返回列表 回覆 發帖

我發狂了,我要信邪教!

我仍然未能真正恢復宗教信仰,但是偏佛教多一些。我被邪教弄昏了頭腦。謝謝。 ...
哈佛專家 發表於 2020/3/15 16:49

慶幸你嘅理智及意識仍在,保重!
我仍然未能真正恢復宗教信仰,但是偏佛教多一些。我被邪教弄昏了頭腦。謝謝。 ...
哈佛專家 發表於 2020/3/15 16:49

如果是我的話,寧願被邪教弄昏身軀。

我13、14歲有一天放學,在今柯士甸道/彌敦道intersection, 有個上述children of god(我係事後睇news至知道)鬼妹靚姐姐截住我:wanna join our family of god? jesus loves you so much. 我當時少不更事嚇到雞咁腳,一直後悔到而家。

若然當時夠膽跟姐姐去,破處早3年就夠好啦。
Don't know where God is but the Devil is in the details
現在回想起來,可能係主耶穌救咗我。

因為逢親上聖經堂就hup眼訓,聽到芝實士仲唔雞咁腳走咩。就係咁,我並冇失足誤入岐途
Don't know where God is but the Devil is in the details
哈哈。

我不喜歡統一教,比較喜歡法輪功。
若然當時夠膽跟姐姐去,破處早3年就夠好啦。
沙文 發表於 2020/3/15 21:17

為彌補你既損失, 提早你三年主懷安息勒好無?

要不要計利息? 在投資上, 平均七年本金就會來一個倍增。
你數數自己14歲到依家, 有多少個七年, 一率計足俾你。
因為逢親上聖經堂就hup眼訓,...
沙文 發表於 2020/3/15 21:30

正常丫

經上說有個年青人厄鳥提曷坐在窗邊聽保祿講道,
訓著咗,由窗到碌咗落街,三層樓。
正常丫
經上都有記著說
教會一向都唔care教友安全咖啦
正常丫
教會一向都唔care教友安全咖啦
沙文 發表於 2020/3/15 23:38

疫情下, 周日彌撒都暫停哩, 
仲話唔注重安全?
唔注重!
一開檔又有危險。除非永久取消這些不必要嘅聚会我就話您好L野
唔注重!
一開檔又有危險。除非永久取消這些不必要嘅聚会我就話您好L野
沙文 發表於 2020/3/15 23:46

咁你大傷風時, 都唔嘴羅莎連住哩,
唔需要永久唔少喎
我唔嘴佢, 佢都嘴我
佢心甘命抵, 我都阻唔到佢
唔係貴教教友咁怕死, 一話取消就真係唔聚會
我唔嘴佢, 佢都嘴我
佢心甘命抵, 我都阻唔到佢
唔係貴教教友咁怕死, 一話取消就真係唔聚會 ...
沙文 發表於 2020/3/16 00:02

甘心命抵既教友, 自然會去啲少人聚集既彌撒既,一樣有聖體食, 食飽飽, 唔使完全唔去既。
唔係零崇拜。

人多聚集既彌撒, 如週日彌撒先叫停之喎。
一話取消就真係唔聚會
沙文 發表於 2020/3/16 00:02

你又係唔識野, 
以為天主教堂只係星期日先有彌撒
你去查查每間教堂既彌撒時間表先哩。。。
個個鐘都有教堂做緊彌撒
冇聖教会authority又算係彌撒, 貴會都識得變通喎
冇聖教会authority又算係彌撒, 貴會都識得變通喎
沙文 發表於 2020/3/16 00:09

你真好唔識天主教既野, 仲話讀過天主教學校。
好似撒在路邊石上的種子, 生唔到。

乜天主教堂內開彌撒係無教會authority 㗎咩?
天主教堂叫咗停嘛, 您地自己玩係private party嗟
天主教堂叫咗停嘛, 您地自己玩係private party嗟
沙文 發表於 2020/3/16 00:16

乜彌撒可以自己做㗎咩? 打飛機咩

自己可以搞掂就唔係去彌撒哩。。。。你估係新教(羅莎蓮過種教會咩)

即使只有一個人的彌撒都要有神父主祭㗎啵。
聖教會叫停, 神父就只係冇authorization自己玩啫
聖教會叫停, 神父就只係冇authorization自己玩啫
沙文 發表於 2020/3/16 00:23

教會通告有話叫停所有彌撒咩???
高級模式 | 發新話題
換一個