返回列表 回覆 發帖

求仁而得仁,又何怨?

一個「造」了人類嘅鬼物,日夜嘮嘈人唔聽佢支笛,要懲罰人類,卻又無能為力。世上居然又會有一批弱智嘅人,領會佢嘅「聖言」。
完全符合聖言教導嘅人,已經差唔多係聖人啦。
逃出魔幻紀 發表於 2020/6/30 23:46

聽「天主」講,唔係聖人,而係死人:
    「耶和華以色列的上帝這樣說『你們各人把刀跨在腰間,在營中往來,從這門到那門,各人殺他的弟兄,與同伴,並鄰舍』。利未的子孫照摩西的話行了。那一天百姓中被殺的約有三千。」《出埃及記》32:27
    「打發以色列人中的少年人去獻燔祭。」《出埃及記》24:5
唔明白點解想搵口苦飯吃都咁艱難,所以好難受
逃出魔幻紀 發表於 2020/6/30 17:19

信耶穌就「永不饑渴」,使乜要搵食咁辛苦呀。
我比呢度嘅人更加了解藍圈人,同埋畀呢度嘅人更加了解時局嘅發展趨勢,因為呢啲嘢對你哋嚟講係新鮮事,但對我嚟講係歷史重演。
逃出魔幻紀 發表於 2020/7/2 14:38

閣下對要殺死自己,「將凡有氣息盡行殺滅」嘅惡魔叫父;要盲信一個教唆自己恨惡自己祖孫三代性命嘅鬼子稱「救世主」。什麼是是、何者為非都未清楚,竟然會「更加了解時局嘅發展趨勢」﹖
每人都要自己親自喺耶穌基督台前交帳嘅
逃出魔幻紀 發表於 2020/7/2 11:36

移鼠叫你殺死自己祖孫三代,叫你:有問借貸的不可推辭。
    你可有向牠交過賬﹖
聖神入唔到你個心,所以你咪諗極都唔明,你唔認同呢點我都冇辦法。
逃出魔幻紀 發表於 2020/7/3 10:02

正常人講的是理性思維,祗有邪教才會叫人盲信。
    移鼠吹噓天上地下所有權柄都屬於牠,凡求牠的,牠必成就。為啥唔求佢使反邪者領受牠的「聖言」呢﹖
兩者不可混為一談,前者係人類本性層面嘅事,而後者就關乎超性智慧嘅事,
逃出魔幻紀 發表於 2020/7/3 10:02

邪徒與反邪教者之所以大纜絞唔埋,是因為反邪教者用理性去思考問題,而邪徒則以屎窟看問題。
以前講過好多次啦,有一樣嘢叫『自由意志』,即係自由落注,冇焗賭,食得鹹魚抵得渴。 ...
逃出魔幻紀 發表於 2020/7/4 00:12

又係妖教無能嘅遁詞。
    既然人有「自由意志」,講句屌「天主」屎窟都可以啩,點解又要喊打喊殺,要將人名字「塗抹」呢﹖
正係因為「天主」無能,把口就話話要屌佢屎窟嘅都要殺死,真係有人話屌佢屎窟,就無可奈何,話俾人「自由意志」,正一阿Q精神。
「自由意志」、「信德」都係阿Q精神。
高級模式 | 發新話題
換一個