返回列表 回覆 發帖

求仁而得仁,又何怨?

再講都無謂啦,一切都煙消雲散,已成虛幻。而且黃藍嘅腦部結構思維方法完全唔同,你就算肯睇我一年前建議 ...
逃出魔幻紀 發表於 2020/6/29 23:36

好似老蕭咁過咗台灣就真係隔岸觀火,可以好好享受。
對別人冇同情都算,宜家你自己都身在其中,認真係麻木不仁...
『知否世事常變?變幻原是永恆』。人生數十載有幸身在其中經歷大時代,可遇不可求。世局將會如何演進我已 ...
逃出魔幻紀 發表於 2020/6/30 10:14

甚麼奴才主人,睇你自己同主耶穌仲未夠?
覺得悶嘅,睇場戲打場波好過啦...
戲照睇波照打,但係我更鍾意保持好奇心去觀察當今世界兩大人群 一一 藍絲、同埋與共產主義一線之隔 ...
逃出魔幻紀 發表於 2020/6/30 14:24

我睇到嘅係,大家都不過為搵口苦飯吃,覺得難受時想要暫時麻醉下,耶撚大愛膠共產fans其實都分別不大。
呢一年幾以來我真係學咗唔少嘢,所以我好明白你嘅感受。你同你『大家』唔明白世界點解會係咁,唔明 ...
逃出魔幻紀 發表於 2020/6/30 17:19

你都幾搞笑,腦裡面只係得黃同藍。我响所謂嘅主流教會大(指新教),見慣裡面嘅人藍到不得了;而天主教更加唔駛講,除左個退咗休嘅陳日君外,連教宗都爭住同無神論嘅共產黨交朋友,只有一班不滿主流教會嘅年青人出嚟唱 sing hallelujah。講藍,你擔心你嗰班堂會兄弟把啦...
教會肯定分黃藍啦,我不嬲都話係最人嘅教會啦,只不過係啲顏色深定淺咁啫。當年教會試過搞在地上建立人間 ...
逃出魔幻紀 發表於 2020/6/30 23:46

林鄭就係天主教徒,教理有用嘅,你同佢講囉... 好人好事你就話教會教導有方,出咗啲仆街冚家剷你就即刻割蓆話佢自己負責,你個教梗無敵啦。我都無謂多講,你自己睇番你個奴才同主人嘅故事,睇睇自己有幾啱洗先啦。
睇嚟你真係好似冇乜潛質喺藍圈發展,唔怪得你成日自怨自艾,仲話要自我麻醉。
大江大海風高浪急,世事不 ...
逃出魔幻紀 發表於 2020/7/1 13:58

我唔知你憑乜嘢話我冇潛質喺藍圈發展,莫非你真人其實係個藍圈達人、深諳此道之佼佼者,上嚟唱衰藍圈係為阻人發達,減少競爭者?

真係每人都要自己親自喺耶穌基督台前交帳嘅,聖人自己要親自交,仆*冚**自己又要親自交,有教友要求教會唔 ...
逃出魔幻紀 發表於 2020/7/2 11:36

林鄭若果真心相信死後審判,或者仲會對自己嘅行為猶疑一下;但若果林鄭宣稱得到上帝旨意出任特首,純粹只為討好香港為數不少的耶教徒,增加自己的正當性以及減少施政的阻力,則耶教不但只沒有起到教化社會的作用,更為政權為虎作倀,協助獨裁者麻痺反對力量。聽其言觀其行,你認為林鄭是前者或是後者?
高級模式 | 發新話題
換一個