid=IwAR1kjabdRNuLOBm-pcQiWLXdiahAlNCffmgmgqXGYyb9aVAhpvJeFswSxgg

https://www.youtube.com/watch?v=cv42AzD_D-c&fbclid=IwAR1ckVO2v-hIEZjK3hH87tWp2q3UzG3xXrw4TIWw_GByrN3Hcoqr2pvhwM4

https://www.youtube.com/watch?v=4wXrWqRy4w0&fbclid=IwAR1kjabdRNuLOBm-pcQiWLXdiahAlNCffmgmgqXGYyb9aVAhpvJeFswSxgg

..
睇下呢兩件洋基督教臭罌神棍!
耶穌臭罌出的臭草,
照片一,名叫Patrick Mahoney,在倫敦煽動民眾情緒推動反墮胎法,從事一些宗教政治的活動;
照片二,名叫Bill Devlin,參加過越南戰爭,獲得過紫心勳章,在伊拉克和敘利亞倒賣AK和RPG。它所謂的人權組織根本就是個邪悪組織
香港基督教臭罌同​​基督教徒臭草的爭取人權全都是禍國殃民的邪教垃圾組織
殺完你香港人可以祈禱,懺悔,道歉架!

.

臭罌基督邪教保證出臭草神棍!
臭罌基督邪教保證出臭草基督教徒!

嗱,十分方便的臭罌基督邪教,殺完你啲香港人係可以祈禱,懺悔,道歉架!

信臭罌基督邪教果啲誓神劈願話佢自己唔係臭草,係好人喎,你信唔信呀?

覆#40
    邪教之所以能迷惑智商嘅「低端人口」,係因有一套扭曲的說辭讓走肉們跌入迷圈。
移鼠的話,均為獨立句子,是完整的意思。「向門徒預告佢哋將會受到嘅迫害」係你加落去嘅嘢,原文並無此語。
    「跟隨耶穌的人同跟隨財富嘅人係咪已經排咗兩條隊?」唔係,移鼠同佢「父親」、和後來教會嘅「神父」、「牧師」都在搞傳銷,要班走肉「奉獻」,走的是同一條路。
    「天主」規定走肉們奉上財帛不說,移鼠在「聖殿」擺箱揼人俾錢(佢唔係話信佢嘅可以得著百倍咩,何以要人攞錢﹖),又呃個窮寡婦連兩個買隔夜麵包嘅錢都俾埋佢,又教班「靚」鍾意邊間屋就入去住,重要屋主整滿漢全席俾佢哋食。更可惡的是個個帶把刀四圍去收陀地。講到教會,就要收十一,梵蒂岡就肥到流油。早些時,香港「聖公會」不是在半山用幾千萬買了兩個單位﹖
    總之,「天主」、移鼠、教會都在走向財富之路。
基督邪教的虚偽,假仁假義真係令人作嘔,基督邪教自己策劃推動攪到香港七國咁亂,毆打市民,推學生去死,然後:為動盪的香港祈祷?作嘔!

https://www.youtube.com/watch?v=ts9nogWbZW8&fbclid=IwAR22MA9NOIQEZcf6zA6Oro8MJPlSgSFdx6DPlMOirOgaSQ7U6WOEEhr3xh0

基督教亂港

天主教與基督教壟斷了香港學校教育百多年,包辦了所謂香港精英的獨家製造權。
天主教徒很多都做了政府官員,基督教徒則很多都做了老師及社工,其次是醫生及護士等,繼續在他們的職業崗位裏從事傳教的工作。
基督教及天主教最有效的傳教方法就是教會制造了一班又一班有宗教信仰的老師,源源不絕的提供給學校,以培育一代又一代的香港人信徒。

近年人人都說洗腦,最佳的洗腦方式除了是學校教育之外,更基本的應該是在宗教信仰層面入手。

簡單的說,洗腦有多個層次:

1. 用偏頗的資料來誤導,存在於日常生活層面,一般透過傳媒;

2. 教導概念和思考方法以影響學生的思維方式,一般透過學校教育;

