返回列表 回覆 發帖

被基督教洗腦怕自己中國?

信了基督教就被基督教洗腦怕自己中國?荒謬絕倫之極!
聽歌啦,聽聽下就懂得愛自己的國家了!
呢首由香港黄沾作詞《我的中国心》一定刺激死班井蛙,死都唔敢唔敢睇!

一隻二隻井底之蛙怕者死都唔敢睇,哎喲,中國人冇飯食,好慘架,世世代代還在文化大革命中呢?
督教豺狼流晒口水的肥猪肉!

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
70年前和70年後!經過文化大革命的教訓,才有浴火重生的中國!

中国人民解放军的价值观是用血与火锻造的,是五千年来一直屹立在世界民族之巅的那一份骄傲,是祖先传承的血脉中的那一份荣耀,是从抗日战争到解放战争,再到建国以来,你们一仗一仗打出来的民族脊梁。

历史告诉我们,不可以后退,
敌人告诉我们,不可以后退,
世界也告诉我们,不可以后退。你们是祖国人民的第一道防线,你们也是祖国的最后一道防线!
有你们在,祖国人民皆安!

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
井蛙够胆看嗎?
70年前和70年後!經過文化大革命的教訓,才有浴火重生的中國!

中国人民解放军的价值观是用血与火锻造的, ... 历史告诉我们,不可以后退,
谢谢leefeng 發表於 2021/1/18 13:54
。。。。。。1退 = 【向外】示弱,可能引发批评内斗{权位难保}
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
回覆 1# leefeng

刀郎飆高音硬磞磞,唔及得國母既甜美聲線

歌詞揾笨。大陸憲法冇 2nd amendment , 边L度有獵槍迎接豺狼?
https://en.wikipedia.org/wiki/Gun_control_in_China

大陸人嘅槍械常識根本就好渣。您話我聽大陸邊度有over and under/ side by side 賣?什麽迎接牠的獵槍,純粹9噏我諗連大6 trap and skeet選手都要買歐洲槍
Don't know where God is but the Devil is in the details
只有軍人同武警先有槍嘛,佢地負責守衛偉大祖國疆土同人民就OK哂啦,駛鬼平民識揸槍咩。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
軍人同武警用獵槍咁兜踎?
Don't know where God is but the Devil is in the details

btw,您點都唔會估到老解真係咁兜踎用獵槍。大陸軍用56式步槍,抄蘇聯sks semi-auto assault rifle. 老解儀仗隊至今仍然有揸住佢黎舞、擺pose.
https://www.youtube.com/watch?v=R8g9S0fJ4ug&t=57s&ab_channel=RyukyuSARs

80年代賣畀美國佬,稱為Norinco sks.但因為最顯著特點係一字記之曰cheap,美國佬幫佢改咗外號「窮鬼鹿槍」poor man's deer rifle.
http://waterandwoods.net/2008/10/the-sks-surplus-deer-rifle/

我都曾經擁有一枝,5舊水有找送埋bayonet,價廉物美,真係愛祖國用國貨。不過後來發咗達,唔記得咗送咗畀邊個朋友

所以這句用獵槍招呼豺狼歌詞,您話假又唔假得曬,不過獵槍就唔係畀中國山中老爹打狼,而係畀美國窮鬼獵鹿。或者這句歌詞唔應該出現在中國, 應該入美國國歌 The Star-Spangled Banner,各位係唱錯咗國家
btw,您點都唔會估到老解真係咁兜踎用獵槍。大陸軍用56式步槍,抄蘇聯sks semi-auto assault rifle. 老解 ...
沙文 發表於 2021/2/6 04:11

Jan 22, 2013的新聞 ?

唔知呢個近近地是否咁兜踎用獵槍呢?

都係有點兜踎

"至今仍有部分武警及民兵部隊還有裝備。此外,在一些私人軍訓院校也可以看到56式的蹤影"

https://zh.wikipedia.org/wiki/56 ... 5%E6%AD%A5%E6%A7%8D
嘩喟您忍唔忍得?佢咁樣踩你喎!

