返回列表 回覆 發帖

請接受一個基督徒的道歉

本人逃出魔幻紀,在本討論區與衆網友討論之過程中,因自己並無堅守耶穌基督頒下之「愛天主愛人」新誡命,放 ...
逃出魔幻紀 發表於 2019/12/12 00:23

耶稣的代罪(道歉)方式是找人鞭打自己,托個幾百kg的木頭,或釘自己的十字架!
為表示你的誠意,你準備學習你的耶穌嘅教導,做那一樣呢?

令反基們有堅決信心打基督教的就是基督教(包括天主教)最虛偽的一様野:虛偽!
個口:我有罪我要侮改!天天頂住個【罪】篤屎在頭上來顯示自己係好人…
但係我親眼見過的基督徒(未計所有朋友和反基的恐怖經驗)全部都是最虛偽同假的雙面人!

呢頭同你道歉,果頭背後插你刀,然後又再向你道歉,果頭又再背後插你刀?
個個都有過呢啲体驗囉,扮好人?同耶稣一樣衰!
邪教出邪徒,臭罌出臭草,扮乜鬼野啫?

啲女人講野就扮曬陰聲細氣,男人就扮曬正人君子?
但有一日,你會忽然發現呢個陰聲細氣既女人在街上同人嘈架不但兇神惡煞聲大夾悪,什至打街市阿婆,原来只因為找錯些少錢?
扮曬正人君子果件基督教徒原來呃人錢,借錢唔還大聲夾惡欺負人地老弱病殘奈佢唔何?

一件係咁兩件係咁?全部信基督教竟然都係咁既品性,冇一個例外?咁奇嘅?

所以基督教一面為香港祈禱,一面出汽油彈物資,武器裝備去幇香港裝修,幇香港人打斷手腳火燒放血。
跟住又大呼我們有罪,懺悔…入黎教會啦!
打完人擲完汽油彈好攰咯,可以入來休息下,沖個涼換件衫再出去打過擲過!主保佑你

所有基督教徒的道歉係世界上至乞人憎的bullshit!
信果個除咗係白痴冇其他!

在香港,這些教會「不簡單」!
https://beyondnews852.com/20191111/49830/

.
噉又冇話邊個高咗矮咗,得罪講句,除咗耶穌同聖母,呢個世界冇個好人。我成日都啱啱同呢個道完歉又即刻鬼 ...
逃出魔幻紀 發表於 2019/12/13 17:41

雖然話「知錯能攺善莫大焉」,
可惜你们基督教徒是死不悔改,作恶是一次比一次精,道歉是一次比一次假!
耶稣釘十字架都做假啦!何况基督教徒?
越是满口仁義道德越是邪恶,越是扮悔改個心就越想殺人!
天誅教在香港還有兩個組織非常隱蔽,一般人都不會留意:
1. 傳信部  原名異端裁判所,陳日君即為其中 ...
旁觀者 發表於 2019/12/15 00:21

所有信耶稣的教派都是邪悪組織,在世界各處向教徒洗腦,散播邪悪思想,挑起矛盾戰火,坐收漁人之利的垃圾!
我信你嘅感覺係真嘅, 因爲我住喺同你同一個社會而唔係太空,點會唔知?你指出嘅陰聲細氣但轉頭又大鬧阿婆 ...
逃出魔幻紀 發表於 2019/12/14 08:54

難為你講得出口,重以為自己係一個好坦白好肯改過的人?你們基督教的【服從權柄】只限於服從你地個廢耶穌的權柄而唔係任何其他人!

所以基督教徒個個好似癲狗咁聽曬教牧(耶穌代言人)的指揮,去反地上的掌權者,而且重理氣直壯以為係進行緊一件好偉人既事,而且係冇錯既!

基督賤教煽風點火:
【他們的行為是犯法了,但犯的是地上的法,這不一定是錯的。
耶穌潔淨聖殿,他也在當時的聖殿裏搗亂,但大家會說,當時環境不公義,要體諒耶穌。 】

這些牧師神棍向青少年洗腦,將青少年類比作耶穌:做乜野都不一定是錯,耶穌都一樣打砸搗亂啦,今日就做救世主囉,所以你地放心去做啦,你地係救緊世架,你地將來一定會同耶穌一樣威嘅!

https://theinitium.com/article/20190705-hongkong-chritian-protest-pastors/?fbclid=IwAR1TySo-571dGYmV740sFqO2Uz4JfM2b8iuehkfvfv2rfWD6Z1JFrMKtUNQ

