返回列表 回覆 發帖

關於基督教靈恩派的心靈操控 "mind control" 的手段

耶穌教是一個傳銷,直銷和金字塔騙局!
耶穌教宣傳的獎金就是虛無飄渺的天堂和上帝的喜悅(奴才是需要舔上帝屁股的)

https://www.youtube.com/watch?v=atQ28p48o88

PS: 這教會靠器材,人脈監控會友的, 2002年時我已察覺到, 而且又要比我撞破, 一忍再忍,被需了無數次, 2007年 ...呃神騙鬼~! 而且想封人把口~ 希望更多人注意基督教或靈恩派的手段 !
Guest from 219.73.56.x 發表於 2021/1/27 17:37

普遍來說:所有基督教都是一樣衰格的,並非只有一個靈恩派!
他們用什麼手段去恐嚇信徒呢?
咁似黑社會幫派?
大家不妨在此留言,救助迷惘和恐懼者當做好事,係真正的日行一善架!

將各種被騙被害的經驗說出來,幫到下一個不再跌入陷阱,已經係救咗人的善行。很簡單。
為善係不需要加入任何一個教去做扯線公仔,被基督教利用去害人害物的。

人,係冇罪既。人,只有責任。
對自己負責,對父母負責,家庭負責,
再偉大啲就向社會和國家民族負責!

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
離教者之家都有一個「離教者見證」架!
不過裡面的被迫害經歷不多?
相信是不敢寫太多?怕被追殺?邪教? ?
信了教竟然慘過入黑社會?真是不可思議? !

https://exchristian.hk/home/category/show/3

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
基督教主恩會有個塊面有胎記的導師,因為佢咁都嫁得出自以為自己係勵志故事,有次佢同我講我無樣野做得好叫 ...
AmiHO 發表於 2023/4/27 13:57

插句口,
一間學校讀得唔開心,可以換學校。
一間教會攪到你要食抗抑鬱藥,真的想死咁滯?
點解還要自找麻煩,送上門去被人羞辱呢?
同一班帶住錄音機偷錄監控的不叫朋友,明未?

.
可能我有被虐待狂傾向啦.....鍾意左個男仔組長,就係因為那位女導師攪到我同佢關係好差,
每次返完教會因 ...
AmiHO 發表於 2023/4/28 11:09

明解啦,
去教會既人多數係覺得自己悶,唔知做乜,
又冇心機返學,或者學下新野,諗住去下教會,
一大班人有傾有講,好彩既又識番個男仔女仔,拍埋拖,…right?

可惜你入錯狼穴,好揾唔揾,揾個神棍教會?
又冇人諗過教會係一個乜野地方,
教會係一個“劏羊宰客八字開,有愛無錢莫進來” !
你在一群個個戴住羊面具既狼群裡面,點會揾到友情同真愛呢?
唔明?

因為個個都懷著同一個目的去教會,揾目標,揾財路,挖私隱,揀雀,釣魚…..
個個教徒都係啲咁既目的既男人女人,執到都喊三聲啦,對嗎?

另外最重要的是,教會係一個教人講大話既地方,讓人吸收大話故事,
又編制大話去騙更加多人既組織,通常會落疊去信耶穌的都係冇乜思考能力既人,
所以你果個所謂男仔組長,冇就罷啦!

你咁唔健康既生活,心情咁陰暗,建議你去參加行下山,對你比較有益!
人生最蠢就係為咗一棵樹,一個人,一班人或一個既所謂教會的邪教組織,社團,去作賤自己的人生,
可以換一個方式,換一個環境,換一個方向,你會睇到唔同既風景!

PS: 女人首先要學會獨立,當你唔再需要有被虐待狂傾向的時候,才會有自己既魅力,懂不?
.

高級模式 | 發新話題
換一個