返回列表 回覆 發帖

聖經看藍粉黃絲

邪徒與反邪徒。
(a)
耶穌從没有主張過要武力對抗羅馬人。

上流寄生族便拿過
《一群循道衞理人就「港版國安法」的聯署聲 ...
"耶和華在它中間行公義,斷不做非義的事,每早晨顯明他的公義,無日不然; 只是不義的人不知羞恥。
(西番雅書 3:5)

beebeechan 發表於 2020/7/1 03:08

汪明荃

用愛【所谓之基督大爱】將心偷
情場中 幾多高手 用愛將心去偷
就像你偷得癡情 剩我一世憂

*用欺也用騙 用幾多好計謀
盜得芳心 然後置諸腦後

為什麼忍心如許 用愛添我憂
剩下我癡癡淚流 未解心裡憂
伴著種種苦共甜 為君一生去守*

repeat*
https://www.youtube.com/watch?v=3bw2w2T4Fbs

用爱将心偷_百度百科

baike.baidu.com › item › 用爱将心偷

轉為繁體網頁

用爱将心偷》是1980年电视剧《千王之王》的主题曲,由汪明荃演唱,黄沾、邓伟雄填词,顾嘉辉作曲。...

用愛將心偷- 維基百科,自由的百科全書 - Wikipediazh.wikipedia.org › zh-hk › 用愛將心偷

據原唱者汪明荃口述:霑叔在創作此曲時正在紐約工作,因當時沒有傳真機;故創作時出現困難,抑或在最後黃霑把此曲的歌詞傳送給唱片公司;因此她對《用愛將心偷》一 ...作曲‎: ‎顧嘉煇

發行日期‎: ‎1980年

“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
汪明荃

用愛【大爱】將心偷
情場中 幾多高手 用愛將心去偷
就像你偷得癡情 剩我一世憂

*用欺也用騙 ...
上流寄生族 發表於 2020/7/4 01:14
基督教 = 千王之1

。圣经 = 千术大全

。因此 = 基督教兩千年來至今仍屹立不倒
https://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=1467&from=recommend_f
(谢谢楼主 - 小妹)
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
世上智商嘅低端人口實在太多,所以基督教仍能存在。
世上智商嘅低端人口實在太多,所以基督教仍能存在。
旁觀者 發表於 2020/7/4 23:17

你識唔識乜係叫normal curve 㗎

IQ <70  同 IQ >130 既人口比例係大至一樣㗎啵
說明我係圖既右端,你係左端

反基,係智商高啲?

版友一睇你 (旁觀者, 睇一送一: leefeng,嚟緊仲有件下流寄生虫),就知道係唔成立哩。
即係有啲人,同佢善良,謙卑係無銀用既,
要日少佢,夜少佢,少得佢少。。少鹵味少腦部,咁佢先覺得安樂 ...
beebeechan 發表於 2020/7/2 04:58
最佳例,你
說明我係圖既右端,你係左端 ...
beebeechan 發表於 2020/7/4 23:26

你智商若有1,早就坐咗妖酋個位,使咁戇鳩日夜響離教者之家門口哭閙﹖
敬请诚请   党国小心:
基督教,
最精渗透!【超2000年经验】
真真正正10分能够

党、
政、
军之《最》 ...
上流寄生族 發表於 2020/7/1 05:24
基督教可能已渗透北京的大学之教授
怀疑个案:
許章潤

在其新作:憤怒的人民已不再恐懼

(2020/2/4)

说 -

那個地上的,不是別的,就是自由理念的絢爛展開。如此,朋友,我的億萬同胞,縱然火湖在前,何所懼哉!
(“圣经” 用语

許章潤(中國法學家、清華大學法學院前教授)】

編按:中國著名法學家、清華大學法學院前教授許章潤,曾在 2005 年被選為「全國十大傑出青年法學家」

基督教可能已渗透北京的大学之教授界
怀疑个案:
許章潤

在其新作:憤怒的人民已不再恐懼
(2020/2/4)说  ...
上流寄生族 發表於 2020/7/25 15:33
此等的分析,可能亦是離教者之家首创 & 独家!
基督教,
真真正正10分能够

党、
政、
军之《最》 ...