.
我信你嘅感覺係真嘅, 因爲我住喺同你同一個社會而唔係太空,點會唔知?你指出嘅陰聲細氣但轉頭又大鬧阿婆嘅現象,喺天主教叫做「惡表」,即係做咗壞榜樣產生「使人絆倒」嘅效果,係我要真誠道歉嘅原因。我亦都信我自己日日進步緊嘅感覺係真嘅, 就算進十步退九步都進咗一步, 係實際有可量度性嘅, 譬如話我日日鬧兩個阿婆,平均每人鬧佢十句,但今日淨係鬧咗一個,鬧咗三句自己即刻意識到唔妥即時收聲,雖然冇道歉而轉身走人,噉都算係進步啊。我相信香港好多教會都反對暴力, 應該包括基督教都有唔少,我冇調查過,我服從權柄嘅觀點喺度講過好多次。
逃出魔幻紀 發表於 2019/12/14 08:54

基督教徒最乞人憎既行為係不斷去作悪,然後扮攺過,再作悪,再扮攺過…
基督教最衰一樣野就係「懺悔」呢兩個BS字!

天主教重衰,整個告解的垃圾出黎,等教徒去做完壞事就「懺悔」呢啲白痴野!
耶穌教就是一個製造可以犯罪空間給教徒,然後又可以做下「懺悔」將呢啲惡行可以「懺悔」完粉筆字咁抹咗的
邪教!

點解基督教徒可以認為日日鬧兩個阿婆,然後鬧一個阿婆就叫做【進步】呢吓?
信了基督教根本就是邪惡和冇腦?

乜基督教徒做人做到從來唔知道連鬧個阿婆呢種行為根本只鬧一次都已經係錯既,同係絕對唔可以架咩?
基督教徒衰到以為鬧少咗就是叫做【進步】或【恩惠】呢吓?

所以信基督教只能令人變白痴兼冇腦,當作悪係合理,只要下次做少啲或「懺悔」就變番做一個好人了?

難怪基督教性侵殺人無惡不作都可以做聖人,個個行出來無恥當善人? !

.
你沖咗涼,好快有污糟番㗎喇,
日日都係咁。
係咪因此你就不沖涼既呢?
(怪唔知你咁很臭哩) ...
beebeechan 發表於 2019/12/14 08:33

信教信到腦生草你都算係代表!拎沖涼來類比犯罪?
咁,係唔係殺咗人去沖涼就冇罪吖?強姦咗人地快啲去沖涼洗曬啲強姦証據咪得囉!
做乜野壞事都只不過係好快有污糟番㗎,「懺悔/沖涼」日日都係咁咪得囉?
用下你個猪腦咧!
腦生草都仲係有生氣,你個腦就嚴重萎縮中。

我同你講「過失」,你就讓咗去「罪行」。
罪行梗係要受刑罰 ...
beebeechan 發表於 2019/12/15 08:08

你個腦不但嚴重萎縮而且裝滿了屎,
「過失」同「罪行」有乜L唔同呀?白痴得你唔死都冇L用!
等於件木屍在電視敍述佢勒死咗過女孩既「過失」同「罪行」有乜L唔同呀?
你被全人類用粗口媽叉咗你一億次,一樣唔係「過失」,因為你抵L媽叉,
冇人需要好似你地啲虛偽基督教徒扮乜鬼懺悔呢D虛偽白痴野吖?

媽叉你bbchan係替天行道,好事黎既!越多人媽叉加尸吊你,天氣都特別靚!
你呢個白痴冇腦不但嚴重腦萎縮而且腦裝滿了屎的bbchan欠被人尸吊你?
我可以滿足你既願望向你们的基督教徒曱甴取尸吊經招呼你一直到2020年免收懺悔費!

.
呢啲盲反基,根本唔曉 fact check 。
有日網上有人話食屎可以防癌佢地都會照食。 ...
beebeechan 發表於 2019/12/16 10:45

白痴得過你班食屎大的基督教徒飲電油,潑電油當聖水,食草,學耶穌水上飛被鱷魚做午餐,重衰到煽動學生去打老人家咁賤格,燒打殺砸搶打刧…全都係你地的賤基督教,賤基督徒做的,你如果信賤基督邪教,你一樣係賤基督教徒,咪以為你自己有幾高尚,一樣是一班賊裡面的其中一隻!

見你把口咁很臭
其實邊個先係真臭罌呢
beebeechan 發表於 2019/12/16 13:02

對付基督教徒唔使客氣,勁尸吊就對了!
曱甴全都是基督教徒,有基督教臭罌支持,
一個二個信了耶穌就被臭罌耶穌同班臭罌精神病朩屍神苦為佢地祈禱鼓勵佢地既所有行為不一定是錯,
嘩,耶穌搗亂聖殿都冇錯啵,我地曱甴要做得比耶穌更勁一定冇錯!

https://theinitium.com/article/20190705-hongkong-chritian-protest-pastors/?fbclid=IwAR1TySo-571dGYmV740sFqO2Uz4JfM2b8iuehkfvfv2rfWD6Z1JFrMKtUNQ

.

