返回列表 回覆 發帖

[教會報憂] 中國箝制基督教 教堂在平安夜遭強行關閉

有井蛙話有幾間教堂仔幾靚,就快起好,好L proud 咁既欵?真係井蛙一隻!

佛教教徒少,都各處起到大靚正既寺廟,點解呢?
因為佛教唔使比性侵掩口費,唔使比姦小童賠償費,律師打官司费,所以咪有錢剩囉,對不?
又比多一個中國的佛教Power來睇睇!

“海天佛國”普陀山,面積12.52平方千米、南北長8.6千米,東西寬約3.5千米,岸線長30千米。中部佛頂山天燈檯最高,海拔291.2米。

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。

原來藝術既野並不是基督妖教叻曬既,只不過井蛙未見過啫!
舟山打造以觀音為原型的佛教建築,
作為觀音文化園的核心,規劃面積為2500畝,總建築體量約28萬平方米。
唔知井蛙話好正的耶穌妖堂有冇一畝咁大把呢?

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。

中國的佛寺廟多不勝數,井蛙以為耶穌妖堂多就好巴閉?
人地是旦一間已經可以頂你耶穌妖堂成千間啦,對不?
咪成日躱在井底呱呱呱先至得㗎!

唔好講中國咁遠啦,近近地,美國咧,
佛光山西來寺,佔地15英畝,建築面積10,2432平方英尺。
很多也是洋人奉獻的囉!
唉,耶穌信仰已經OUT啦,呃人狼來了太多,洋人都轉信佛教了!

2600年的佛教,经历过北传(传至汉地、藏地),南传(传至东南亚),东传(传至日本、韩国)。今天,佛教跨越大洋在北美大陆迎来全面西传的契机,其深刻的历史背景就是西方物质主义和全球化的双重困境。

2600年的佛教一定比2000年的大話耶稣教靠譜!

迅猛增加到400多萬的美國佛教徒,在想什麼,做什麼?
https://kknews.cc/zh-sg/news/o5b3aqm.html

係啦係啦, 4.8億好巴屎閉。'
https://www.pewforum.org/2012/12 ... landscape-buddhist/
仲要早基督教500年起步
Don't know where God is but the Devil is in the details
係啦係啦, 4.8億好巴屎閉。'

仲要早基督教500年起步
沙文 發表於 2021/1/28 01:58

問題不在人多人少,問題在於信仰的心態。
佛道儒的不會煽動教徒賣國反國家,把人民洗腦個個認曬自己是以色列人亂倫雜種的白痴思想?
一箱一箱金山從中國搬去煩弟肛養肥班性侵犯飳米大蟲,養肥班新教性侵垃圾人渣,
性侵犯飳米大蟲天天向教徒傳播一個栱㯢的垃圾神話進行詐騙,教唆中國人怎樣反中國賣國!
基督教自己蠢就好啦,死遠啲,咪旨意欺騙中國人。

.
您咁L緊張,即係對黨的統治冇信心,擔心最終會被教徒賣國反國家。
Don't know where God is but the Devil is in the details
您咁L緊張,即係對黨的統治冇信心,擔心最終會被教徒賣國反國家。
沙文 發表於 2021/1/28 04:07

中國人責任啫!
家中有基督女教徒一定會製造頂綠油油的帽子給丈夫戴,國家有基督教徒一定會危害國家;
common sense之馬!

.
黨都唔驚啦。皇帝唔急太監急
黨都唔驚啦。皇帝唔急太監急
沙文 發表於 2021/1/28 04:52

當然唔驚啦!
不过,邊個屋企有基督教老婆就要驚啦,唔係屋企的時侯,可能有神聖靈感孕囉,有仔女都係驗下DNA,睇下有冇做綠帽約瑟的殊榮吖!

.
都唔驚。好多人做好心,領養都制啦,咁緊張dna舊社會封建思想。
作為中國人的責任係擁护一切黨的政策,黨話准基督教在國內活动,中國人就要信任党, 唔好反對基督教在國內活动。咁至係真真正正尽責任尽忠的中國人!您依家咁就唔信任党嘞。
都唔驚。好多人做好心,領養都制啦,咁緊張dna舊社會封建思想。
作為中國人的責任係擁护一切黨的政策,黨話 ...
沙文 發表於 2021/1/28 05:24

既然唔驚,應該帶頭示範請牧師神牯為自己基督老婆灑下聖靈之液,然後好心的將沙家的一隻二隻孽種耶穌給人領養,功德無量架!
黨的政策係點唔知,不過有智商的人民就…

我有咖。不過我老婆都更年期,無謂嘥。

幾个阿毛遊下街就係有智商的人民咩

党嘅政策係咁, 唔識就努力学习天天向上
回覆 21# leefeng

点会唔驶, 不过唔知係味轉行修密宗歡喜禪
    https://www.rfa.org/cantonese/ne ... 08022018091220.html
我有咖。不過我老婆都更年期,無謂嘥。

幾个阿毛遊下街就係有智商的人民咩

...
沙文 發表於 2021/1/31 07:13

更年期還請牧師神牯為自己基督老婆灑下聖靈之液?利害,拜服。
更年期的女人?都已經係阿毛啦,阿伯!
原來你一樣係冇智商的人?
見你年紀大,打個折扣比你,切一半啦,我敬老。

.
回覆  leefeng

点会唔驶, 不过唔知係味轉行修密宗歡喜禪
沙文 發表於 2021/1/31 09:31

等緊和尚性侵眾尼姑第10單,所謂輸人唔好輸陣吖馬!
天主教基督教閒閒地都一萬幾千單性侵修女,教徒,男女都殺,小孩又殺,加加埋埋成幾萬單,唉,和尚果一兩單真係拍馬追唔上咯!

.
回覆 36# leefeng

佛教人丁單薄, 性侵比例上梗少尐.
回覆  leefeng

佛教人丁單薄, 性侵比例上梗少尐.
沙文 發表於 2021/2/2 02:29

人多人少唔係問題,係有冇道德的問題!
基督教係完全冇道德的邪教。
更年期的沙阿毛沙阿伯,智商等同一隻>>>

一個教如果衰淫邪,衰侵略,衰殺戮,衰強權,衰欺凌,全冇道德冇基本人性………u name it!
還不知羞耻為牠辯駁的人,應該叫什麼?

.
一個教如果衰淫邪,衰侵略,衰殺戮,衰強權,衰欺凌,全冇道德冇基本人性………u name it!
還不知羞耻為牠 ...
leefeng 發表於 2021/2/1 11:35

有個咁L衰格嘅宗教?我畀權您name it 啦
https://fo.ifeng.com/news/detail_2013_12/30/32577106_0.shtml
高級模式 | 發新話題
換一個