3. 透過宗教信仰將信念意識形態(跳過認知層面)直接植入到信徒的意識層面裏,影響信徒日常行事為人的態度及思想行為的模式。

基督教強調信仰超越理性,信徒要單憑信心接受,這便是所謂跳過認知層面而直接植入人的意識層面裏的意思。

4. 最後是情感層面,人是情感的動物,情感是透過關係及經歷去培養的,天主教及基督教教會提供了一個最合適的場所去培育一種所謂主內弟兄姊妹的關係,這種主內弟兄姊妹的關係比起家裏血緣親屬的關係來得更加深遠,因為主內弟兄姊妹的關係被認為是通向永生,而親屬血緣關係則被認為是通向死亡。 再加上信徒接受了聖經裏所謂的人類族譜、人類歷史、拯救與永生等等,至令信徒對原有的中國歷史及中國人的身份基本上是採取了抗拒及拒絕的態度,以至在民國初年已經有「多一個信耶穌,少一個中國人」 的說法。

今天香港社會突然出現了大批基督教天主教信徒,當中越來越多人不知就裏否定自己中國人身份,這是否與此有關就留待大家去判斷了。

.

「跟隨耶穌的人同跟隨財富嘅人係咪已經排咗兩條隊?」唔係,移鼠同佢「父親」、和後來教會嘅「神父」、「牧師」都在搞傳銷,要班走肉「奉獻」,走的是同一條路。
回覆 53# 旁觀者

關於你講嘅呢樣嘢,都係應該瞭解曬事情嘅全部,先至可以得到一個正確嘅觀念。偏聽偏看就會容易做出錯誤嘅判斷。

當做學術研究,建議你行入天主教堂,參加一臺彌撒,就算你幾嬲都好,忍住唔好走,想像自己喺喺實驗室做緊嘢,睇下神父有冇叫人殺人放火,奉獻時間有冇監人畀錢,同埋觀察下你睇唔睇到教友奉獻幾多錢,我相信你無辦法睇到絕大部份教友嘅捐獻數目,思考下佢哋係咪喺度扮畀錢其實一文都冇捐?捐咗三兩文?定係幾千文?我建議你觀察佢呢幾個項目,睇下所得結論同你嘅基模觀念有冇出入?有冇失衡?需唔需要調整?呢幾個被觀察嘅項目其實都包含咗聖經入邊嘅基督精神,而唔係你同leefeng表面睇得咁簡單,做學術研究取樣應該取多啲所得結果先至比較準確,所以建議你俾啲耐心參加十台彌撒,十次你都唔比錢睇下有冇人強逼你、怒睥你、嘲笑你、或者趕你走?
睇下呢班臭罌木屍個個賊眉賊眼,臭罌咪教出bbchan,魔幻呢類虛偽的臭草囉!
回覆 48# leefeng

leefeng先生,請你明確指出我呢個基督徒幾時贊成個你所列舉嘅呢啲暴力行為,我又冇明確反對過呢啲暴力行為?我又冇建議過你瞭解下耶穌基督面對政權迫害嘅時候應該採取乜嘢態度?我又冇指出過你未曾瞭解事實嘅全部就去妄加判斷同指責,係唔會得到科學同有意義嘅結論?如果我將日本、泰國、越南、中國、澳洲等地出產嘅新米舊米同發黴米擺喺你面前,並將關於稻米生產同倉儲知識嘅文字同音像資料介紹畀你睇,你仍然淨係繼續將專注力放喺嗰堆發霉米嗰度,不停噉講「米係黑心商人搵啲垃圾做出嚟嘅汙糟到不堪嘅毒物會食死人」,噉合唔合理呢?
回覆 55# leefeng

教會学校都教出反基。
我就佢地嘅好學生。小學癲鼠教、中學雞涿教,特此鳴謝。春風化雨,作育英才。
回覆  leefeng

教會学校都教出反基。
我就佢地嘅好學生。小學癲鼠教、中學雞涿教,特此鳴謝。春風化雨, ...
沙文 發表於 2019/12/17 13:02

好正常,我睇過一篇有關研究嘅結論講,17歲之後嘅人接受宗教教育,大約祇有6%嘅人會信(如果我冇記錯百分比,亦都唔記得呢個研究浄係針對華人定係全世界嘅人)。
唔係喎,我幼稚園2nd year已經讀癲鼠教學校,17歲就差不多洗完了。我畀咗好L多青春貴教嘅啦,並非after 17。係咪因為接受洗腦時間太長所以洗唔到呢?
Don't know where God is but the Devil is in the details
高級模式 | 發新話題
換一個