北京衛戍區司令換人- 20200716 - 中國- 每日明報- 明報新聞網news.mingpao.com › pns › 中國 › article › 北京衛戍區...
2020年7月16日 - 【明報專訊】解放軍陸軍第81集團軍參謀長付文化少將(圖),前日以北京衛戍區司令的身分主持北京市2020年徵兵工作電視電話會議,顯示他已出任 ...

(temporarily For place-holding. For future processing.)

基督教,
真真正正10分能够

党、
政、
军之《最》 ...
便利集中处理
https://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=13744&rpid=136309&ordertype=0&page=5#pid136309

張敬軒【大官子孙】, 謝安琪,基督徒,支持民运

基督教,
真真正正10分能够

党、
政、
军之《最》 ...
张敬轩,起底:
序:

,外公是廣東省陸軍總司令
,父親是前黨委書記
,母親曾是交通糾察 & 他的經理人

请用浏览器之搜寻功能,搜寻:
<<<<<<------------------------///
▲以之尽快寻找到重点,谢谢▲

http://hk.apple.nextmedia.com/enews/realtime/20140711/52684128

2014年07月11日
遭內地極左份子狂炸ig
軒仔認受壓:我會忠於自己
32,976
建立時間: 0711 21:23

• [url=]適中字型[/url]
  • [url=]較大字型[/url]
(攝影:陳順禎)(蘋果日報)

張敬軒﹑李綺雯﹑As One及天堂鳥等,今晚出席演藝學院舉行嘅舞台劇《我愛足球》嘉賓場。軒仔甫見記者感到愕然,事關大會冇人通知佢有記者到場,軒仔表示近日自己開始忙為個唱綵排,佢話今次係加盟英皇後第一個大騷,同上次喺紅館演出,已經相隔四年幾,佢話暫定冇嘉賓,成個騷會唱歷年自己作品為主。講到軒仔之前用「陳裕恆」個英文名,喺instagram(ig)低調貼圖發聲,不過後來突然「自封」嗰個ig。軒仔就話:「本來冇諗住講,不過問起就公開講,其實覺得好煩,雖然有成20﹑30萬fans,當中有好多係內地,我一半香港人一半內地人尷尬身份要到幾時。」軒仔仲爆有內地極左份子狂炸佢ig:「相對我哋香港fans禮貌好多,相信有啲唔係fans,可能係打手,自己都受咗啲壓力,有中間人通過一啲好Surprise嘅渠道,有社會各界人士,包括好有社會地位嘅人打畀我,電話內容係乜嘢?佢哋叫我對青年人起到帶頭作用,我唔知呢個意思係乜嘢,其實我冇得改,我算係一個多口嘅人,時事同民生嘅問題,我知道內地體制,所以我會發言。」軒仔續說:「好似喺我ig留言嘅人,佢哋喺呢個體制之下,有呢個價值觀,佢哋容不下其他諗法,每日有一千幾百個留言,本來以為有啲係讚,點知全部都係中港兩地網民嘈交。」咁刪咗ig咪冇咗平台?軒仔表示:「我0依家開返一個Private(私人),全部都只係好朋友,從呢件事後開始,自己慳咗好多時間,上網Bid咗一部手機,係當年自己出糧買畀自己,係舊式手提,0依家用SMS,慳番好多時間。」咁受壓後有冇影響自己?軒仔強調自己唔會變:「我會用各種途徑發言,因為我喺呢個地方住,啱就係啱,我唔怕呢啲新聞,我會忠於自己。」同場0靚妹李綺雯被問到有否關心捲入家暴風波嘅可嵐?0靚妹話:「其實知道有呢件事,身為朋友應該畀佢靜下,如有需要,電話一定會為佢而開。其實佢家事,我哋作為好朋友都知,但一件已經報警案件,我哋就算知道任何嘢,都唔應該公開講,咁樣唔公平。」

