返回列表 回覆 發帖

信神就不需要脑袋了

結果會係怎樣呢?慢慢等睇耶稣㸃樣有料法!

回覆 11# leefeng

有用谢兄
寫2條廢料,又執1蚊雞﹗
旁觀者 發表於 2020/3/22 00:33

唔係㗎,
家下廢人多, 低B指數又高,  難搵食。
    聽講話天誅教香港分舵坐館楊鳴章就蒙「上主」恩寵,得咗癌症。
寫2條廢料,又執1蚊雞﹗

應該罩住你把口

買唔到就借大媽個巴頂住先
為害人類嘅,正常人就會叫佢係魔鬼。「上主」播毒害人,只有魔鬼教徒才會讚美。 ...
旁觀者 發表於 2020/3/20 23:27

正如亞龍井樹話齋, 答得你多, 怕沾埋你啲低能氣.

你是低能確診, 陽性反應
為害人類嘅,正常人就會叫佢係魔鬼。「上主」播毒害人,只有魔鬼教徒才會讚美。
咁你呢舖就真係話病毒都係天主安排架啦,之前又唔肯認。
抽刀斷水 發表於 2020/3/20 12:26

教徒對病毒係上主安排, 倒不如說是允許。
經上(依撒意亞書)說有個園主, 本來對果園施肥,淋水, 除草。
因為果樹不結果了,不再對果園加以照料, 很快便長出雜草, 藜蒺, 枯乾, 野牛野羊進來吃光果葉。
惡果不是上主「安排出來」的, 只係關照你少啲, 你就已經衰到貼地。

教徒對病毒係上主安排, 要承認都唔會有大問題。

因為經上(依撒意亞書)說比covid-19更大的災難, 痛苦都是上主的旨意, 上主動怒。
所以, 一個 covid-19 不例外。
要信會是上主安排, 都唔係咁難.

教徒對病毒係上主安排, 要承認都唔會有大問題。
之不過, 要你啲反基講「上主就係那個真神」你就講唔出口咁囉。

驚講咗會俾雷劈?
「天主是唯一真神」
所以無論是好野,衰野都是他安排的。就算不是他安排也是他允許的。

這個大前提不認 ...
beebeechan 2020/3/20 04:01 提交

支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹

如果你又唔想認低威話天主係唯一真神,
咁#50已經答哂你。 你同旁觀者玩完屎窟窿後自己慢慢回看
因為係衰嘢,所以就唔屬於天主嘅安排?又係你話「由始至今」嘅?你唔得咁㗎。 ...
抽刀斷水 2020/3/20 02:20 提交

天主是唯一真神
所以無論是好野,衰野都是他安排的。就算不是他安排也是他允許的。

這個大前提不認同先就無野好論。

你係咪口中否認 ,心裡承認先?
我無話病毒是天主安排喎
beebeechan 發表於 2020/3/20 00:05

因為係衰嘢,所以就唔屬於天主嘅安排?又係你話「由始至今」嘅?你唔得咁㗎。
「上帝兒子」移鼠話信佢嘅鬼徒有求必應,叫「天主」出來對質,係邊個搞鑊咁嘅嘢就一清二楚啦。
你呢種我姑且叫「泛安排論」,可以由天主安排呢種病毒全球大爆發講起…… ...
抽刀斷水 發表於 2020/3/19 23:59

都係個句

今次病毒是否『天』的安排?
今次病毒是否『道』的安排?
今次病毒是否『佛』的安排?
今次病毒是否『亞拉』的安排?
今次病毒是否『二郎神』的安排?
今次病毒是否『濕婆』的安排?
今次病毒是否『太上老君』的安排?
今次病毒是否『天后』, 『黃大仙』,『譚公』,『二八公』,『車公』、『關公』的安排?

既然是滿天神佛, 為甚麼你要特別問: 今次病毒是否『天主』的安排?
天主說:"我係神,人地都係神唶"全入我數?關哂我事?

除非你明認天主是唯一的神, 是祂編排一切, 幕後黑手, 這才有得答。既然天主不是唯一的神 (反基的你, 經常都會咁講囉), 你為何要算在祂身上, 問問其它的神不可以嗎?

不然, 說了一大堆, 給回一句:『這些事跟天主甚麼關係?』便沒趣了
你呢種我姑且叫「泛安排論」,可以由天主安排呢種病毒全球大爆發講起…… ...

我無話病毒是天主安排喎
我#44只係提醒你唔好亂用:『天主已有最好既安排架啦』呢啲字句

繼續講哩......無下文既?
你又點知取消咗, 係破壞咗天主既安排先?
或者由始至今都係依天主安排唔得㗎? ...
beebeechan 發表於 2020/3/19 22:16

你呢種我姑且叫「泛安排論」,可以由天主安排呢種病毒全球大爆發講起……
高級模式 | 發新話題
換一個