基督教是唯恐天下不亂的邪教,
殺人強姦滅族侵略無惡不作,然後為你祈禱,懺悔,道歉…
臭罌出的基督教徒認為祈禱,懺悔,道歉好使好用,
殺人/強奸/鬧阿婆通通都可以用祈禱懺悔道歉當等价交換!?

再買多一個雙重担保向耶穌再懺悔多一次就掂過碌蔗?
懺悔等同贖罪卷一樣,好洗好用?

睇下呢班臭罌木屍個個賊眉賊眼,臭罌咪教出bbchan,魔幻呢類虛偽的臭草囉!

https://www.youtube.com/watch?v=2sslWoGnyKA&fbclid=IwAR1z6vSwzM7SvaT14inpcrzlyKHmK6aofhdCfHXDMxzBsH8C4q9hyd6dt8w]https://www.youtube.com/watch?v=2sslWoGnyKA&fbclid=IwAR1z6vSwzM7SvaT14inpcrzlyKHmK6aofhdCfHXDMxzBsH8C4q9hyd6dt8w

...
睇下呢啲基督邪教究竟在香港散播咗乜野耶穌教呢個臭罌既細菌呢?
處心積慮的邪教洗腦,為香港人祈禱保證香港人死快啲!

妖言惑眾呃青少年班白痴去做救世主!
表面上好似係為香港祈禱,其實背後係變相煽動班白痴青少年佢地係做得啱既,繼續打燒殺砸啦,耶穌都做過同樣既事架,你地係在救緊世架,你地好偉大架!哈你老鸭

PS:記得打完老人周身血,拎塊磚勁扑佢個頭,用摺凳拍個老人頭要用九成力,放火焼完佢地,記得要去教會冲個凉,然後祈禱,懺悔,道歉…  阿悶!

https://www.youtube.com/watch?v=QeY9NYN5snA&fbclid=IwAR1kjabdRNuLOBm-pcQiWLXdiahAlNCffmgmgqXGYyb9aVAhpvJeFswSxgg

https://www.youtube.com/watch?v=cv42AzD_D-c&fbclid=IwAR1ckVO2v-hIEZjK3hH87tWp2q3UzG3xXrw4TIWw_GByrN3Hcoqr2pvhwM4

https://www.youtube.com/watch?v=4wXrWqRy4w0&fbclid=IwAR1kjabdRNuLOBm-pcQiWLXdiahAlNCffmgmgqXGYyb9aVAhpvJeFswSxgg

..
睇下呢兩件洋基督教臭罌神棍!
耶穌臭罌出的臭草,
照片一,名叫Patrick Mahoney,在倫敦煽動民眾情緒推動反墮胎法,從事一些宗教政治的活動;
照片二,名叫Bill Devlin,參加過越南戰爭,獲得過紫心勳章,在伊拉克和敘利亞倒賣AK和RPG。它所謂的人權組織根本就是個邪悪組織
香港基督教臭罌同​​基督教徒臭草的爭取人權全都是禍國殃民的邪教垃圾組織
殺完你香港人可以祈禱,懺悔,道歉架!

.

臭罌基督邪教保證出臭草神棍!
臭罌基督邪教保證出臭草基督教徒!

嗱,十分方便的臭罌基督邪教,殺完你啲香港人係可以祈禱,懺悔,道歉架!

信臭罌基督邪教果啲誓神劈願話佢自己唔係臭草,係好人喎,你信唔信呀?

基督邪教的虚偽,假仁假義真係令人作嘔,基督邪教自己策劃推動攪到香港七國咁亂,毆打市民,推學生去死,然後:為動盪的香港祈祷?作嘔!

https://www.youtube.com/watch?v=ts9nogWbZW8&fbclid=IwAR22MA9NOIQEZcf6zA6Oro8MJPlSgSFdx6DPlMOirOgaSQ7U6WOEEhr3xh0

基督教亂港

天主教與基督教壟斷了香港學校教育百多年,包辦了所謂香港精英的獨家製造權。
天主教徒很多都做了政府官員,基督教徒則很多都做了老師及社工,其次是醫生及護士等,繼續在他們的職業崗位裏從事傳教的工作。
基督教及天主教最有效的傳教方法就是教會制造了一班又一班有宗教信仰的老師,源源不絕的提供給學校,以培育一代又一代的香港人信徒。

近年人人都說洗腦,最佳的洗腦方式除了是學校教育之外,更基本的應該是在宗教信仰層面入手。

簡單的說,洗腦有多個層次:

1. 用偏頗的資料來誤導,存在於日常生活層面,一般透過傳媒;

2. 教導概念和思考方法以影響學生的思維方式,一般透過學校教育;