http://hk.apple.nextmedia.com/entertainment/art/20120909/18011201

「他們用各種渠道指責我」
官二代張敬軒反國教被封嘴
251,199

張敬軒前晚撰文表示雖被打壓,但他對反國教絕不後悔<<<<<<------------------------/// 。資料圖片

【娛圈反國教】一場反洗腦抗爭,令挺身撐學民思潮的藝人面臨白色威脅,繼演員杜汶澤被收聲、著名填詞人黃偉文收恐嚇短訊後,第三位受害者就是連日為孩子們發聲的歌手張敬軒,身為內地官二代、父親是前黨委書記的軒仔,前晚在網上撰文自爆:「他們用各種渠道指責我!」他因愛家人惟有妥協,但絕不後悔:「人只要活着,就要活得明白。」

現年31歲、在廣州出世的張敬軒,以優才計劃申請來港工作,前年獲香港身份證,他的外公是廣東省陸軍前總司令,父親是前黨委書記,母親曾是交通糾察,父母現已退休,單拖來港發展的軒仔,雖然身為官二代,但在反國民教育事件上卻幫理不幫親<<<<<<------------------------/// ,上周一他在facebook留言:「我在內地長大,家庭背景可謂根正苗紅<<<<<<------------------------/// 。但我慶幸我來到香港工作、生活,然後定居,令我知道民主、自由的可貴。」還買寶礦力和葡萄適探望絕食學生。

張敬軒雖被收聲,但前晚他將振臂高呼暗撐學民思潮的照片放上Instagram,他笑言連M到的愛犬都支持。張敬軒在Instagram撰文自爆因愛家人而被迫收聲,雖然其後他刪除文章,但已被網友cap圖在網上瘋傳。

為愛家人而妥協

之後,亞視《ATV焦點》抹黑學民思潮,軒仔即表態停止所有亞視通告,身為環球歌手已冇得上無綫的他<<<<<<------------------------///

,寧願連亞視這塊「雞肋」都放棄,立場堅定力撐反洗腦<<<<<<------------------------/// 。大前晚有網民留言:「張敬軒少摻和政治,你就一三流賣唱的而已。」被譏為三流歌手的軒仔回應:「我又冇出嚟選議員,政乜治呀?民生吖嗰啲叫!廣東人最低數到九流吖,三流好過冇!多謝!」

不過軒仔連日的抗洗腦言論,終於觸動了某些人的神經,前晚軒仔在Instagram親撰數百字文章自白,暗示受到打壓被迫收聲:「今天,我在谷底。本想前往,但估計中的發生了,自然要被細菌侵襲,而聲帶發炎……我咬緊牙,妥協了,因為我愛我的家人。」前日剛巧是全城黑衣日,軒仔的「本想前往」不知是否想去政總撐孩子?而「我愛家人」、「妥協了」明顯是因家人而決定封口!

繼而軒仔以新、舊雜貨店比喻香港和內地,他寫道:「這些年,我帶着忐忑的心情在這新店裏享受豉油的氣味,看見最貴的那樽鹽。」豉油、樽鹽很明顯是指自由和尊嚴了,<<<<<<------------------------///

他續寫道:「也曾因為未習慣,偶有失言……這些天,他們用各種渠道指責我的『反叛』,說我吃裏扒外<<<<<<------------------------/// ,我不介意,因為我不是。」因為家人是共產黨員,所以才被指責「吃裏扒外」吧!

