返回列表 回覆 發帖

耶穌確能使死人復活病者痊癒

回覆 39# beebeechan

又即係咁:您間咁嘅L屌燕梳公司,車身一花就話唔L識點做,我就唔L幫襯
------------------------------------------------------------------------------
此外, 火葬化灰就唔駛講

燒燶咗:

浸过龍

一律貴客自理

Don't know where God is but the Devil is in the details
一律貴客自理

沙文 發表於 2020/3/31 03:29

若然燒燶咗又話可以復活, 唔使死,
浸過龍又話可以番生, 唔使死既。。。。。
咁就會變成民長紀最後過句咁:
那時,在世上沒有人會死,各人任意行事。
咁又係。佢地錯就係錯在燒燶咗、浸過龍。
冇会長千金、拉撒路死得咁有完整身體。
………………
話時話,點解基督復活要係3日?
若果等3個月、3年、甚至30年先致復活,豈非更加impressive?
300年又唔得,都冇人記得佢啦。

可惜佢頂唔到咁L耐,拉撒路測試過,4日復活雖然可以,但很勉強同埋好L辛苦,佢建議基督減一日,較為穩陣及舒服。所以就定了3日。
Don't know where God is but the Devil is in the details
在世上沒有人會死,各人任意行事
beebeechan 發表於 2020/3/31 07:08

移鼠就拍心口擔保鬼徒「永遠不見死」。可是意大利佬一掂武肺就死咗成千人,妖堂擺滿棺材。
    移鼠條大炮友「救」啥「世」呢﹖
話時話,點解基督復活要係3日?
若果等3個月、3年、甚至30年先致復活,豈非更加impressive?
沙文 發表於 2020/3/31 18:39

[url=https://exchristian.hk/forum/redirect.php?

goto=findpost&pid=133205&ptid=13642][/url]

耶穌嚟係要應驗舊約嘛
(即係你講既: 照舊約情節來作)

應驗先知約納被困大肚內三日既情節。

創世紀22章, 講亞巴郎帶依撒格去『我所要指給你的一座山上,將他獻為全燔祭』,
這是三日的步程。
亞巴郎要劏仔時, 依撒格本是死定了, 上主叫停, 即係俾番條命依撒格。
係耶穌復活先兆。

歐瑟亞先知書第六章又係講三日。

同堆, 係耶穌講過既話要算:
聖殿毀後三日就重建。

耶穌死後係大安息日,
安息日唔做野嘛, 守律法。

耶穌星期五死, 三天後復活是一週的第一天。象徵新的開始。一元復始,萬象更新。
移鼠就拍心口擔保鬼徒「永遠不見死」。可是意大利佬一掂武肺就死咗成千人,妖堂擺滿棺材。
    移鼠條 ...
旁觀者 發表於 2020/4/1 01:42

中國無神, 有都話拜佛
領骨灰要排長龍,
回覆 45# beebeechan
舊約又夠大L把嘢係3個月
約過了三個月,有人告訴猶大說:「你的兒婦他瑪做了妓女,且因行淫有了身孕。」猶大說:「拉出她來,把她燒了!」
那女人懷孕,生一個兒子,見他俊美,就藏了他三個月,

大L把嘢3年
他說:「你為我取一隻三年的母牛,一隻三年的母山羊,一隻三年的公綿羊,一隻斑鳩,一隻雛鴿。」
你們到了迦南地,栽種各樣結果子的樹木,就要以所結的果子如未受割禮的一樣。三年之久,你們要以這些果子,如未受割禮的,是不可吃的。
每逢三年的末一年,你要將本年的土產十分之一都取出來,積存在你的城中。

佢唔肯應驗3個月、3年, 明顕係驚焗L死
此外,仲有一條復活原則,係同鬼上身原則一様的。
還陽事主一定係唔多會引起媒體注意的鄕下仔、村姑。所以在同時代記載中,除咗經書,您絕對唔會找得到有關報道。即歷史學研究之所謂「孤證不立」原則。
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E5%AD%A4%E8%AF%81%E4%B8%8D%E7%AB%8B
而事主的社會地位,連9品芝麻官都未有過。係因為經費問題,請唔起有身份有地位嘅臨記?
定係因為鄉下仔、村姑還陽,對歷史進程無關痛癢?如果還陽嘅係Zoroaster, 凈飯王子,自己製造competitor冇咁笨7, 若果還陽亞歷山大大帝、凱撒大帝,秦始皇,承受唔起對政局的影響……

