返回列表 回覆 發帖

信仰與中西醫的關係

唔知中醫有乜藥方可以醫腦殘
見旁兄今次唔放錄音帶,認真咁講咗啲正經嘢
逃出魔幻紀 發表於 2020/4/28 08:51

這裏就有兩個錄音機,日日放《信經》:食飯又放、屙屎又放、瞓覺又放。
呢位真係神醫,無罩無衣下用手摸病人,打打脈。。。。有金剛罩護體,唔會被感染既。
beebeechan 發表於 2020/4/28 11:57

基督妖徒就人人都係神醫:
    「信的人必有神蹟隨著他們。就是奉我的名趕鬼、說新方言、手能拿蛇、若喝了甚麼毒物也必不受害。手按病人,病人就必好了。」《馬可》16:17
經文請問
谢谢兄仁
上流寄生族 發表於 2020/4/29 01:42

「差遣他們兩個兩個的,在他前面自己所要到的各城各地方去。……(耶穌)就對他們說:要收的莊稼(陀地費)多,作工的人(鬼徒)少,所以你們當求作莊稼的主(黑老大),打發工人(派馬仔)出去收他的莊稼(陀地費)。……不要帶錢囊,不要帶口袋,不要帶鞋,在路上也不要問人的安。無論進那一家,先要說:『願這一家平安。』108 那裏若有當得平安的人,你們所求的平安就必臨到那家,不然,就歸與你們了(請特別留意此句)。你們要住在那家,喫喝他們所供給的,因為工人得工價(鬼徒們為人做甚麼工呢?),是應當的。……無論進那一城,人若不接待你們,你們就到街上去,說:『就是你們城裏的塵土,粘在我們的腳上,我們就當著你們擦去。』……我告訴你們,當審判的日子,所多瑪所受的,比那城還容易受呢。哥拉汛哪,你有禍了;伯賽大阿,你有禍了。……當審判的日子,推羅西頓所受的,比你們還要容易受呢。迦百農阿,你己經升到天上,將來必推下陰間。」《路加》10:2
    「有求你的,就給他﹔有向你借貸的,不可推辭。」《馬太》5:42
旁觀者左右言他,不敢再說丹麥中醫,明顯係想岔開話題。
旁觀者左右言他,不敢再說丹麥中醫,明顯係想岔開話題。
beebeechan 發表於 2020/4/29 02:48

尋晚我聽到一個神父話,固執嘅細路係好有用嘅,好過D容易放棄嘅人,關鍵係要大人正確引導。求聖神带領佢聽得明D錄音带啦。
尋晚我聽到一個神父話,固執嘅細路係好有用嘅,好過D容易放棄嘅人,關鍵係要大人正確引導。求聖神带領佢 ...
逃出魔幻紀 發表於 2020/4/29 08:25

呢類人我見唔少

要開口認錯, 要好高修為先辦到, 正如唔少教徒唔多願去辦告解咁。
收哂聲, 唔聲唔聲。。。已經係代表佢知衰咗 (有無悔意就未觀察到)

呢個世代, 資訊係多咗
但反而令唔少人蠢咗
基督妖徒就人人都係神醫:
    「信的人必有神蹟隨著他們。就是奉我的名趕鬼、說新方言、手能拿蛇、若 ...
旁觀者 2020/4/29 02:42 提交

你無野講,唯有放帶,昔日重溫.........
好似亞洲電視執笠前咁?
一話摸武肺,即做縮頭龜!
固執嘅細路係好有用嘅,好過D容易放棄嘅人,關鍵係要大人正確引導。求聖神带領佢 ...
逃出魔幻紀 發表於 2020/4/29 08:25

你認賊作父、是非黑白都未分得清楚,最啱同BB仔返去幼稚園做同學。
你把中醫的没落政治化了, 扯到了是殖民地時代, 在強權軍事下促成。
猶如你把基督教的普及也灑上殖民地政 ...
beebeechan 發表於 2020/4/22 21:27

魯迅支持反對封建迷信,「迷信」是否包括基督教咁呢?咁大聲引用魯迅來支持“中國人自己的醒覺”?

中國人去信耶穌個個向洋教洋人搖旗擺尾,乞求洋教國收你們這些賣國賊,咁叫做“中國人自己的醒覺”呀?

