返回列表 回覆 發帖

耶穌確能使死人復活病者痊癒

係咯,我都話係睇心情之嘛,您估真係有公唔公道講咩。就算您撞口撞面見到耶穌,佢嗰日心情唔靚,都一様冇得掹。
貴教嘅nature都係普通嘢黎啫
Don't know where God is but the Devil is in the details
係咯,我都話係睇心情之嘛,您估真係有公唔公道講咩。就算您撞口撞面見到耶穌,佢嗰日心情唔靚,都一様冇得 ...
沙文 發表於 2020/4/5 08:40

係囉, 人求耶穌時都仲話可以睇下佢有冇心情
耶穌敲你門時, 你日日都無心情........
經您一講,我醒起嘞!其實,成件事只不過係timing 唔啱。我的確試过好多次好似隐約听到有人敲門, 但係我冇理佢。
我做緊愛嗰陣, 手機响一律唔聽, 敲門就更加唔理......事後著番褲應門, 又唔見有人。可能佢以為摸門釘, 過主啦。

您叫佢試下第次企喺門口等耐小小咯,乜佢好趕時間咩?
Don't know where God is but the Devil is in the details
確試过好多次好似隐約听到有人敲門, 但係我冇理佢。
我做緊愛嗰陣,
沙文 發表於 2020/4/6 17:16

怕係你張床螺絲鬆, 你又抽得猴急
您叫佢試下第次企喺門口等耐小小咯,乜佢好趕時間咩?
沙文 發表於 2020/4/6 17:16

又唔使簽收, 放係門口就得哩
courier識㩒鐘, 唔係學主耶稣敲門咁大鄉里。間屋稍為大尐都聽唔到敲門咖!
係咪佢冇下凡太耐?
您禀神時唔好净識講例牌8股禱文, 試下學新教, 自己老作內容禀告啦嘛。
話佢聽, 今時代不同了, 您估仲好似默示錄, 掹把劍出來打仗, 拍戲咩?

courier識㩒鐘, 唔係學主耶稣敲門咁大鄉里。間屋稍為大尐都聽唔到敲門咖!
係咪佢冇下凡太耐?
您禀神時唔好 ...
沙文 發表於 2020/4/6 23:27

要禀都禀咗你先哩,
你都好勾吓囉
依家有面容辨別開門鎖哩

你記住唔好咁樣衰, 唔係唔開門俾你

公主號旗下遊輪, 房門都會感應到你返到門口, 房鎖便自動開鎖哩

你隻手指留番嚟撩鼻屎, 或者篤第二度
我驚先進过頭会嚇親佢啫。
現今社會人人平均離婚1.5次, 佢仲古老山講埋晒上帝結合嘅人不可以分開。勾晒啦
我驚先進过頭会嚇親佢啫。
現今社會人人平均離婚1.5次, 佢仲古老山講埋晒上帝結合嘅人不可以分開。勾晒啦 ...
沙文 發表於 2020/4/7 01:17

你又勾哩。。。。

不是由上主結合的, 不在此例啵, 離到夠囉

而且耶穌又係咁講:
如今我對你們說:無論誰休妻,除非因為姘居,而另娶一個,他就是犯奸淫;凡娶被休的,也是犯奸淫。」
無話一定唔可以離。

你更勾 (其實唔係勾, 係曚。。)就係天主教唔係唔俾離婚既,
係離咗唔可以再娶。 前妻未死再娶先係犯姦淫。
一心封炮既話 (不再發射, 走火另計), 隨時可以離。
同佢鬥長命就蚊瞓啦,天主教其實用心極為惡毒,係鼓勵殺妻就真。
同佢鬥長命就蚊瞓啦,天主教其實用心極為惡毒,係鼓勵殺妻就真。
沙文 發表於 2020/4/7 03:03

買屋買樓都有長命契哩
你有冇諗過殺妻, 獨佔物業
間屋都唔係佔我assets好大percentage啫,佢肯唔纏住我,成間畀佢都得,可以饒佢不死。
間屋都唔係佔我assets好大percentage啫,佢肯唔纏住我,成間畀佢都得,可以饒佢不死。 ...
沙文 發表於 2020/4/7 03:14

一離婚佢同你分身家
睇$$$$份上, 睇怕你都唔會離, 只有食街外野, 唔返屋企食, 又唔叫得外賣, 到會
有得食就得啦。有時食住家飯,有時出街食,有時出便食完返屋企又食,所以,就算阿穌襟鐘都唔得閒應酬佢。
所以,就算阿穌襟鐘都唔得閒應酬佢。 ...
沙文 發表於 2020/4/7 03:26

或者係雞場送外賣哩
又或者係羅莎蓮......有鴨到
不過,就算我應酬佢都冇用。福音書中人物冇一個係畀佢落嘴頭講到信佢嘅,全部都係出場前已經信咗教。其實佢福傳skills唔駛得嘅,佢尐徒弟青出於藍
福音書中人物冇一個係畀佢落嘴頭講到信佢嘅,全部都係出場前已經信咗教
沙文 發表於 2020/4/7 03:35

撒瑪黎雅井邊個女人....點計數?
都係已經信彌賽亞先嘅
婦人說:“彌賽亞我知道(就是那稱為基督的)要來,他來了,必將一切的事都告訴我們。”
都係已經信彌賽亞先嘅
婦人說:“彌賽亞我知道(就是那稱為基督的)要來,他來了,必將一切的事都告訴我們 ...
沙文 發表於 2020/4/7 03:53

啲口供又係咁講啵:

41還有更多的人因著他的講論,信從了他。
42他們向那婦人說:「現在我們信,不是為了你的話,而是因為我們親自聽見了,並知道他確實是世界的救主。」

講明係識咗耶穌先信, 不是 built-in, by default
係 upgrade 嚟
高級模式 | 發新話題
換一個