3. 透過宗教信仰將信念意識形態(跳過認知層面)直接植入到信徒的意識層面裏,影響信徒日常行事為人的態度及思想行為的模式。

基督教強調信仰超越理性,信徒要單憑信心接受,這便是所謂跳過認知層面而直接植入人的意識層面裏的意思。

4. 最後是情感層面,人是情感的動物,情感是透過關係及經歷去培養的,天主教及基督教教會提供了一個最合適的場所去培育一種所謂主內弟兄姊妹的關係,這種主內弟兄姊妹的關係比起家裏血緣親屬的關係來得更加深遠,因為主內弟兄姊妹的關係被認為是通向永生,而親屬血緣關係則被認為是通向死亡。 再加上信徒接受了聖經裏所謂的人類族譜、人類歷史、拯救與永生等等,至令信徒對原有的中國歷史及中國人的身份基本上是採取了抗拒及拒絕的態度,以至在民國初年已經有「多一個信耶穌,少一個中國人」 的說法。

今天香港社會突然出現了大批基督教天主教信徒,當中越來越多人不知就裏否定自己中國人身份,這是否與此有關就留待大家去判斷了。

.
回覆  leefeng
leefeng先生,請你明確指出我呢個基督徒幾時贊成個你所列舉嘅呢啲暴力行為,我又冇明確反對過呢啲暴力行為?我又冇建議過你瞭解下耶穌基督面對政權迫害嘅時候應該採取乜嘢態度?我又冇指出過你未曾瞭解事實嘅全部就去妄加判斷同指責,係唔會得到科學同有意義嘅結論?如果我將日本、泰國、越南、中國、澳洲等地出產嘅新米舊米同發黴米擺喺你面前,並將關於稻米生產同倉儲知識嘅文字同音像資料介紹畀你睇,你仍然淨係繼續將專注力放喺嗰堆發霉米嗰度,不停噉講「米係黑心商人搵啲垃圾做出嚟嘅汙糟到不堪嘅毒物會食死人」,噉合唔合理呢?
逃出魔幻紀 發表於 2019/12/17 12:37

你咪已經讃成咗囉!樣様都又冇咯!

你又用乜野科學同有意義嘅結論黎証明你個耶稣唔係害人害物既邪教?用米?

你可以問下版主抽刀同沙文非常科學同有意義嘅結論:離教者之家係因為乜野米而成立同存在吧啦!

.

有信仰同無信仰嘅兩種人嘅思考框架,可能係祇有世間邏輯理性思考部分有重疊,而唔會有屬靈方面嘅共通點。 ...
逃出魔幻紀 發表於 2019/12/15 18:36

耶稣見你傳教方式可以嘔血同死得!

做人要用理智去分辨事物,明辨是非,先至可以正常生活。同樣道理,基督徒亦都要用靈魂嘅理智去辯別正確嘅方向,先至可以行到正路,我哋唯一信靠嘅係天主耶穌基督,而唔係某個教牧。我曾經建議你瞭解下基督徒對目前香港狀況嘅幾個不同觀點,亦都邀請過你睇下我喺本區嘅《如何判斷執掌權柄者公義與否》一貼,以就有關觀點展開討論,你抗拒瞭解,繼續指責「邪教禍港」。呢個唔係「信」與「不信」嘅問題,係肯唔肯去瞭解事實嘅問題,係邏輯同理智嘅問題,你對呢個問題有興趣,就算唔信基督,都可以並應該知道基督宗教對目前狀況嘅幾個不同觀點係乜嘢,否則點樣可以作出正確判斷甚至加以批評呢?試諗下:一個只食麵包從未見過食過米飯嘅人,嚐試食第一碗飯就覺得難食到嘔,打開米缸見到啲咪原來發曬黴,佢就去同周圍啲人講,米係黑心商人搵啲垃圾做出嚟嘅汙糟到不堪嘅毒物,會食死人。人哋話畀佢聽事實唔係噉,畀啲生產稻米嘅資料佢睇,同佢講解稻米從播種到收割再到加工倉儲出售成個過程,如果某個環節做得唔好就會變質會發黴就唔食得,冇變質嘅稻米係好有營養嘅食物。但係佢拒絕瞭解塞住隻耳仔唔聽淨係不斷重複「米係黑心商人搵啲垃圾做出嚟嘅汙糟到不堪嘅毒物會食死人」,噉合唔合理呢?
逃出魔幻紀 發表於 2019/12/15 19:19

你個米生產商係虛構物種,稻田,米倉,賣米人都不存在。
你們吃的米亦只是虛幻的,你們的米只是在書本上見到,根本唔知米的形象和味道,有或冇呢?
而且唔好忘記,你自己都識講米係出產在日本、泰國、越南、中國、澳洲,所以你用「米論」根本就是超廢,你會問點解?
4/5係信其他教架,米同你個廢耶穌完全冇關係囉!

<
高級模式 | 發新話題
換一個