返回列表 回覆 發帖

請接受一個基督徒的道歉

之後,我仲慌死唔夠煩,連貴教姊妹我都哽L埋,我畀足時間您咖啦,您仲好意思賴6%?
Don't know where God is but the Devil is in the details
之後,我仲慌死唔夠煩,連貴教姊妹我都哽L埋,我畀足時間您咖啦,您仲好意思賴6%? ...
沙文 2019/12/17 14:53 提交

信仰既野好奇妙既
唔係講年資,
耶穌咪講過:這樣,最後的變成最先,最先的成最後。
他日,你神起上嚟比做咗五十年既教友仲虔誠。
基過好多人。
唔係喎,我幼稚園2nd year已經讀癲鼠教學校,17歲就差不多洗完了。我畀咗好L多青春貴教嘅啦,並非after 17 ...
沙文 發表於 2019/12/17 14:11

亦都好正常,個研究分好多個階段,好似話兩歲至幾,歲幾歲至幾,歲幾歲至17歲噉,不過每個階段嘅百分比都好似唔係太高,17歲之後就最細。
呢個研究真係好L科學,少人信又正常、冇人信又正常,乜都畀佢正常化。怪唔之得您咁L科學。其實有癲鼠教,0歲至半歲這個年齡組別都有人信主啦,您賴得去邊?
Don't know where God is but the Devil is in the details
回覆 62# beebeechan
咁就承您貴言,我都好open  mined,睇下幾時我腦退化症、失智症之後信主。
我諗初起都唔會嘅,日後惡化就難講。
回覆  beebeechan
咁就承您貴言,我都好open  mined,睇下幾時我腦退化症、失智症之後信主。
我諗初起都唔 ...
沙文 2019/12/17 19:21 提交

唔一定要腦退化
你發覺未老先衰時都得㗎啦
至少你依家周時都有「心郁郁」
回覆 66# beebeechan
鍋鍋心郁都畀您挽狂瀾於既倒,扶大廈之將傾。
天主真係多得您唔
鍋鍋心郁都畀您挽狂瀾於既倒,扶大廈之將傾。
天主真係多得您唔 ...
沙文 2019/12/17 19:52 提交

唔怕哩
你好快又郁
好似你條淫筋洩咗,無耐又再思淫慾
我一郁,您梗同天主倒米嘅。
沙文 2019/12/17 21:17 提交

你老婆一郁,你就倒米?
沙文 2019/12/17 21:17 提交

我反而覺得你唔buy你老婆過套,但對天主教愈嚟愈有feel
我諗初起都唔 ...
沙文 發表於 2019/12/17 19:21

呢樣應該唔得, 唔正常。
正常嘅。個研究分好多個階段,好似話呢個age group都有唔知幾多%落踏咖嘛。Phone scams呃老嘢都正常啦
你老婆一郁,你就倒米?
beebeechan 發表於 2019/12/17 05:33

都正常嘅, 據研究,若果您老婆一郁,我就倒米,咁就有小小唔正常
回覆  旁觀者
當做學術研究,建議你行入天主教堂
逃出魔幻紀 發表於 2019/12/17 09:54

一講學術研究,就要有科學態度。一有科學態度,就與妖教有牴觸,妖教只要走肉們「信」就够了。
    「神父」、「牧師」不事生產,何以梵蒂岡肥到流油(還餋有兩支部隊:傳信部、耶穌會,殘殺反對牠們的志士),「聖公會」有錢買幾千萬蚊嘅豪宅﹖「神父」肏兒童屁眼,可以賠幾億元﹖
    那些錢從何而來﹖難道信耶穌就有錢執﹖
都正常嘅, 據研究,若果您老婆一郁,我就倒米,咁就有小小唔正常
沙文 2019/12/17 23:25 提交

乜你咁快對自己老婆無哂性趣拿?
好低顏值咩?
要郁別人老婆先有米倒既?
回覆  leefeng
leefeng先生,請你明確指出我呢個基督徒幾時贊成個你所列舉嘅呢啲暴力行為,我又冇明確反對過呢啲暴力行為?我又冇建議過你瞭解下耶穌基督面對政權迫害嘅時候應該採取乜嘢態度?我又冇指出過你未曾瞭解事實嘅全部就去妄加判斷同指責,係唔會得到科學同有意義嘅結論?如果我將日本、泰國、越南、中國、澳洲等地出產嘅新米舊米同發黴米擺喺你面前,並將關於稻米生產同倉儲知識嘅文字同音像資料介紹畀你睇,你仍然淨係繼續將專注力放喺嗰堆發霉米嗰度,不停噉講「米係黑心商人搵啲垃圾做出嚟嘅汙糟到不堪嘅毒物會食死人」,噉合唔合理呢?
逃出魔幻紀 發表於 2019/12/17 12:37

你咪已經讃成咗囉!樣様都又冇咯!

你又用乜野科學同有意義嘅結論黎証明你個耶稣唔係害人害物既邪教?用米?

你可以問下版主抽刀同沙文非常科學同有意義嘅結論:離教者之家係因為乜野米而成立同存在吧啦!

.

一講學術研究,就要有科學態度。一有科學態度,就與妖教有牴觸,妖教只要走肉們「信」就够了。
    「 ...
旁觀者 2019/12/18 03:18 提交

你呢啲只係睇到教會買物業,賠償的幾千萬,
就睇唔到教會用在社會公益上的幾千億。
觀察能力咁低,
唔好霸住旁觀者個位,死埋一邊哩
有信仰同無信仰嘅兩種人嘅思考框架,可能係祇有世間邏輯理性思考部分有重疊,而唔會有屬靈方面嘅共通點。 ...
逃出魔幻紀 發表於 2019/12/15 18:36

耶稣見你傳教方式可以嘔血同死得!

離教者之家係因為乜野米而成立同存在吧啦

leefeng 2019/12/18 03:31 提交

你都無入過教,點離教。
所以,邏輯上你無呢到既會藉。
高級模式 | 發新話題
換一個