軒仔揚言愛他的「舊店」—內地,他寫道:「我愛得不得了,我驕傲得不得了。但舊店被易手、改變、更新,新老闆對我的店毫無感情……我很傷心。所以哪怕離開,我也要住在能望見她的地方;哪怕只是遠遠望着,因為我捨不得她,捨不得她的改變。」

基督教,
真真正正10分能够

党、
政、
军之《最》 ...

张敬轩,起底 2:
序:
,父親是前黨委書記
,抱歉,总字数超10 万,但,每一 post 字数最多 2 万。。。请谅, 谢谢。

<<<<<<------------------------///
軒仔媽咪曾任內地交通糾察,又做過他的經理人接洽內地工作<<<<<<------------------------/// 。資料圖片
「用我的歌支持」

軒仔表示對「新店」—香港也是這樣:「新朋友,你們是相親相愛的一群人,要加油!<<<<<<------------------------/// 」

暗示被收聲的軒仔,仍不忘暗撐真理<<<<<<------------------------///

「用我的歌,用我的方式支持着!我不後悔<<<<<<------------------------/// ,因為我信,人只要活着,就要活得明白。」

軒仔上載這篇自白後不久即刪除,似乎怕敏感再惹禍,不過他就上載跟狗狗振臂高呼的相片,他留言:「揸柚(加油)!<<<<<<------------------------/// 連嚟緊M嘅mui mui都話支持!」暗撐學生,

昨日又在微博呼籲絕食的老師和學生休息,讚揚他們為英雄<<<<<<------------------------///

,另留言:「大叔還在……唉……嚇死!總有那麼些黑心無聊的人,氣死!」並上載戴假髮化身「大表嫂」照片報平安。對於是否受壓封口,軒仔經理人指沒收到消息,指軒仔正放假陪父母。

明哥力撐Wyman

黃偉文(Wyman)接受本報記者電話訪問,對於軒仔被收聲,他說:「有啲sad,但明白,如身邊人唔鼓勵做呢件事,佢權衡過唔可以好似以前咁表態,佢勇敢地話畀大家知被收聲,呢樣都好重要,比其他冇做過任何嘢嘅人,佢都做咗好多。」至於收恐嚇短訊的黃偉文,昨日獲身在北京的黃耀明在微博力撐:「白色恐怖掀起黑色抗暴。唔驚,唔怕,唔好俾佢停。」採訪:林妃

我是誰:根正苗紅最敢言<<<<<<------------------------///

現年31歲的張敬軒在廣州出生,名副其實根正苗紅,有指他祖父是清華大學工程系畢業生,父親是前黨委書記的共產黨員,現已退休,母親曾是交通糾察,曾任軒仔經理人,現已退休。軒仔曾受訪表示,念小學時,父親已不停拿黨報給他每天閱讀,回家時更會發問他有關黨報內的問題,部署他將來要當官,不過軒仔最終沒有成為黨員,02年他被陳少寶發掘簽約環球(圖)。軒仔一向敢言,08年立法會選舉,他曾大讚范徐麗泰是其偶像,指她趕人出立法會時很有型,又指長毛於立法會吵鬧是博出位。去年軒仔搭的士,被司機歧視他是內地人,他把與司機的對話放上微博,獲網民同情。

http://hk.apple.nextmedia.com/enews/realtime/20141025/53059569

【紅色背景】雀仔破籠識飛
張敬軒同黨委書記爸爸講:你唔可以當佢有病 <<<<<<------------------------///

68,893
最後更新: 1025 18:40 / 建立時間: 1025 15:59

軒仔可以話係官二代,但佢從未噤聲。(攝影:仇志德)(蘋果日報)

生於廣州、長於廣州,外公係廣東省陸軍前總司令<<<<<<------------------------/// ,父親曾是前黨委書記<<<<<<------------------------/// ,母親曾經係交通糾察。

