返回列表 回覆 發帖

崇洋的耶稣

阿白痴基督徒bbchan,你信教信到懵咗?

打自己血濃於水的同胞的叫曱甴,(基督教徒曱甴)
反自己血濃 ...
leefeng 2020/6/25 03:09 提交

沉默既版友見你講野一嚿嚿就知實在係你懵。。
(蕭若元同吱吱chan一様貨色) ...
leefeng 發表於 2020/6/25 02:12

有啲人話呢位蕭生係才子,名嘴,燈神喎
乜你咁高枱我呢?
(雖然我係高你好多)
打用基督教入侵殺自己血濃於水的同胞的叫義士,
殺用基督教侵略自己血濃於水的同胞的國家叫愛國軍民!
明白未?信教信到懵咗的白痴基督徒bbchan!

leefeng 發表於 2020/6/25 03:09

點解義和拳大刀會未被叫義和團之前,係被滿清要清剿既呢?

點解後期慈禧又要清剿咁愛國既軍民咁呢?

反基反到懵盛盛囉。好似依家有啲港人亂將曱甴叫民主烈士咁喎
有啲人話呢位蕭生係才子,名嘴,燈神喎
乜你咁高枱我呢?
(雖然我係高你好多) ...
beebeechan 發表於 2020/6/25 04:02

係囉,你同蕭大砲一樣係吹牛唔使打草稿的垃圾一模一樣的賤嘴,大家明架啦!
係囉,你同蕭大砲一樣係吹牛唔使打草稿的垃圾一模一樣的賤嘴,大家明架啦!
...
leefeng 發表於 2020/6/25 07:34

乜你發帖前都係寫定稿先㗎咩?

寫定稿都咁屎, 又真係好屎吓喎
...

有你在呢壇, 我一啲都唔會覺得賤
賤者有其人
大家明架啦!
...

你又想騎劫, 強姦「大家」:沉默既大多數
點解義和拳大刀會未被叫義和團之前,係被滿清要清剿既呢?

點解後期慈禧又要清剿咁愛國既軍民咁呢?

反 ...
beebeechan 發表於 2020/6/25 04:24

唉,咁簡單重要問?
因為基督教屈義和團囉,又話義和團強姦佢地基督教條豬扒,又話義和團831咗佢地d基督教徒囉!
基督教一日在中國散播謡言,又有慈禧bbchan魔幻妖孽呢類信囉!

https://www.facebook.com/point.blue.50/videos/148573900121807/

https://www.youtube.com/watch?v=ttfhCGpwN9A

.

.
...

你話:

(蕭若元同吱吱chan一様貨色) ...
leefeng 發表於 2020/6/25 02:12

蕭若元係碌大砲, 咁我都係㗎哩喎
咁旁觀者碌擂漿棍咪無掟企???
唉,咁簡單重要問?
因為基督教屈義和團囉,又話義和團強姦佢地基督教條豬扒,又話義和團831咗佢地d基督 ...
leefeng 發表於 2020/6/25 07:42

真有啲過意唔去, 
我刺激到你語無倫次

。。。。。

之不過, 你又好甘願咁入嚟俾我弄喎
(我唔使問責卦)
嗯。。。。
乜又係兩野就精盡?

無哂聲

下次寫長啲個草稿先好入嚟喎
這個「先去欺凌中國人」好有商榷喎。
首先去到中國的是傳教士,不是洋兵水手,是没有鎗炮的。
況且,人丁也單薄,根本没有「欺凌人」的條件。
你入夜去廟街,砵蘭街擺個檔口,是「先欺凌」那裡的陀地大佬咩??
beebeechan 發表於 2020/6/25 00:41

