返回列表 回覆 發帖

你們不可停止聚會

"你們不可停止聚會" 源自 "羅馬書", 也就是 "保羅" 的話. 不是 "主耶穌" 說話. "神棍" 很喜歡只用 "保羅"  ...
bigmonster 發表於 2020/2/12 20:22

宗徒保祿說的話不算數
你說的就算數?
你憑甚麼認為你說的話會比保祿更有權威?

有點似住劏房的要跟李首富比身家
就是覺得你這貼, 是想說教會是傳播covid-19的地方, 比武漢批發市埸更惡毒
曱甴群都少咗聚埋一堆搞野哩
上帝的懲罰?
抽刀斷水 2020/2/13 00:01 提交

你咁講, 咁同基基話今日出街無踩中狗屎,係神跡嚟。。。。。
都有啲相近。
哦,黑死病期間都無任何天基覺得係上帝懲罰黎既...
抽刀斷水 發表於 2020/2/13 08:06

講神跡既時候就死都話唔係神既作為嚟, 係自然現象唶, 咪硬膠哩!
一講到唔好既野, 就馬上搬個神出嚟。係佢勒。。。。
哦,黑死病期間都無任何天基覺得係上帝懲罰黎既...
抽刀斷水 發表於 2020/2/13 08:06

要講無知, 當時科學家都係咁上近。
佢地認為黑死病係因為火星, 木星, 土星在1341年連成一線引起

當時全人類的知識都不及現代人,所以你不要只拿教會來揹無知的鑊。
回覆  beebeechan

好在科學歡迎自我推翻,先至搵到元凶係老鼠蝨乸咋,否則?大家繼續祈禱啦。 ...
抽刀斷水 發表於 2020/2/13 20:12

現在仍在講黑死病是神懲罸的不是教會,
是你啵。

教廷也老早知元兇是老鼠蝨乸。
我係講緊黑死病當年相信係上帝懲罰既天基咋喎,又唔係我請你個神出黎。 ...
抽刀斷水 發表於 2020/2/13 20:14

即係你今日仲講地繞日轉。。。。。太無聊囉。
[設計對白]上帝:做乜你地一個二個停止聚會架,即係唔信我既啫。

天主教暫停公開彌撒2周 堂區聖堂轄下小 ...
抽刀斷水 2020/2/15 16:16 提交

咁你認為應唔應該有呢個措施先?表個態哩。
不嬲我都反對教會聚會架啦:
.教會霸哂尐地方又淨係星期日先用,間接炒貴哂尐樓;
.教會聚會成為恐襲既一 ...
抽刀斷水 發表於 2020/2/16 00:13

你咁既心態真係話新型肺炎最好香港死多啲人,咁就唔使搶貴哂啲樓,口罩,衛生巾,廁紙。。。。。出街都唔使咁迫人
不嬲我都反對教會聚會架啦:
.教會聚會成為恐襲既一 ...
抽刀斷水 發表於 2020/2/16 00:13

如早幾個月前, 警務處用你呢啲理由對示威集會不發「不反對通知書」, 你估會點呢?
滑坡謬誤的示範。
抽刀斷水 發表於 2020/2/16 21:50

咁呢啲係乜呢? 唔係滑坡, 是滑波?
.教會聚會成為恐襲既一大目標;
.依家仲會傳播傳染病添。
版主為了表示不是反基, 
表示公道, 公平。。。。要不要也貼這段新聞:

小西灣夫婦中招 曾到佛堂參拜及晨運
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20200220/00176_003.html

幾粒細到睇唔到既病毒, 威力仲勁過幾十隊速龍警隊。
五大訴求當堂變咗:口罩, 廁紙, 洗手液, 米, 罐頭。。。。缺一不可
這些事, 新聞報導(無綫新聞一日重復幾十次哩), 各大報章, 網上新聞都有了,
你貼出來, 有何作為呢?
無綫新聞一日重複幾十次,咁點解各大報章, 網上新聞又會貼出來既?
抽刀斷水 發表於 2020/2/27 20:21

有人想睇新聞,會睇無綫,睇報紙
唔會嚟離教者之家睇

你想食雲吞麵,會唔會行入麥當勞?
我唔睇無綫,又吾睇報紙, 所以很倚靠離教者之家的雲吞麵
沙文 發表於 2020/2/27 21:36

你都幾依靠入嚟呢到放屁
旁觀者想玩屎窟窿時都會入嚟
無綫新聞一日重複幾十次,咁點解各大報章, 網上新聞又會貼出來既?
抽刀斷水 發表於 2020/2/27 20:21

你不如開心見誠咁講: 教會播毒......呢個就係你想打造既信息。
我唔睇無綫,又吾睇報紙, 所以很倚靠離教者之家的雲吞麵
沙文 發表於 2020/2/27 21:36

慶離教者之家16週年紀念。。。。台慶喎
臨下線前記得攞番支旁觀者撩完屎窋窿既擂漿棍紀念品
乜原来基督教徒冇耶穌照住咩?
一個二個信耶穌去教會讚美耶穌啵?
今次告知全人類你擦耶穌鞋,哈你老鴨,祈 ...
leefeng 發表於 2020/3/3 04:14

患咗covid-19都仲有機會好番。。。
你呢個豬腦袋..............就真係無藥醫, 跟住你一世。
高級模式 | 發新話題
換一個