返回列表 回覆 發帖

9分鐘了解宗教有什麼樣的貢獻

你都唔知呢到講緊乜
你彈番去香討扮超人哩
beebeechan 發表於 2020/5/19 04:25

你好快就會有貞女產子生個性子椰酥出黎為你代罪釘十字架!

你都唔知呢到講緊乜
beebeechan 發表於 2020/5/19 04:25

已經講得明白不過,只有你呢種2個低嘅先唔明啫。
你好快就會有貞女產子生個性子椰酥出黎為你代罪釘十字架!
leefeng 發表於 2020/5/19 04:40

聖子, 蒜茸蒸。。好味!

同椰酥就唔係好夾味, 唔好一齊食
冇嘢講又講東講西。
冇嘢睇,你當孌童,係俾「神父」插到爆菊,唔好將自己感受,當係人哋。 ...
旁觀者 發表於 2020/5/19 04:39

唔知你翕乜春下揪

寫一帖二十幾字文都一沱屎咁
冇嘢講又講東講西。
旁觀者 發表於 2020/5/19 04:47

講閪都得

你講屎窟, 我唔講西, 點襯得到你咁賤呢

竹門對竹門嘛, 唔通你想竹門對我鐵閘咩
對日本人, 講日文
對英國人講英文, 
對賤人。。。講乜好呢?
已經講得明白不過,只有你呢種2個低嘅先唔明啫。
旁觀者 發表於 2020/5/19 04:42

係喎, 我地講緊插屎窟, 
佢 lenfeng 貼啲反基相, 咪唔搭8囉
原来耶稣不存在,呃人的垃圾基督教!中文清楚些
leefeng 發表於 2020/5/19 04:23

我都知你英文能力一向都屎,

不過我無理由只千就你一個
冇嘢講就盲攀瞎附,作啲嘢出嚟。
    BB仔,你只係妖教豢餋嘅一個無賴潑皮,最大能耐就係滿地打滾,日夜哭閙。
盲攀瞎附,作啲嘢出嚟。

旁觀者 發表於 2020/5/20 05:14

係咪你貼完篇「丹麥中醫神話」俾我篤穿後領悟出嚟既呢?

信仰與中西醫的關係...之帖 #109
https://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=13689&extra=&page=6

#111 就係你俾我插到菊花都爆哂既回應
(至今你連一句都駁不了)

網上既狗屎垃圾, 你拿來當寶, 
真係矛頭淅米劍頭炊
你爺爺有講有病俾中醫摸下就好,就拿出實證,拿不出來,只能更彰顯你無賴潑皮嘅本性。
你爺爺有講有病俾中醫摸下就好,就拿出實證,拿不出來,只能更彰顯你無賴潑皮嘅本性。 ...
旁觀者 發表於 2020/5/21 01:41

你將中醫功效神化了,有病唔使睇西醫哩,基本上同講「摸下就好」係同一籃子。
你爺爺如何將中醫神化? 你爺爺已講的很清楚,中、西醫是不同體系,有些病西醫醫治較好,有些病中醫效果較佳。
    唔够人講就胡亂作嘢,無謂耍無賴潑皮招數咯。
    要講神話,妖書就大把:
    有病俾妖徒摸下就好。
    鬼徒可以「永遠不見死」。
    鬼徒「永不饑渴」。
    鬼徒「得著百倍」。
    鬼徒唔怕食毒物。
    鬼徒天下無敵。
    有鬼徒就中, 西醫都收檔.
你爺爺如何將中醫神化? 你爺爺已講的很清楚,中、西醫是不同體系,有些病西醫醫治較好,有些病中醫效果較佳 ...
旁觀者 發表於 2020/5/22 03:54

你不嘍都話基督教係洋鬼子既野,唔好崇洋。
現在又話西醫好,話明係「西」,唔係洋鬼子哩咩?
睇西醫唔係數典忘宗哩咩?
你爺爺有講唔好崇洋咩? 唔好講東講西嘞,西方最垃圾嘅嘢就係搞混在裏面嘅基督邪教。
    你爺爺講的是中、西醫各有所長。基督邪教真係好嘢,有啥病俾妖徒摸下就好,中、西醫都冇啖好食咯。
BB,令你爺爺想起係吹哨子嘅聲音,即係淨係識吹。
國安法一出,基督教賣國賊通通潛水龜縮了?
國安法一出,基督教賣國賊通通潛水龜縮了?
leefeng 發表於 2020/5/23 09:46

國安法,如一支鎗,落入警察手上,可以是保家安民,
落入壞人手上呢? 禍國秧民囉。
基督教賣國賊通通潛水龜縮了?
leefeng 發表於 2020/5/23 09:46

你竟然不要臉地說人龜縮?

那「6點+6點 +1點」。。。你仲未找數
https://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=13694&extra=page%3D1&page=10
唔曉回應時便扮忙,扮唔得閒,
過了幾天,風頭無咁緊時又死出嚟撩事鬥非
高級模式 | 發新話題
換一個