返回列表 回覆 發帖

細心觀察必有收穫

看了半天, 仍掌握不到天主用《……一定保證死得特快》給你傳遞過甚麼信息。
精簡地說一次好了。
我只稍為知你想說: 死。。。。有時是恩寵來, 
不是懲罰。

《信耶穌一定保證死得特快!》所引用的報導, 不是源自可信度高的新聞社。

記者王佩翊/綜合報導 -----即是左抄右抄的消息

文中只引述教宗一句話:「應該鼓起勇氣,主動探望病人」
便馬上用上『進入重症監護病房』; 『「勇闖確診病房」探望信徒』字眼,
跟著又接上多少多少神父染肺炎死。

文中, 和其他新聞社的報導都没有說染病死的神是因為曾『進入重症監護病房』; 『「勇闖確診病房」探望信徒』。

貼文條友, 係用咗佢自己既主觀幻覺由報導中睇到他只想睇的訊息, 

結論是:《信耶穌一定保證死得特快!》
 左抄右抄, 加鹽加醋的報導, 再加上一個豬一樣的閱讀者。
邪教最喜歡欺己欺人。
    人没事,就話佢信「主」;人死咗,就話「蒙主寵召」。總之,乜都係佢講埋。
     ...

洪漢義做得壞事多,死咗,就係天譴

旁觀者 2020/3/26 02:11 提交

咁明日你因肺炎香咗,我可唔可以話你反基反得多,成日辟邪紀實,給天譴了?
歐美意大利死的都是基督教徒居多,已經證明耶穌係廢柴!
leefeng 發表於 2020/3/26 03:29

你又耍白痴。。。
在香港, 死的都是華人哩。。。
華人與病死有相關耶?

唔通在意大利會死佛教徒居多咩! 無腦

我上親嚟都要好醒覺, 唔好俾你的白痴菌傳染到, 係咪應㨐持社交距離, 你同我彈開九里遠好啲呢
高級模式 | 發新話題
換一個