軒仔可以話係官二代,但佢從未噤聲。2012年反國教<<<<<<------------------------///

軒仔於fb公開表態:「我在內地長大,家庭背景可謂根正苗紅。

但我慶幸我來到香港工作、生活,然後定居,<<<<<<------------------------///

令我知道民主、自由的可貴<<<<<<------------------------///

。」還買寶礦力和葡萄適探望絕食學生<<<<<<------------------------///

。及後軒仔直認受打壓被迫收聲:「他們用各種渠道指摘我。」(新聞連結: http://bit.ly/1uTxkVC )

ALL READ N PROCESSED

但軒仔其實冇收聲。每逢大是大非,軒仔難以沉默。

但今年7月又出事。軒仔表示之前自封ig,係因為遭內地極左份子狂炸:「自己都受咗啲壓力,有中間人通過一啲好Surprise嘅渠道,有社會各界人士,包括好有社會地位嘅人打畀我,電話內容係乜嘢?佢哋話我對青年人起到帶頭作用<<<<<<------------------------/// ,我唔知呢個意思係乜嘢,

其實我冇得改

我算係一個多口嘅人

,時事同民生嘅問題,我知道內地體制,所以我會發言<<<<<<------------------------/// 。」

(新聞連結: http://bit.ly/1xmEMLs )

輪到今次佔領行動,軒仔之前於微博貼文謂,有人冒認佢個名,於各社交網站註冊並發表信息及言論,軒仔揚言保留法律追究權利,自然又俾藍絲帶狂轟。但今次軒仔於商台節目上,再次大膽發言。佢話,其前黨委書記爸爸係反佔中,而軒仔亦有同老父討論過,大家意見不同,但最後軒仔就同佢爸爸講︰「你可以俾自己喺個籠入面長大,但你唔可以見到其他雀仔識飛而覺得別人有病。」

张敬轩,起底 2:
序:
,外公是廣東省陸軍前總司令
,父親是前黨委書記
,母親曾是交通糾察 & 他的經理人 ...
軒仔就同佢爸爸講︰「你可以俾自己喺個籠入面長大,但你唔可以見到其他雀仔識飛而覺得別人有病。」

上流寄生族 發表於 2020/8/2 01:00
张先生

贵教教徒,
可以俾自己喺個籠入面生活,但,
可以見到其他人士不信基督教而覺得別人有病
就将其烧死

张先生

贵教教徒,
可以俾自己喺個籠入面生活,但,唔
就将 ...
上流寄生族 發表於 2020/8/2 01:30

这些基督徒
收   党国钱【却】
倒   党国米

议   党国追封他们之表演

謝安琪,基督徒,支持民运

张敬轩,起底:
序:
,外公是廣東省陸軍前總司令
,父親是前黨委書記
...
謝安琪,基督徒,支持民运
上流寄生族 發表於 2020/8/1 03:20

>> 謝安琪,基督徒,支持民运

六四歌曲 - 维基百科,自由的百科全书zh.wikipedia.org › zh-hk › 六四歌曲

六四歌曲,亦称民运歌曲,是指具有纪念六四事件意义的歌曲。这些歌曲有些作于六四之前,与六四
...
1989年香港演藝界舉行“民主歌聲獻中華” 港台及海外巡回義演支持中國學生民主運動,梅艷芳邀請作曲家
...
謝安琪曾在她的個人音樂會或接受電台訪問時指出,
《家明》是向一首國語歌曲致敬,以及是1989年當時發生的一些事的回憶。

https://zh.wikipedia.org/wiki/%E5%85%AD%E5%9B%9B%E6%AD%8C%E6%9B%B2

六四歌曲
(。。。)

家明[編輯]

,曲:伍樂城

,詞:黃偉文

主唱:謝安琪

家明》於2014年推出,收錄於謝安琪第12張個人專輯Kontinue》,當年的第四派台作品。

謝安琪曾在她的個人音樂會或接受電台訪問時指出,

《家明》是向一首國語歌曲致敬,以及是1989年當時發生的一些事的回憶。

〈家明〉的「家」解作「國家」,而「明」則解作「明天」及「日月」,合起來便是【國家的明天】或【國家的日月】,帶有年輕人對國家未來有抱負的含意[17]

>> 謝安琪,基督徒,支持民运

六四歌曲,亦称民运歌曲,是指具有纪念六四事件意义的歌曲。这些歌曲有
...