「去舊」是不做奴才,不抽鴉片,而不是將中國的傳統的醫學拋棄!
咪一個二個扮叻唔切!
你地一隻二隻畜生:主呀主呀咁喜歡當奴才,點樣“中國人自己的醒覺”呀吓?

中國的傳統的醫學已經有幾千年歷史,也曾醫過你們的之前幾十代祖先,
沒有呢d中國的傳統的醫學,你bbchan同逃出魔幻紀可能已經絕咗種N世了!
還可以在此吹牛放屁?

所以逢基督教徒必定是賣國賊,中醫曾經醫好過你們的祖先,
(除非你們有證明你們的祖先有病從來不看中醫)

你們一班信了基督教的賣國賊個個食碗面反碗底,不知感恩中醫令你們未至于絶種,
還四處散播不利中醫的垃圾屁文,簡直反骨反到出曬汁?

所以基督教徒必定是賣國賊,賣國賊必定是基督教徒! ! !
魯迅父親水腫, 求當時的名醫 (中醫)
竟開出以下藥方:
『經霜三年的甘蔗,同穴分公母的蟋蟀』
今日的 ...
beebeechan 發表於 2020/4/22 21:37

西醫有庸醫嗎?答!
或者今日真係仲有人會選『經霜三年的甘蔗,同穴分公母的蟋蟀』入藥,
猶如版上仲有人會用《辟邪紀實》來說 ...
beebeechan 發表於 2020/4/22 21:45

魯迅如果真有試過無效才可下定論既!
亦有人用蜈蚣砒霜入藥醫好了奇難雜症啵!

亦有外國人看了西醫十多年無效,轉看中醫,三劑醫好,㸃計?
西醫亦有好多醫死人的案例,點解唔敢提?
一竹竿打死一船人的幼稚言論,擺明居心是出賣中國傳統文化和醫學的賣國賊!
一話摸武肺,即做縮頭龜!
旁觀者 發表於 2020/4/30 03:22

你都唔敢再講「丹麥神話」哩
你直頭係陽萎
魯迅支持反對封建迷信,「迷信」是否包括基督教咁呢?咁大聲引用魯迅來支持“中國人自己的醒覺”?

...
leefeng 發表於 2020/4/30 04:31

你呢句一定唔係事實。
(語膠柒一名)

魯迅在《墳·摩羅詩力作》中,他讚譽《聖經》“教宗文術,此其源泉,灌溉人心,迄今茲未艾

《集外集拾遺補編·寸鐵》中,他指出:“……馬太福音是好書,很應該看,猶太人釘殺耶穌的事,更應該細看。

咁你係咪話魯迅係要反埋基督教呢?
中國人去信耶穌個個向洋教洋人搖旗擺尾,乞求洋教國收你們這些賣國賊,咁叫做“中國人自己的醒覺”呀?
leefeng 發表於 2020/4/30 04:31

見呢到 #58
你又係鬧緊旁觀者係洋奴哩。。。

係旁觀者「丹麥神話」中,都好標榜個中醫勁,因為有丹麥鬼佬都嚟求醫咁講,
一樣係在舐洋屁股?
亦有外國人看了西醫十多年無效,轉看中醫,三劑醫好,㸃計?
leefeng 發表於 2020/4/30 05:06

拎唔拎得出一個「畸屎」出嚟俾大家睇睇先?

無屎, 即係只得放屁
你呢句一定唔係事實。
(語膠柒一名)

魯迅在《墳·摩羅詩力作》中,他讚譽《聖經》“教宗文術, ...
beebeechan 發表於 2020/4/30 05:22

又利用魯迅造假?乜唔係愛因斯坦都是基督教徒咩?
無恥腦殘賣國賊!
那個年代還未有咁多外國名人反基督教,又未有咁多耶穌造假性經造假的證據被發掘出來,
魯迅一樣誤信基督精神病教的耶穌係神(神棍個神)

拎唔拎得出一個「畸屎」出嚟俾大家睇睇先?

無屎, 即係只得放屁
beebeechan 發表於 2020/4/30 05:58

耶穌「畸屎」你一樣拎唔出,一本基督精神病教性經當真呃人牙?
西醫真係叻,開一堆類固醇比人食足十年八年唔死算好彩咯!
高級模式 | 發新話題
換一個