返回列表 回覆 發帖

建議天主教和藏傳佛教合作,共同對抗中共。

唔一定要等好耐既, 
不過, 你短命就會睇唔到㗎哩
beebeechan 發表於 2020/6/26 12:26

我點都會長命過你既,一定睇到中國國富民強,北斗升空,中國人民個個安居樂業!

雖然你今年六十,但可能你一出街,忽然耶穌急召你,你就立馬息勞歸主,
短命種bbchan六十有三! (果三歲係離教網送的:好行夾唔送)

見你bbchan好快蒙主恩召!
不妨請你欣賞下本少爺十分欣賞的中國靚女軍團!
等你死得眼閉!

呢啲會唔會係共產黨中既「舊約」嚟?
beebeechan 發表於 2020/6/26 12:52

當然唔係舊約,26條仍然行之有效,呢啲係共產黨人嘅DNA,例如何醫生蒙難事件就符合晒第11條,香港人好少人識得呢樣嘢。你睇下兩份大左報嘅文風同西環嘅做嘢講話方式就明白㗎喇。聖經就唔同,舊約的律法主義已被新約嘅兩條新誡命取代咗。
既然你幻想你自己係主人,咁你有冇熟讀涅恰耶夫嘅《革命者手册》全部26條?如果你未讀過呢本手册,你就連幻想自己係共產黨員嘅資格都未具備;如果你睇過並認同《手册》嘅內容,
逃出魔幻紀 發表於 2020/6/26 12:47

有趣的是,史太林未能上台前,對涅恰耶夫的思想大加贊揚,但上台做了執政者時就把他的書《革命者手冊》列為禁書,因為書中思想對政權有顛覆性。
鲁迅話中國人有『想做奴隸而不得』同『暫時做穩了奴隸』兩個時期,你嘅幻想明顯超越咗呢兩種。
既然你幻 ...
逃出魔幻紀 發表於 2020/6/26 12:47

https://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=13760&extra=
高級模式 | 發新話題
換一個