所以,只能玩下郷下仔、村姑,已經好盡。
回覆  beebeechan
舊約又夠大L把嘢係3個月
那女人懷孕,生一個兒子,見他俊美,就藏了他三個月,
沙文 發表於 2020/4/1 10:07

[url=https://exchristian.hk/forum/redirect.php?

goto=findpost&pid=133238&ptid=13642][/url]

訂咗擺百日宴嘛。
此外,仲有一條復活原則,係同鬼上身原則一様的。
還陽事主一定係唔多會引起媒體注意的鄕下仔、村姑。所以 ...
沙文 發表於 2020/4/1 10:21

耶穌係無復活過乜乜大王, 大帝,
不過都唔係淨係社會草根人物嚟, 都有啲係上等人家嚟嘅。
例如立法局主席, 駐港解放軍校級軍官咁。。。

你去尺尺先哩。

你尺唔到時。。。。我教你
中國無神, 有都話拜佛
領骨灰要排長龍,
beebeechan 發表於 2020/4/1 04:38

中國無神,有疫症有死人係正常。
    意大利佬拜鬼主,成日吹噓「神蹟」,一有疫症,鬼主就做咗縮頭烏龜。鬼子又話只要做鬼徒,有病摸下就好,結果呢,就係鬼堂堆滿棺材。
    鬼徒只曉自欺欺人。
中國無神,有疫症有死人係正常。
    意大利佬拜鬼主,成日吹噓「神蹟」,一有疫症,鬼主就做咗縮頭烏龜。鬼子又話只要做鬼徒,有病摸下就好
旁觀者 發表於 2020/4/2 01:45

中國無神, 話要靠自己,
佛佬又話修佛係自救, 唔使神打救, 
點解唔自摸哩。。。。。。自摸。! 加一番!
無謂講東講西,顧左右而言他嘞。
    有「神」「打救」,你去摸武肺病人呀。
無謂講東講西,顧左右而言他嘞。
    有「神」「打救」,你去摸武肺病人呀。 ...
旁觀者 發表於 2020/4/2 01:57

你自摸都掂, 唔使靠基督個神同佢啲手下, 
反基都反得大聲好多哩。。。係咪?

我祝你多啲去打邊爐, 唱卡拉OK, 蘭桂坊。。。舐咗野後返嚟係咁摸自己。
自摸係妖徒嘅特點,正常人唔使。
仲有復活問題。
假設,村姑係死於乳癌。
救主將佢復活,但係經文所載,並冇醫好她的乳癌喎!咁,復活都唔擠得幾耐,好快又復發。
點解唔執埋小小手尾呢?
仲有復活問題。
假設,村姑係死於乳癌。

沙文 發表於 2020/4/4 03:36

攞張醫生紙, 死亡証出嚟睇下先哩。
唔好卦,拎唔出咪畀人識穿條女詐死
復活呢味嘢,睇心情嘅啫。
有一位血漏小姐,摸下阿穌,就讚佢好很有信心,乜乜物物,fit一聲就醫番好。

#18樓寡婦,又唔見有咩信心,阿穌見人風韻猶存,就無條件番生個仔黎冧佢。

而兩母子都冇話唔該曬,從此信耶穌。

屌,交戲交足尐得唔得?
復活呢味嘢,睇心情嘅啫。
有一位血漏小姐,摸下阿穌,就讚佢好很有信心,乜乜物物,fit一聲就醫番好。

#18樓寡婦,又唔見有咩信心,阿穌見人風韻猶存,就無條件番生個仔黎冧佢。
..
沙文 發表於 2020/4/5 00:15

咁就好似時下既 covid-19,
你戴幾層罩都唔會擔保你染唔到病毒,
唔罩通街行, 又無話一定舐野。
舐咗野, 又唔係一定死梗, 有人會好番, 有人就香菇。

有人罪惡滿盈, 仲長命百歲, 日日有女少,
經上說有個司祭好心扶番正個約櫃就立即反肚。

說明, 復活, 神蹟, 治病, 懲罸......幾時有, 幾時到,呢啲唔係人可以控制到既事嚟, 
一切係由上邊話事。上邊過個先係主場。
高級模式 | 發新話題
換一個