返回列表 回覆 發帖

信耶穌一定保證死得特快!

梅瑟要死, 伯多祿要死, 保祿要死, 大衛要死, 亞巴郎雅各伯要死
點解神父唔使死? ...
beebeechan 發表於 2020/3/23 07:18

咁,你beebeechan快啲去死啦!記得感恩啦!

beebeechan可以為你件上主舔屁股,係上主賜你的恩典黎既!
如果你唔肯去,證明你不是天主教徒!

咁,你beebeechan快啲去死啦!記得感恩啦!
beebeechan可以為你件上主舔屁股,係上主賜你的恩典黎既!
...
leefeng 發表於 2020/3/23 07:38

死得快, 有時都係福份嚟㗎
若你第日要臥床三, 五, 七年先死得, 日日打止痛針, 真係要因住收尾過幾年囉。

你由今日開始, 積番啲福哩
其實神父進出隔離病房乃係值得欽敬盡忠職守, 要大力推動0既
Don't know where God is but the Devil is in the details
其實神父進出隔離病房乃係值得欽敬盡忠職守, 要大力推動0既
沙文 發表於 2020/3/23 08:46

咁牧師呢? 傳導員呢?
回教長老呢?
佛和尚又入唔入得。。。。同病人誦六字大明咒喎。。。仲有道士, 神婆

無閹雞籠咩, 咁仲係咪叫隔離病房?

咁無腦, 你大力啲冚頭埋牆就真
佢地唔制嘛。係神父先抵得諗
Don't know where God is but the Devil is in the details
佢地唔制嘛。係神父先抵得諗
沙文 發表於 2020/3/23 08:58

唔制?

有啲基督新教徒, 捉住啲瀕死病人講信主哩, 得救呀。。。耶穌好偉大架, 講到床上過個想快啲斷氣
果尐瀕死病人唔係隔離病房嘛, 冇神父咁L偉大
果尐瀕死病人唔係隔離病房嘛, 冇神父咁L偉大
沙文 發表於 2020/3/23 09:24

有偉大既神父, 
你就唔好以為凡神父都偉大。
好幼稚囉

有雞係靚女, 300人仔叫唔到時,
你唔好以為凡靚女都係雞喎
我冇以為凡神父都偉大喎, 唔入隔離病房嘅神父就唔偉大。
我冇以為凡神父都偉大喎, 唔入隔離病房嘅神父就唔偉大。
沙文 發表於 2020/3/23 09:38

你唔係『以為』, 你無以為
你係「要求」唶
唔入隔離病房嘅神父就唔偉大。
沙文 發表於 2020/3/23 09:38

神父偉大既地方係有見識, 有遠見, 係聖神七恩之一嚟
係唔想將隔離病房裡既野帶咗出嚟病房外
唔帶都唔咪唔得嘅,有心問下看護姐姐就ok
唔帶都唔咪唔得嘅,有心問下看護姐姐就ok
沙文 發表於 2020/3/23 10:00

呢排看護姐姐忙到換衛生巾既時間都無哩, 仲去問喱問嚕?死開哩!

唔好去阻住看護姐姐做野, 增加人地工作量, 已經係偉大既地方嚟哩
就係等佢地趁機抒緩壓力嘛。況且有神恩嘅神父早在平日已問定
就係等佢地趁機抒緩壓力嘛
沙文 發表於 2020/3/23 10:03

所以話你偉大唔到囉
況且有神恩嘅神父早在平日已問定
沙文 發表於 2020/3/23 10:03

既然平日都有做, 
更加唔使係呢個時候做, 搏出鏡咩
問定"如何進入隔離病房而唔將病毒帶出",嗰時病房係未有病人畀神父關心嘅。
回覆 35# beebeechan
姑娘抒壓,對病人有很大好處。講到尾都係為咗病者
問定"如何進入隔離病房而唔將病毒帶出",嗰時病房係未有病人畀神父關心嘅。 ...
沙文 發表於 2020/3/23 10:15

見你咁驚無神父關心你,
不如你襯早搵個神父做定臨終祈禱關心囉
(傅油。。。告解。。就無你份勒)
回覆  beebeechan
姑娘抒壓,對病人有很大好處。講到尾都係為咗病者
沙文 發表於 2020/3/23 10:16

好既教徒係平時都做好哂告解悔改, 隨時都可以上天家,
唔使臨急抱佛腳咁搵神父既, 
或想坐尾班車, 洗咗佢, 趕得切。
所以, 有無神父黎都係咁抒緩既

你呢啲十足十係學生哥臨考試就話嚟開夜車讀通宵, 扮勤力
高級模式 | 發新話題
換一個