潑皮陳,唔好淨係懂(舌累)地哭鬧,讀下書啦。妖徒就係恃住背後的「陀地大佬」撐腰,才敢橫行無忌。
    ☉內閣學士廣安奏摺:
    「自西人入我中國,朝廷許請傳教,彼固謂教民為善,非教民為不善,其意原無惡于天下。乃愚民無知,相率入教,而不相率為善,反借教以固為不善。推其意非樂于入教,樂于教之可以肆行無忌也。
故自入教以後,即強奪婚姻,霸佔土地,估賒貨物,明騙銀錢,橫欺良懦。佃人田地,不與納租,已賣產業,強人贖回,伐人墳樹,拆人房屋,佔人基址,修天主堂……種種不情無理之事,不恤人言,不畏國法,不論尊卑。明目張膽為不善,惟日不足。甚至成群結黨,尋仇挾嫌,持杖執刃,登時殺斃人命,百姓訴于有司,差役奉票不敢拘拿。……
    而教民本萬分無理,亦昂然不下跪,居然不遵斷。如其薄加懲治,彼即愬之司鐸,而司鐸偏聽一面,為之極力袒護,是非曲直,公然從而顫倒。故此風一開,民無良莠,相與入教,一日數十,或數百,數日數千,皆欲借此以為護符。
    鄉族有教民則一鄉一族不安,城市有教民則通城通市不安,……守禮之士,安分之家,即明知從教之不良,……亦必使子弟一人入其教,而希圖免禍。……
    川省民素畏官,尤畏書吏差役,往往戶婚田土、口角詞訟,……
    一經控官案結,富者耗財,貧者傾家。……教民有詞訟,書差不敢需索,有司轉畏之不敢直斥其無理,民是以甘入教而仇仇相尋也。」《清末教案.卷二》一二九頁 中國歷史檔案館 福建師大歷史系合編 中華書局1998
    ☉翰林院侍讀陳秉和奏摺:
    「各國教士遇事生風,恫喝官長,招收無賴莠民,以為爪牙,包攬詞訟,凌轢良民。及控告到官,地方有司恐開衅獲罪,皆抑遏良民,以致眾怒難平,私鬥泄忿。迨至焚毀教堂,則要挾賠償,輒至巨萬。而所謂教堂者,不過破屋數間,教民借此獲利,往往故為橫逆,激之使燒。……
    有洋人愛某房宅,其人不賣,則尋一無業奸民,指為己物,賣于洋人,并串通書吏,竊印文約,洋人即踞為己有,驅逐業主,地方官不敢科以盜買盜賣。又如山東鄒縣西南鄉設有教堂,該教士即向商賈收稅,苛虐異常,以致互相鬥毆,殺傷數命。又聞福建有主教者,鬻教士執照,每紙洋銀二十四兩。良民有此,始免教士凌虐;奸民有此,即可橫行鄉里。如此日甚一日,勢將驅良民盡成教民,天下事何堪設想?……
    今天下窮困已極,所恃以尚有可為者,賴民心固結,內變不興,外侮可禦。洋人知其然也,故不與百姓爭而要挾官長以威逼百姓,官長即聽其指使而不悟。所謂宰割我天下而敵不出刀,烹醢我天下而敵不出薪。迨行之既久,民心乖離,知官府不足恃,朝廷不能庇,弱者將借庇于洋人,強者必變亂以自庇,則天下事不可為矣。」《清末教案.卷二》六五九頁
原來信咗耶穌,智慧都高咗好多
beebeechan 發表於 2020/6/25 01:00

智慧高就唔使踎響離教者之家門口日夜哭閙,早已如妖酋咁,飲紅酒、餋番狗啦。
過幅天豬西羊畫,又係亞旁觀者成日鐘意貼㗎啵,
beebeechan 發表於 2020/6/25 01:23

你爺爺從未貼過天豬西羊畫,潑皮陳,無謂又耍無賴潑皮咯,你有啥能耐呀。
咁旁觀者碌擂漿棍咪無掟企??? ...
beebeechan 發表於 2020/6/25 07:43

有,爺爺支擂漿棍專在你屁眼安家!
潑皮陳,唔好淨係懂(舌累)地哭鬧,讀下書啦。妖徒就係恃住背後的「陀地大佬」撐腰,才敢橫行無忌。
...
旁觀者 發表於 2020/6/25 23:41

鄉族有教民則一鄉一族不安,城市有教民則通城通市不安
……守禮之士,安分之家,即明知從教之不良,……亦必使子弟一人入其教,而希圖免禍。……

基督教衰過黑社會,香港有基督教民則一個香港不安,中國城市有基督教民則通市通國不安!
中國鑑古知今:基督教是害國害民的邪教!應該消滅。

【 信了耶穌必賣國,賣國的全是基督教徒!】

打倒基督邪教!

.
...
旁觀者 發表於 2020/6/25 23:41

眼係生出嚟睇野既
之不過,要睇乜野,就係由你個豬腦控制既。

同樣是出自《清未教案》
就不乏愚民對教民傳教士的欺凌案例喎
(例子舞蛇春咁長㗎,係咁依執兩單你睇睇算數)
鄉族有教民則一鄉一族不安,城市有教民則通城通市不安,
……守禮之士,安分之家,即明知從教之不良,… ...
leefeng 發表於 2020/6/26 00:08

論壇有一 feng,
日日發噏風
眼係生出嚟睇野既
之不過,要睇乜野,就係由你個豬腦控制既。

同樣是出自《清未教案》
就不乏愚民 ...
beebeechan 發表於 2020/6/26 01:42

簡單的來說:基督教不要死入黎中國,咪冇《清未教案》啦!
高級模式 | 發新話題
換一個