"多數人認為SKS半自動步槍以犧牲一些精準度作為代價,換取了高耐用性、高可靠性、易於維護、易於使用,以及製造成本低廉等優點。實際上僅有部分劣質的仿製產品才會出現精度嚴重不足甚至可靠性差的現象(如中華人民共和國的56式半自動步槍)。多數的SKS設計簡潔,而且非常堅固又好用。"
https://zh.wikipedia.org/wiki/SK ... #%E6%B0%91%E9%97%B4
嘩喟您忍唔忍得?佢咁樣踩你喎!

"多數人認為SKS半自動步槍以犧牲一些精準度作為代價,換取了高耐用性、高 ...
沙文 發表於 2021/2/6 05:17

你人傻真係冇得醫嘅,初制和試驗時期有瑕疵係正常,你今天都不會永遠停留在飲奶賴屎的階段吧?

.
都係有點兜踎

"至今仍有部分武警及民兵部隊還有裝備。此外,在一些私人軍訓院校也可以看到56式的蹤影"

...
沙文 發表於 2021/2/6 05:08

中國人民守法守紀律,武警及民兵部隊用56式已經多餘咁滯!

你估尾國咩?自由民主喎?柒出國際笑話!

所謂六四比起尾國,真是小兒科!老尾從示威活動開始起截至6月15日,全美至少14,000人在示威活動中被捕。多少人死於被槍殺呢?自己找新聞。

此外,美國警察槍殺嫌犯的數量也高於其他發達國家。聯邦調查局(FBI)記錄顯示,2018 年警方"正當殺人"行為中射殺了 407 人,該數據比前幾年有所下降。但被裁定為合理殺人並不涵蓋所有警察殺人事件,且 FBI 數據受到許多人權組織和新聞機構質疑。據《華盛頓郵報》統計,2019 年有 1004 美國人死於警察槍殺。

既然需要槍殺平民,56式當然唔够用,對不?

哎哟,老尾坦克人呀!

自由民主係咁上下架啦,56式的確係唔够用架!

只俾啲舊既數據你地自由民主人睇睇,2020新的怕你們弱小既心靈承受不了!

回覆 13# leefeng

你咁都肯認? 我都唔抵得喎, 我認為SKS相當好用, 100碼能打出1.5吋group , 性價比相當高。

56色即係1956年初制, 到1980年仲係試驗, 整支槍照住蘇聯老大哥嗰支嚟抄, 冇理由咁都要都要摸著石頭過河
Jan 22, 2013的新聞 ?

唔知呢個近近地是否咁兜踎用獵槍呢?

...
leefeng 發表於 2021/2/5 12:51

2020天安门升旗仪式迎接2020年第一个日出, 都係用窮鬼獵槍
2020天安门升旗仪式迎接2020年第一个日出, 都係用窮鬼獵槍。
沙文 發表於 2021/2/14 06:46

中國人嬲不慳儉,升旗儀式啫,用得唔好嘥。

邊個係窮鬼,心照啦!
敗家仔先使未來錢的尾國,欠了中國一屁股的債,乜你原來唔知架?
2019年1月,中國共持有1.1266萬億美債,相當於美國欠每個中國人5700元人民幣。

.
好簡單
越窮嘅人越冇能力欠債, 越有錢先至能夠欠債越多

所以Elon Musk去銀行借一百幾廿億,唔驶10分鈡就攞到approval。您去借一百几廿億就睬您有味。
好簡單
越窮嘅人越冇能力欠債, 越有錢先至能夠欠債越多

所以Elon Musk去銀行借一百幾廿億,唔驶10分鈡就攞 ...
沙文 發表於 2021/2/14 09:36

廢話少講,還錢啦,窮鬼!
高級模式 | 發新話題
換一個