家明[編輯]

曲:伍樂城 詞:黃偉文 主唱:謝安琪

家明》於2014年推出,收錄於謝安琪第12張個人專輯《Kontinue》,當年的第四派台作品。謝安琪曾在她的個人音樂會或接受電台訪問時指出,《家明》是向一首國語歌曲致敬,以及是1989年當時發生的一些事的回憶。〈家明〉的「家」解作「國家」,而「明」則解作「明天」及「日月」,合起來便是【國家的明天】或【國家的日月】,帶有年輕人對國家未來有抱負的含意[17]

上流寄生族 發表於 2020/8/2 02:01
lyrics :

家明謝安琪

他出发找最爱 今天也未回来
途中那些细节 没有太多的记载
但為什麼不放开
竟吊在悬崖旁边盼待
难道信尚有份礼物 等他去拆开
谁若碰到这个他
还望可将那美意带回家
流落野外恐怕 太快叫他睇化
爱情 电影 小说 也太虚假
谁若碰到这个他
能為他了了这小心愿吗
无力协助他吗
也愿你任由他
骑著世上最终一隻白马
他不过想要爱 差点上断头台
人家跌倒两次吧 就再不相信爱
浪漫愿他不要改
所信是模糊 仍肯冀待
谁愿意 為美丽信念 坦克也震开
谁若碰到这个他
还望可将那美意带回家
流落野外恐怕 太快叫他睇化
爱情 电影 小说 也太虚假
谁若碰到这个他
能為他了了这小心愿吗
无力协助他吗
也愿你任由他
骑著世上最终一隻白马
找太耐 就算找得太耐
他拒绝 未上诉便下台
大地上 问有哪位敢这样爱
无论你是爱他不爱他
还是可将那勇气带回家
时代遍地砖瓦 却欠这种优雅
教人梦想 不要去谈代价
最后即使走进浮砂
沉没中 也会发出光亮吗
临近破灭一下 要是信任童话
还是有望看到天际白马
他出发找最爱 今天也未回来
留低哪种意义 就看世间怎记载

來源: LyricFind
作詞/作曲:Lok Shing Ronald Ng / Wyman Wong
《家明》歌詞 © Universal Music Publishing Group, Warner Chappell Music, Inc

张先生

贵教教徒,
可以俾自己喺個籠入面生活,但,唔
就将 ...
上流寄生族 發表於 2020/8/2 01:30

张敬轩,起底 3:
序:
,父親是前黨委書記
,抱歉,总字数超10 万,但,每一 post 字数最多 2 万。。。请谅, 谢谢。

http://hk.apple.nextmedia.com/enews/realtime/20141025/53059463

【張敬軒問良知】軒仔:大是大非前,講假說話嘅人連畜牲都不如<<<<<<------------------------///
23,190
建立時間: 1025 15:40

• 適中字型
  • 較大字型
(攝影:仇志德)(蘋果日報)

張敬軒噚晚(10月24日)噚晚於紅館開騷,原來他之前接受了商台訪問宣傳新碟《Morph》宣傳,期間更大談佔領且公開撐學生<<<<<<------------------------///
,完全無懼被大陸封殺,

令網民深受感動,紛紛大讚軒仔勇敢。

軒仔於商台節目上,自言對於今次佔領行動,

自認好慚愧

其實應該係由我們呢一代或者上一代嘅人,為佢哋爭取。

呢班學生係未來社會嘅主人翁,

佢哋無資格去爭取,仲有邊個有資格去爭取?

對於內地封殺撐佔中藝人,

其中《環球網》更指斥這班藝人「忘恩負義」罪同吸毒嫖妓

軒仔就謂︰

如果呢啲錢同工作機會,要建立係一個歪曲嘅價值觀,以及係一個強詞奪理嘅情形下,我覺得我會搵一份唔使講假說話嘅工作<<<<<<------------------------///

大是大非前,講假說話嘅人連畜牲都不如<<<<<<------------------------/// !」

軒仔又表示,

做歌手要有使命感

如果純粹只係娛樂大眾,其藝術生命只會好快完。

軒仔又認為做藝人嘅都要敢於發聱,

亦不可以抹煞其他反對的聲音,佢仲感歎謂:「我每日都會睇新聞,唔明白點解個社會已經變成一個指鹿為馬嘅年代,好荒誕。」

张敬轩,起底 3:
序:
外公是廣東省陸軍前總司令
,父親是前黨委書記
,母親曾是交通糾察 & 他的經理人 ...
上流寄生族 發表於 2020/8/3 03:13
张敬轩,起底 4:

http://hk.apple.appledaily.com/enews/realtime/20141027/53063737

【強國網民插走狗漢奸】張敬軒撐學生 被屈支持港獨 急發聲明

今日張敬軒喺微博貼咗聲明全文,以正視聽。(微博圖片)

來自廣州、背著官二代包袱的張敬軒,由ig到電台訪問,都毋懼壓力<<<<<<------------------------///
,亦不理會中間多少人傳話勸收聲<<<<<<------------------------///
,一直敢於說出心中所想
<<<<<<------------------------/// ,

日前於商台受訪時,更表明﹕

我覺得我會搵一份唔使講假說話嘅工作。

大是大非前,講假說話嘅人畜牲都不如<<<<<<------------------------///

。」

(RELEVANT 新聞連結:

http://goo.gl/YKeDvN

http://goo.gl/CmOLGK

ALL READ N PROCESSED)

不過,試過因為ig被極左人士灌水攻擊,不得不一度關掉ig的軒仔,連日來不斷內地網民同五毛騷擾,在其微博留言攻擊,甚至指斥支持學生的張敬軒撐港獨,甚至分裂國家。但張敬軒事實上從未發表類似論調,只是表示支持學生,
及表示做藝人要發良心之言。

但有感於大量內地網民無理抹黑,令今晚軒仔在個唱完騷受訪時,亦不得不宣讀聲明,澄清從未發表或聲援港獨言論。其聲明如下:

「從9月底開始,新浪微博已改為實名制,凡係加咗v字就係佢本人。由九月份開始,學生罷課開始,我個微博帳號…好多人直頭我唔知喺邊度嚟,有啲甚至開個新嘅微博帳戶嚟攻擊我,我覺得呢個已經係一個網絡嘅暴,即係如果喺國際上嚟講,呢個已經係網絡上嘅犯罪。因為呢一啲攻擊入面有一啲好失實嘅指控,同埋一啲好失實嘅批評,甚至人身攻擊,所以我想借呢個機會,趁咁多香港主流傳媒喺度,我想做一個聲明。

「作為一個喺香港生活同居住咗十幾年嘅居民,我對於近來社會上壓抑嘅民生問題,我本人係一路都好珍惜香港社會賦予嘅自由發言權利。

而九月份學生罷課引起嘅社會衝突,以香港人嘅質素,我覺得香港政府係可以透過對話,尋求積極和平同非暴力嘅方式解決。因為我自己讀緊書嘅時候,學生年代我都係一個一腔熱血嘅人,所以我好明白,好可以體會到學生嘅心情,亦都好支持佢哋對社會培養嘅責任感同公民意識<<<<<<------------------------///

。而我喺香港睇到嘅係香港學生積極自主嘅投入各項唔同嘅社會議題討論。<<<<<<------------------------///

佢哋發揮一個未來主人翁嘅精神,<<<<<<------------------------///

高級模式 | 發新話題
換一個